První co bylo podivné a nepříjemné byla výměna řídící jednotky - naštěstí ještě v záruce - protože to škubalo, cena přes 30000,-Kč. Výsledkem byla nahlodaná důvěra a strach, co kdyby taková řídící jednotka odešla opět po záruce

Vlivem nadměrného opotřebení nakonec musela být v 60000 vyměněna spojka, to už jsem musel zaplatit. Za chvíli to škubalo zase, našli "vadný" brzdový spínač, vyměnili, chvíli to jezdilo dobře, ale za necelé 2 měsíce zase škubání, a to už jsem si řekl, že auto asi při nejbližší příležitosti prodám

tak jsem se objednal a chtěl to řešit jako reklamaci brzdového spínače vyměněného před 2 měsíci.
Byl jsem na dílně u auta s mechanikem, který zjistil že brzdový spínač vykazuje chybu, tak že se na to hned podívá a co nenašel !!

Já jsem si v předprodejním servisu nového auta domluvil nabídnutou montáž tajného spínače (šlo o jiný servis, než kam nyní jezdím) , oni to napojili seriově (za sebou) na okruh onoho brzdového spínače

Takže tajný spínač šel do kytek a auto se opět rozjíždí naprosto plynule jako nové

Ještě na vysvětlenou , brzdový spínač u tohoto vozu dává signál řídící jednotce převodovky v okamžiku kdy pouštíte brzdu s jistým nastaveným zpožděním. Tím, že v tom spínači po 5 letech byl přechodový odpor, docházelo k chybné funkci celé řídící jednotky, výsledkem bylo škubání.
Takže to jen na okraj, aby jste věděli, že i tak banální montáž jedné blbosti může za čas způsobit velké problémy. Taky mi mechanik řekl, že Toyoty mají bezporuchovou elektroniku, ale nesmí se tam nic přidávat, ta elektronika má trochu jinou logiku a je velmi citlivá na takové "přidané udělátka"

Tak jenom tolik pro ty z Vás, kteří mají problém s nějakou vleklou stále se opakující závadou - zapátrejte po něčem takovém, co do Toyoty původně nepatřilo, možná Vám to pomůže

Přeji všem hodně km bez nehod a problémů

Marik