strata vykonu

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
dano203
Člen Týmu

strata vykonu

Příspěvek od dano203 »

Ahoj,
potrebujem prosim poradit. Jazdim toyotou yaris 2004 1 liter motor. Momentalne ma najazdene 230 000 km. Auto som kupil cca pol roka dozadu a v podstate hned po kupe som si vsimol ze to pod 2000 otacok v podstate netaha (viem ze je to litrovy motor) ale bolo citit ako ked motor daco brzdi a potom to nahle z nicoho nic ozije okolo 2000 otacok. Niejaku dobu som s tym takto jazdil az jedneho dna po natankovani plnej auto ztartilo vykon uplne v celom rozsahu otacok (tankoval som na shell) potom ma napadlo resetovat jednotku odpojenim baterie a problem zo stratou vykonu bol vyrieseny ale iba na cca 300 km. S autom rozvazam pizzu takze jazdim kratke vzdialenosti a len po meste, denne cca 80 km. Po opetovnom resete jednotky zase na niejaku dobu ok. Vycistil som vahu vzduchu ale stale to iste. Po niejakej dobe cca 200-300 km strata vykonu pod 2000 rpm. Po resete jednotky sa auto sprava uplne inak takze viem co ten motor dokaze. Napadlo ma ze si mozno jednotka "uklada data" tak som skusal aj na auto v kuse "tlacit" (furt plny plyn) a vysledok bol stale ten isty. Potom ma napadlo z auta poodpojovat vsetko "nepotrebne" tym myslim vahu vzduchu a obydve lambda sondy a cuduj sa svete auto jazdilo super (najazdil som tak cca 1000 km) samozrejme s rozsvietenou kontrolkou motora. Tak som postupne zkusal pripojovat vsetko naspat a zakazdym som resetol jednotku a pojazdil cca 500 km az som vylucovacou metodou dosiel k tomu ze to sposobuje vaha vzduchu. S odpojenou vahou vzduchu jazdim uz niekolko tisic km samozrejme mi svieti kontrolka motoru ale auto jazdil uplne bez problemov a spotrebu mam cca 7.8 na 100 teraz v zime to stuplno na cca 8.3 na 100 ale jazdim brzda plyn takze sa asi nemozem velmi stazovat. Kupil som druhu vahu vzduchu original denso mala byt nova ale predajca ma obabral (bol zaneseny snimac) tak som ju vycistil zapojil ale auto sa s nou zpravalo naprosto rovnako tak som ju vratil s tym ze je pouzita a kupil dalsiu tentokrat cinsku nahradu ale 100% novu a zase otestoval a vysledok zase presne ten isty po cca 200 km auto ztrati vykon. Tak som vratil aj tu cinsku vahu vzduchu s tym ze som si myslel ze mam v sani niekde dieru a auto prisava falosny vzduch. Dneska som dal dole klapku sania a prezrel vsetky hadice okolo a nikde som ziadnu dieru nenasiel. Sviecky som pozrel hned po kupe auta a vyzerali uplne jak nove a vzduchovy filter tiez. Asi to vymenil povodny majitel. Momentalne uz naozaj netusim kde je problem.
Poradi mi prosim niekto na co sa zamerat pred tym nez to odveziem niekam do servisu ?
Vopred dakujem
Dano
Čepo
Věčnej rejpal

Re: strata vykonu

Příspěvek od Čepo »

Načti chybové kódy (DTC) z ŘJ a pak je možné spekulovat dál.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Musime tě vystrašit. Motor je KO. :-) Oleje máš dost?
Back in Czech.
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

Ak si z BA zastav sa u mna na diagnostiku ak chces. Napis spravu..
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
dano203
Člen Týmu

Příspěvek od dano203 »

Auto prevadzkujem v Edinburghu v Skotsku. Olej som nedavno menil a je presne po hornu risku a dal som tam to co pisu v knizke tu autu. Filter od Mann so zpetnym ventilom. Ked nesvieti kontrolka motora tak predpokladam ze tam chyby nebudu ci ano ? a ak ano da sa to niejako vycitat aj podomacky ?
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

Vymen prednu lambda sondu. Neviem ti takto na dialku pomoct. Na diagnostiku ti staci 20eurova cinska replika mini vci + techstream
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
dano203
Člen Týmu

Příspěvek od dano203 »

skusal som jazdiit s odpojenymi lambda sondami a s pripojenou vahou vzduchu a problem sa opakoval. Myslis ze by to teda mohla byt lambda ? na tu diagnostiku vecer pozriem na ebay co to stoji
Odpovědět

Zpět na „Yaris“