aké žiarovky do predných svetiel

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
marioch
Člen Týmu

aké žiarovky do predných svetiel

Příspěvek od marioch »

Aké žiarovky odporúčate do predných svetlometov RAV4 III rok 2012? Vopred ďakujem za rady.
Corolla2014
Věčnej rejpal

Re: aké žiarovky do predných svetiel

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 19:15, celkem upraveno 1 x.
Plextor
Věčnej rejpal

Příspěvek od Plextor »

PIAA Japan
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
Viktor_EX
Člen Týmu

Příspěvek od Viktor_EX »

vyzkoušel jsem jich paar, spousta lidí asi bude mít kecy... atd. dal jsem si s tím práci a nechal ověřit funkci na stk. vybrané LED žárovky krásně kreslí, regloskop ukázal nádherný zlom tlumeného světla a i montáž byla u naší rav jednoduchá. co jsem koukal, tak obecně všichni prodejci nabízí úplné nesmysly, nebo je to dost drahé a nejsou tam žádné ukázky svitu. nechal jsem si ukázat svit 6000Kelvinů a pak i 4000K. Vybral jsem 4000LM a 4000K ... svítí to krásně, neoslňuje, barvou světla nevystupuje z řady. je to jako krásně svítící halogen, ale světlo je bomba. jsou to tyhle:
http://www.quadprofi.cz/e-shop/cs/zarov ... 000lm.html

musím se přiznat, že se na každou jízdu vyloženě těším... když např ještě manželka chce jet večer do města, tak se nabídnu jako řidič a fakt si to užívám. ty LED se 6000K už jsou na autě vidět, že tam je něco jiného, než má být. světlo je samozřejmě super, ale mě se nakonec libila víc ta barva 4000K. takže jestli hledáte lepší kvalitní světlo, ale nechcete vystupovat z řady, tak tohle.
používání není povoleno, protože by led mohly oslňovat.... je oficiální stanovisko. a zajisté je spousta led, které oslňují. tyhle neoslňují.
Naposledy upravil(a) Viktor_EX dne ned 29.01.2017, 13:08, celkem upraveno 1 x.
RAV 2.0 D-4D 2005 EURO III
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Úprimne. Ten rozdiel už tak markantný vzhľadom k tomu čo používajú iné automobilky nie je.
Stačí sa pozrieť čo svieti oproti vám. Tých 6000K používa dnes už väčšina výrobcov automobilov. A to nehovorím o tom ,že rôzne LED "pásy" okolo parabol sú u podkatorych "štandardom".
Ale inak dobrý odkaz.
Ešte by ma zaujímalo ako dlho ich používaš?
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
Viktor_EX
Člen Týmu

Příspěvek od Viktor_EX »

před vánocema jsem je montoval. i jsem zkoušel, jestli to nehřeje ... tak teď je stejně zima, ale když přijedu domů, otevřu kapotu, pak je v tomto počasí jakási teplota na chladiči sotva znatelná. už mám nějaký ten rok na krku a halogeny je stále větší hrůza. dnes říkám, že normální halogen jsou "petrolejky". jinak se říct nedá.
kupuju tam i ty aditiva Mathy do nafty a motoru). led žárovky mají nově asi od začátku prosince. přišel mi newletter, s aditivy jsem spokojený tak jsem tam koupil i LED žárovky. i je na ně dobrá cena a shodou okolností také jezdí se ravkou.

to 6000K ... jo, nový auta to mají, asi je to věc vkusu. zkoušel jsem je oboje. prodejce ti je "prodá na vyzkoušení", ale není problém to vrátit a vyměnit za 4000K, což jsem také udělal. 4000K se mi líbí víc. máme 4000K světlo je výraznější (aspoň pro me)
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

No ide skôr o to čo je oko schopné brať ako prirodzené svetlo.
Tie 4000-4300K sú svetlá s "teplou bielou" čo je viac podobne prirodzenej bielej a 6000K je studená biela ktorá už má nádych do modra až fialova.
A studená biela je tak oku menej prirodzená.
Je to obdobne ako so žiarovkami do domu.
Mám 3000K biele LED a je to poznať. Viac sa to podobá na konvencnu vlaknovu žiarovku.
A rozdiel tých 1000K už nie je tak veľký.
Viktor_EX
Člen Týmu

Příspěvek od Viktor_EX »

tady to je na konci videa vidět https://www.youtube.com/watch?v=e3uKt6Z ... .be&t=3m9s

prodejce říkal, že lidi kupují spíše 6000K, ... že chtěj asi vypadat/svítit jak nový auta. ale nabízí i 4000K. myslím, že to je dobře. ať si každý vybere sám podle sebe.
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Ten rozdiel medzi NSSC a G7 je dost markantny. Rozhodne v prospech tych od NSSC.
Pre mna hraju prim NSSC uz len z toho dovodu ,ze napravo maju vacsiu intenzitu a tak si skor clovek vsimne ako zle obleceneho chodca tak i dopravnu znacku.
Je to vidno a velmi dobre aj na tom videu. Skoda ,ze v pripade G7 prave autor videa siel po komunalke a tak nebolo zrejme ako "vysoko" svietia.
Viktor_EX
Člen Týmu

Příspěvek od Viktor_EX »

a tak ty G7 tam máme my. po namontování jsem byl na stk na seřízení podle toho jejich zařízení. technik to nastavil přesně na linku. takže svítí tak vysoko, jak má. prý kdybych mu neřekl, že tam mám led, tak to podle přístroje vůbec nepozná. a prej se tím nemám chlubit. jinak prý paráda, ostatní technici se tam shoufovali a význame pokyvovali hlavou. že prý jestli to bude fungovat dlouhodobě, tak je to lepší, než dodělávaný xenony.
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“