Koupě RAV4 III. generace(2005-2012)

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
Petr89
Člen Týmu

Koupě RAV4 III. generace(2005-2012)

Příspěvek od Petr89 »

Zdravím všechny současné i minulé majitele Ravky této generace!
Obracím se na vás s prosbou, aby jste se podělili o praktické zkušenosti z uživání auta.
Chci si pořídit model z tohoto období a zatím sbírám co nejvíce informací... aneb každá rada se cenní. :)

Zatím mě zajímá hlavně spolehlivost naftových motorů. Například 2.2 D4-D/D-CAT byly údajně vyráběny v Polsku a do roku 2008 trpěly vymačkáním dosedacích ploch mezi bokem motoru, těsněním pod hlavou a hlavou válců a následnou ztrátou těsnosti vodního okruhu. Opravy jsou jsou údajně velice drahé. Celkově na stránkách, kde jsem tyto info našel, nešetří kritikou na diesly, naopak benzínové verze jsou podle nich "naprosto spolehlivé".

Také z tohoto důvodu jsem se zaměřil na benzínové dvoulitry. Spotřeba u mě nehraje prim, počítám s tím, že s benzínem bych se mohl v průměru vlézt do 10l/100. Také by mě zajímalo, jaké je to třeba v praxi s tou proklínanou spojkou, opravdu odchází "rychle"?

Potřebuji spolehlivého pracanta, budu s ním denně dojíždět a popojíždět v zaměstnání (lesník).

Díky za info
Rudfe
Člen Týmu

Re: Koupě RAV4 III. generace(2005-2012)

Příspěvek od Rudfe »

Rav 4 III. 2,2 D4-D byly svolávany do servisu na výměnu těsněni v motoru. Tak jsem to slyšel. Víc nevím.
Michal 1
Člen Týmu

Re: Koupě RAV4 III. generace(2005-2012)

Příspěvek od Michal 1 »

Dobrý den, v lednu tohoto roku jsem vyměnil rav D4D85kw za rav III gen.2,VVTI a mohu pouze doporučit. Pohodlí a prostor se nedá srovnat. Motor je perfektně pružný zabírá pozvolna od 1200 ot. spotřeba při klidné jízdě c 8l pokud jezdíte krátké trasy c.do 10l. Jestli auto potřebujete do lesa je potřeba brát v úvahu že oproti předešlé generaci je první rychlostní stupeň o dost rychlejší. Ve větším sněhu popřípadě blátě do kopce je lepší vypnout ESP, jinak se přehřívá olej ve spojce náhonu. Po vypnutí a uzamčení náhonu jede bez problému srovnatelně z předchozí generací. Do auta jsem zatím nepotřeboval dát žádnou investici, pouze jsem vyměnil H11žárovky za OSRAM Night Breaker UNLIMITED H11 (svítí perfektně).
Za mě doporučuji naftu bych už nechtěl.
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“