Auris - Full LED světlomety

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
farnell
Věčnej rejpal

Re: Auris - Full LED světlomety

Příspěvek od farnell »

Podelím sa s vami o svoju nezameniteľnú skúsenosť.
Mal som u známeho auto v oprave. K nemu som dorazil na Toyote a od neho som šiel na opravenom Suzuki. Vracal som sa späť domov pred ním a tak som mal v reále možnosť zažiť ako svietia všetky LED na mojej Toyote.
A môžem povedať ,že som bol maximálne spokojný.
Ako s LED v hlavných svetlomeroch v projektore, tak aj s dodatočnými Osram ktoré sú spomenuté tu v téme.
Nič neoslnovalo v spätakoch. A bolo jedno či je auto zozadu s týmto osvetlením nalepené na kufri alebo niekoľko metrov za autom.
Jednoducho fantázia.
A mne z toho vyplýva aj napriek tomu ,že podľa niekoho porusujem vyhlášku iba jedno. Ak sú dobré nastavené svetlá tak je sumafuk aký zdroj je v parabole použitý.Teda nie všetko ale v prípade LED od NSSC v tom ja mám úplne jasno. Dôvod prečo odmietam LED s XHP 70 je ten chuchvalec v zadu. Jednoducho pre mňa NSSC vzhľadom ku kompaktnosti chladenia sú jasnou voľbou. Aj napriek tomu ,že majú svoje konštrukčné nedostatky.
Odpadavajuce káble ( možno výnimka) a ulamujuce sa zapadky po obvode po uchyteni do svetlometu.
Takže ja osobne odporúčam ako Osram denne s hmlovkami, tak aj náhradu konvenčných žiaroviek za LED.
Navyše aj kamarátovi sa páčilo ako spolu všetky svetlá svietia. Momentálne sú u nás hmly tak sa dá krásne otestovať všetko čo mám namontované.
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
toyon
Člen Týmu

Příspěvek od toyon »

Taky jsem uvažoval o LED do předních světlometů, ale pořád se toho bojím, že to není schválené (STK, nehoda - pojišťovna atd...). Jinak to určitě svítí super a věřím, že to neoslňuje, když je to sežízené. A na druhou stranu potkávám spoustu neseřízených halogenů, co oslňují. Časem se třeba odhodlám do LED, teď jsem koupil halogenky PIAA Hyper Arros +120%, tak snad to bude o trochu líp svítit než Philips Long Life, co tam mám teď. Ale očekávám krátkou životnost.
Auris 1.33 2010
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Ak mam byt uprimny tak ja som tyzden dozadu radsej dal do svetlometov povodne ziarovky. "Posral" som sa uznavam, ale auto potrebujem denno denne a nemohol som si dovolit "opakovacku" (pre istotu).
Aj tak ma to dnes neobislo a Suzuki mam kvôli rucke nepojazdne(vytahane lanka) bez STK. :twisted:
Je pravda ,ze NSSC maju homologizacnu znacku E9 ale tomu co cinan napise nemoze nik rozumny verit.
Dalej to akym spôsobom na STK kontroluju svetlomety je cisto rutinna zalezitost a pokial sa lom svetla nevymyka standardu tak nemoze byt rozhodne s nicim problem. Videl som to minuly tyzden v Piatok a dnes opakovane....
Ale mam uz zavazok, ze dalsiu STK ( ak este Toyota bude sucastou môjho vozového parku :lol: ) absolvujem s LED a predtým obetujem 5€ na nastavenie a kontrolu svetiel v servise spolu s namontovanymi LED.
Takto si to overim doopredu ci to ma cenu dakoho drazdit alebo nie.
Kazdopadne nic a ziadna ziarovka aspon z tych klasických nijako nenahradi to co tam mam teraz.
Osram Fog DRL super volba, s homologizáciou problem nie je a dokonca ani na STK s tym problem nebol.
Svietilo mi ako DRL tak aj hmlovky. Jedine co treba vypnut je cornering a blikanie pri výstraznom blikani nakolko cornering je zavisly od smeroviek. Na toto sa ziadna vynimka nechyta a na STK by bol problem.
Ale aj toto mam osetrene.
A v pripade hlavných svetlometov by mozno mohli mat vyhradu voci intenzite ale neviem ci v pripade tlmených svetiel maju sancu dako spozorovat na regloskope rozdiel.
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Len na okraj - pred STK si tam môžeš dať obyčajné žiarovky, po jej absolvovaní ich vymeníš späť za LED. Či to je problém?
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Ale ved som to napisal ,ze kvôli STK som tam dal klasicke ziarovky. Je pravda ,ze som to tam presne neuviedol no bola to priama reakcia na toyon
Nakolko on sa prave o STK zmienil.
farnell píše:Ak mam byt uprimny tak ja som tyzden dozadu radsej dal do svetlometov povodne ziarovky. "Posral" som sa uznavam, ale auto potrebujem denno denne a nemohol som si dovolit "opakovacku" (pre istotu).
zzjosef
Navigátor

Příspěvek od zzjosef »

Kocúr píše:Len na okraj - pred STK si tam môžeš dať obyčajné žiarovky, po jej absolvovaní ich vymeníš späť za LED. Či to je problém?

Byl jsem na STK, bez problémů, světla jsem si nastavil sám. Technik neměl připomínek. Ale výmněna žárovek zas taková sranda není, ale LED jsou tam už třetí rok.

Auris 1,6 2013
Auris 1,6 M 2013
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

No na Auris I je to jednoducha zalezitost a otazka 5-10 minut podla toho ako sa snazim.
Neviem ako to je na novsich modeloch,
V podstate treba odnat horny plastovy kryt nad prednou maskou a potom nalievacie hrdlo nadobky ostrekovaca a nasavanie vzduchového filtra.
Sice je to aj potom mierne krkolomne ale uz sa tam rukou da lepsie "nasmatrat" to co treba.
ts1990
Manager Týmu

Příspěvek od ts1990 »

Ahoj, tak se po delsi dobe ozyvam, povinnosti je trochu vic, tak se LEdkam nevenuji tolik jako driv. U klasicky paraboly stale plati to, co jsem zde jiz zminil - NSSC sada (5S nebo 5s+ model) a u projektoru za mě nejlépe XHP70 a nebo ještě od firmy U-light (360cn) model 8S, který ma na horní straně čip XHP70...mám v plánu otestovat na Aygu nebo objednaném CH-Rku, ptž předražené LEd nemá aní smysl objednávat...jen k oslnění..pokud jsou svetla dobre serizena, tak neni problem, mam tuhle sadu uz vic jak rok, jezdim s tim normalne na garancky, najeto s ni cca 25000 km, x kontrol a nikdy nic, nechal jsem seridit primo na STK, jel jsem i proti svemu autu, abych sam mohl porovnat a zadne oslneni se nekona, jen ta svitivost je navykova..kdyz vemu, jak sviti yaris s tema H4 bkudickama, tak se musim smat :)
toyon
Člen Týmu

Příspěvek od toyon »

toyon píše:Taky jsem uvažoval o LED do předních světlometů, ale pořád se toho bojím, že to není schválené (STK, nehoda - pojišťovna atd...). Jinak to určitě svítí super a věřím, že to neoslňuje, když je to sežízené. A na druhou stranu potkávám spoustu neseřízených halogenů, co oslňují. Časem se třeba odhodlám do LED, teď jsem koupil halogenky PIAA Hyper Arros +120%, tak snad to bude o trochu líp svítit než Philips Long Life, co tam mám teď. Ale očekávám krátkou životnost.
Vracím se ještě k žárovkám PIAA Hyper Arros H11, namontováno a musím říct, že svítí fakt hodně dobře oproti např. Philips Long Life nebo standardním OSRAM. Takže pro někoho, kdo se bojí LED,
je toto určitá možnost (ikdyž LED určitě budou svítit ještě lépe). Uvidíme, co životnost,ale používam denní LED, tak snad nějakou dobu vydrží. Cena kolem 800 Kč/pár.
Auris 1.33 2010
tom8
Člen Týmu

Příspěvek od tom8 »

Ahoj, obraciam sa na vas s niekolkymi otazkami - rad by som upgradeoval predne svetla, lebo su jedne z najhorsich, ktore som na aute kedy zazil, ked nie uplne najhorsie a zaroven je to najvacsie sklamanie na novom aurise po FL. Keby som vedel, ze to takto katastrofalne svieti, tak by som volil inak. Myslel som si, ze kupim originalne BI-LED a necham ich premontovat, ale v servise mi povedali, ze v aute nieje natiahnuty odpovedajuci zvazok kablov, takze to nieje mozne. Silnejsie ziarovky (nightbreaker apod.) do tejto patice prakticky neexistuju, takze mi ostava A/ pretrpiet to este chvilu a auto predat, alebo B/ vymenit za LED.
Tu prichadza otazka - kedze viem, ze to nieje schvalene, homologovane a tym padom uplne legalne... dost casto jazdim v noci a aj do zahranicia (skoro 50% jazd) a mam obavy z pristupu rakuskych / nemeckych cestnych kontrol. Hoc neverim, ze by ma zastavovali len kvoli tomu, ale aj tak mam mierne obavy, co by keby... Poculi ste o nejakom realnom pripade, alebo stretol sa s tym niekto? STK mi este vydrzi 3roky, takze ked to necham zostelovat v autorizovanom servise, tak ma tato otazka - nerad to takto pisem - ale akoze "netrapi". Pripadne, viete mi odporucit nejaku sadu?
Nasiel som tieto 2 sady:
https://www.nakupunas.sk/LED-ziarovky-H ... d30092.htm
https://www.soundshop.cz/11766-autozaro ... 000lm.html
Mate s tym nejake prakticke skusenosti? Vidim, ze usporiadanie led je budto 4x do stvroca alebo 3x pozdlzne - ktore z nich maju vhodnejsi zdroj svetla do projektorov? Daju sa schovat pod povodne kryty, alebo je nutne vyrezat otvor na chladic? Su s tym spojene nejake prakticke problemy (nevyhovujuca distribucia tepla v svetlomete - prehrievanie / namrzanie, poskodenie, netesnosti, zahmlievanie...)?
Vopred dakujem.
erwestquestworks
Řidič

Příspěvek od erwestquestworks »

tom8 píše:Ahoj, obraciam sa na vas s niekolkymi otazkami - rad by som upgradeoval predne svetla, lebo su jedne z najhorsich, ktore som na aute kedy zazil, ked nie uplne najhorsie a zaroven je to najvacsie sklamanie na novom aurise po FL. Keby som vedel, ze to takto katastrofalne svieti, tak by som volil inak. Myslel som si, ze kupim originalne BI-LED a necham ich premontovat, ale v servise mi povedali, ze v aute nieje natiahnuty odpovedajuci zvazok kablov, takze to nieje mozne. Silnejsie ziarovky (nightbreaker apod.) do tejto patice prakticky neexistuju, takze mi ostava A/ pretrpiet to este chvilu a auto predat, alebo B/ vymenit za LED.
Tu prichadza otazka - kedze viem, ze to nieje schvalene, homologovane a tym padom uplne legalne... dost casto jazdim v noci a aj do zahranicia (skoro 50% jazd) a mam obavy z pristupu rakuskych / nemeckych cestnych kontrol. Hoc neverim, ze by ma zastavovali len kvoli tomu, ale aj tak mam mierne obavy, co by keby... Poculi ste o nejakom realnom pripade, alebo stretol sa s tym niekto? STK mi este vydrzi 3roky, takze ked to necham zostelovat v autorizovanom servise, tak ma tato otazka - nerad to takto pisem - ale akoze "netrapi". Pripadne, viete mi odporucit nejaku sadu?
Nasiel som tieto 2 sady:
https://www.nakupunas.sk/LED-ziarovky-H ... d30092.htm
https://www.soundshop.cz/11766-autozaro ... 000lm.html
Mate s tym nejake prakticke skusenosti? Vidim, ze usporiadanie led je budto 4x do stvroca alebo 3x pozdlzne - ktore z nich maju vhodnejsi zdroj svetla do projektorov? Daju sa schovat pod povodne kryty, alebo je nutne vyrezat otvor na chladic? Su s tym spojene nejake prakticke problemy (nevyhovujuca distribucia tepla v svetlomete - prehrievanie / namrzanie, poskodenie, netesnosti, zahmlievanie...)?
Vopred dakujem.
A u očního lékaře jsi byl? Protože zase tak katastrofálně ty bi-halogen rozhodně nesvítí.
Toyota Auris Touring Sports 1.6 FL CVT 01/2016
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

A Ty by si ho mal tiež navštíviť .
My vidíme čo napísal no Ty to potrebuješ vidieť asi 2x
erwestquestworks
Řidič

Příspěvek od erwestquestworks »

farnell píše:A Ty by si ho mal tiež navštíviť .
My vidíme čo napísal no Ty to potrebuješ vidieť asi 2x
Hele farnelle, pokud někdo napíše, že "su jedne z najhorsich, ktore som na aute kedy zazil, ked nie uplne najhorsie", tak neměl předtím žádné auto nebo má opravdu problémy s očima a to beze srandy. Už jsme to tu řešili a ta světla zase tak špatná nejsou, jezdím s nimi každý den a jsem spokojený, ve srovnání s dalšími auty bych je rozhodně neřadil mezi špatné. Rapidně se sníží jejich svítivost, pokud je člověk alespoň občas neotře.
Toyota Auris Touring Sports 1.6 FL CVT 01/2016
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Prečo všetko citujes? Toto nechápem.
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Erwest...toto nerieš, týpek si ich chce vylepšiť, jeho porovnania s inými autami sú proste také. Vravieť tu že ty si nemyslíš že svietia zle - to mu nijako nepomôže. Jemu jednoducho nevyhovujú a slúži mu ku cti, že s tým chce niečo robiť.
Mňa osobne nikdy nikde nikto nekontroloval kvôli svetlám ale zas ja som mal vždy OEM. Otázka je aj ako by sa k výmene lámp postavila povedzme poisťovňa v prípade nehody počas nočnej jazdy. Ale ak by na to nič nevraveli na STK, tak hádam nijako zle. Skús sa ísť na to spýtať priamo na STK, možno na to majú nejaký metodický pokyn a je to zadarmo. A budeš to mať priamo z prvej ruky.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Odpovědět

Zpět na „Auris“