Co jsi tam dal za svičky ? taky je chci pravě měnit tak si necham něco doporučit jezdim ted za 6.0-6.1 litru což mi přijde docela dost když nejezdím nijak rychle prostě klasicka svižnějši jizda
Poslední návštěva byla přímo v Toyotě, na štítku u motoru je typ oleje 0W20, před tím tam bylo tuším 5w20 nejspíš.
Za posledních 11000 kilometrů spadla hladina oleje na minimum což je podle rysky, je to normální? S minulou návštěvou servisu na výměnu oleje atd vyšla hladina oleje taky na miminum ale v té době se už měnil po deklarovanych 15000 km. Teď by mě zajímalo jaký olej tam mám dolít abych motor nedojebal.
Hm to není vůbec dobrá zpráva. To Toyota nedokáže vyrobit motor bez této závady? Sám mám jeden 1,8 r.v. 2004, takže vím, o čem je řeč. Jestli se to bude opakovat i u 1,33, tak to bude poslední Toyka.
Spíš ani můj mechanik nedokázal pochopit proč tam dávají tak řídký olej 0w20, u tohoto oleje snad každý mortor začne žrát, v příští výměně se podívám po něčem jiném nejspíš.
Jinak ohledně spotřeby, po najetí 1,33 cca 7 tis. se stabilizovala na 5,3. Podařilo se mi vyjet celou nádrž i za 4,9 (stále stejná trasa do práce), nejvíc pak byla dovolená na Lipně za 5,9, 2 dospělí, 2 děti. Dávám tam teď Vervu100, trochu oproti 95 klesla spotřeba, motor je znatelně tišší a má lepší průběh v nižších otáčkách. Zatím u Vervy zůstanu.