diagnostika techstream

vše ohledně modelové řady Rav 4
kopir
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

diagnostika techstream

Příspěvek od kopir »

Kúpil som si diagnostiku techstream pre toyoty a k tomu OBD II. kábel J2534 moja toyota nemá ešte can bus, ale prečíta všetko možné, chcem si porovnať údaje, ale neviem, kde by som našiel parametre, ktoré má moje auto mať. Má niekto s touto diagnostikou skúsenosti a poradil by ? Inak vyhodilo mi chybu 78(7) fuel line malfunction známa chyba P1226 - vygooglil som si, žeby sa mohlo jednať o 3. problémy a to : SCV, alebo snímač tlaku paliva či vstreky. Začnem scv-čkami, na budúci týždeň budem meniť.

Tu sú moje načítané údaje.
Obrázek
RAV 4, 2D4D, 1CDFTV, r.v. 2004
klincek
Člen Týmu

Re: diagnostika techstream

Příspěvek od klincek »

Ahoj. Co to je za diagnostiku? Je to software na notebook, alebo co je k tomu treba? Ja mam nieco taketo:
http://www.aamarket.cz/pristroj-pro-kom ... jp701.html
Ja mam ten isty motor, ale ake parametre ma mat to netusim. S tymi SCV ventilmi najskor ich skus precistit, mne to pomohlo na dost dlhu dobu. Ked budes chciet vediet ako tak Ti mozem poradit.
Tu sa o tom pise viac a je tam aj moj postup:http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 11&t=22900
kopir
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kopir »

Je to diagnostika priamo na toyoty. Potrebuješ kábel 16pin/usb mini-vci J2534, alebo originálny mongoose a dá sa stiahnut soft techstream najnovšia verzia 9.30.002 funguje na všetkých notebookoch s usb a Windows. Skúšal som už čistiť scv, aj v ultrazvuku, ale mám ich už vytlčené.
kopir
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kopir »

Mno, nové scv ventile dané, i filter paliva. Dobrý deň, mám toyotu rav4 r.v.2003 2d4d 85kw mám diagnostiku techstream, vyhodilo mi ček engine - kod chyba palivovej sústavy , nemá ešte can bus, aby som mohol chybu hlbšie preskúmať. Auto má slabší ťah, bez čierneho dymu. Neviem kde hľadať chybu, vstreky, alebo čerpadlo ? Ako pridám plyn klepoce asi vstrek ako by to podfukovalo, alebo ventil ? Sú tam predsa hydroštepy ? Dnes napojim diagnostiku a skusim test vstrekov, dám ked tak video.Vie mi niekto popísať aké parametre by som mal podľa tejto diagnostiky mať ?
kopir
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kopir »

MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

Vstreky sa monitoruju, ked je motor ohriaty na prevadzkovu teplotu, na volnobezne otacky, bez zataze a korekcia by nemala presiahnut 3mm3, pricom "Injectrion volume" ma byt v rozsahu 3-10mm3.
#1 Odcitaj "MAF" na volnobeh
#2 Odcitaj "MAF" pri 3000rpm
#3 Odcitaj "COMN RAIL" na volnobeh
#4 Odcitaj "COMN RAIL" pri 3000rpm
#5 Odcitaj "EGR Learn VAL"
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
kopir
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kopir »

Ďakujem, skúsim to, ale ten egr. nevim jak nacitam..
pattuning
Člen Týmu

Příspěvek od pattuning »

Ahoj, sice neporadím, ale mám úplně ten stejný problém, předpokládám, že to souvisí s momentálními mrazy + zmrzlá nafta,voda v naftě ve filtru....

měl jsem to sice v servisu, kde byla vyčtena chyba nedostatek paliva, provedena výměna SCV ventilů a dělá to dál. Momentálně je auto v teplé garáži, přidal jsem aditivva + trochu benzínu na rozpuštění parafínu....

Problém se startem v mrazu, dlouho točí pak chytne naráz, takže žhaviče asi vylučuju....
Na volnoběh, beží třeba 5 min, pak zhasne a svítí porucha motoru.

Za jízdy to udělá jen někdy, hlavně kolem 2tis otáček, rozvití se porucha motoru a otáčky padnou na volnoběh, nereaguje na pedál, po vypnutí a znovunastartování zase OK
RAV4 2.O D-4D 85kW
kopir
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kopir »

Dnes vycistim scv, egr,skontrolujem kable, zhavice, načítam údaje a dám vedieť...aditiv dávam vif, aj wurth teraz proti zamrzani nafty.
kopir
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kopir »

Zdravím, takže som vyčistil SCV (ultrazvuk), Ďalej EGR, prečistil kontakty, kontrola žhavičov 3ks boli nefunkčné, objednal som 4ks Denso a vymenil. Vymazal chybový kód 78, (palivová ústava). Naštartoval studený motor asi 4 sekundy než naskočil. Pojazdil som, po zohriatí na prevádzkovú teplotu aj veľmi vysoké otáčky do 5000. Pri teplom motore zmeral hodnoty, ako mi poradil MatGo a tu sú výsledky môjho 1CD FTV / CLA
Pri otáčkach 900 na voľnobeh na mieste
MAF : 9,06 gm/s NORMA 5.9 to 10.2 g/s
Common rail pressure : 30 MPa NORMA 30 to 38 MPa
1 vstrek : -1,404 mm3
2 vstrek : -1,248 mm3 NORMA pre všetky vstreky -3 to 3 mm3
3 vstrek : 0,315 mm3
4 vstrek : 1,722 mm3
Injection volume : 5,65 mm3 NORMA voľnobeh 3.0 to 10.0 mm3

Pri otáčkach 3000 na mieste
MAF : 55,28 gm/s NORMA 34 to 54 g/s
Common rail pressure : 72 MPa NORMA 54 to 87 MPa
1 vstrek : -1,091 mm3
2 vstrek : -1,248 mm3
3 vstrek : 0,159 mm3
4 vstrek : 1,566 mm3
Injection volume : 12,12 mm3

Prejazdil som teraz asi 50km, zatiaľ kontrolka motora nezasvietila. Mno ten zvuk pri záťaži (do kopca) je stále citeľný, ako keby podfukovali ventile, také klepotanie, blabotanie. A keď motor vytočím do vyšších otáčiek 2800-3000 ťahá dobre a potom to už nieje počuť. Pri teplom motore štartujem asi 6 sekúnd, pri studenom 3 sekundy. Hmmm a teraz babo raď, už som z toho nešťastný......napadol ma ešte snímač tlaku paliva umiestnený na rampe, len k tomu neviem hodnoty a ťažký prístup ....potom pedál plynu (accel position) pri voľnobehu ukazuje 15% po zošliapnutí na podlahu hodnota max. 70%, žeby obmedzovač ? prosím pomôžte, ak viete čo to je :(
Tu si nájdete svoje normy po diagnostike pre vaše ravky: http://www.kdjoteros.com/wp-content/upl ... G-4010.pdf
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

Tie trysky vyzeraju uz hodne divoko. Vzasade je jedno ake hodnoty vykazuju, mam dojem, ze vzdy ked ich das na stolicu povedia, ze su vsetky nasracky :) kazdopadne klepot pod zatazou su trysky. Vo vysokych otackach sa znizuje davka paliva. Namerany prietok vzduchu sa drzi limitov, dokonca ho prekracuje. Moze to indikovat problem so zaseknutym EGR alebo aj regulaciou turba.
MAF si cistil?
EGR nestaci vycistit, piest sa tiez musi hybat lahko a hladko
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
kopir
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kopir »

Maf som čistil, vyfukal...Egr som preplachol, vydrhol, piest tiež išiel potom vcelku hladko, ale jemne v jednej polohe zadrha.Turbo mám zanovne menene 2.roky, regulator turba nasáva...
kopir
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kopir »

Včera zasa kontrolka motora, núdzový režim, prišiel som na parkovisko, vyradil rýchlosť, voľnobeh, zohriaty motor po jazde 45km, jemne som chcel zosliapnut plynový pedál a hotovo, štartovanie asi 30 sekund a naskočil.
kopir
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kopir »

Problém zatiaľ vyriešený, vymenil som váhu vzduchu, na radu profi automechanika kúpil a dal čistič palivovej sústavy od Texaco - techron diesel. Auto ťahá, check už nevyhadzuje... Prejdených 380km.
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

Cim si cistil povodny maf? Maf su take jemne drotiky vnutri trubky, nie cidlo s takou gulickou, ktore je zboku senzora
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“