Dotazy k Toyota touch 2

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
hannys85
Člen Týmu

Dotazy k Toyota touch 2

Příspěvek od hannys85 »

Dobrý den,

máme Yarise koupeného v září 2015 ve verzi Active. Měl bych dotazy k systému Toyota Touch.
Jsem zklamám celkově podporou tohoto systému, konkrétně mirror linku, kdy při koupi nám bylo sděleno, že můžeme zrcadlit obrazovku mobilu na zařízení. Poté jsem postupně zjišťoval, že toto jde ve spojení jen s pár typy mobilů a to jsou mobily již staršího typu data a i ve spojení s těmito mobily je to údajně celkem zasekané. V servise mi kdysi řekli, že to snad bude umět nějaká další verze.
Registroval jsem se na my.toyota a zde jsem zaregistroval naše vozidlo. K dispozici jsou zde jestli jsem to dobře pochopil ke koupi mapy za 1900 Kč na 3 roky. Ve vozidle žádné mapy nemám, už si nepamatuji jestli se to při koupi auta dalo nějak dokoupit anebo se to vždy v případě zájmu dokupuje samostatně. Každopádně bych se chtěl zeptat, protože to nejsem opravdu schopen rozeznat, zda vůbec existuje nějaký SW update toyoty touch systému ? Vypadá to jako kdyby se dal update udělat jen s mapovými podklady, které nemám a ani nevím, jestli má smysl si je vůbec pořizovat, když je to ten touch nepoužitelný.
Štvě mě i nepodpora složek, kdy mám kvůli toho v hudbě chaozz.

Proto se chci zeptat, dá se vůbec nějak SW na Yarisovi updatovat ? Anebo Toyota na SW kašle a dá se říci, že ten paskvil co Toyota touch je vlastně final verzí.
Anebo to snad znamená, že pokud chci systém updatovat, tak si musím zakoupit i mapy ?

Děkuji za rady zkušenějším uživatelům.
Kocúr
Věčnej rejpal

Re: Dotazy k Toyota touch 2

Příspěvek od Kocúr »

Riešil som niečo podobné so svojou corollou, ohladom nefunkčnosti mirrorlinku a možného updatu Touch2. Servisák mi povedal, že oni žiadne updaty nehľadajú sami od seba, jedine že im príde z centrály či odkiaľ upozornenie na nový. A že nakoniec je lepšie ak to nefunguje vôbec akoby to malo fungovať zle. Plná funkčnosť mirrorlinku ako si my predstavujeme nikdy podporovaná toyotou nebude, to mi prišlo ako odpoveď na priamu otázku z centrály v CZ. Z dvoch dôvodov - odvádzalo by to pozornosť od šoférovania a neochota poskytovať údaje o užívateľovi tretím stranám (užívateľ si ty, druhá strana je toyota, tretia je výrobca mobilu či tvorcovia aplikácií ktoré chceš mirrorlinkovať - navi, torque a tak podobne).
Vyriešil som to magnetickým držiakom v mriežke klimy, kde uchytávam 6,4" mobil (9eur), v ktorom mám všetky appky čo chcem (navi, videoplayer) a ELM327 OBDII napichnutým v zásuvke - ten krám stál okolo 12Eur. Ale keď Ti mám pravdu povedať, už to OBD ani nepoužívam, to bolo zaujímavé pri mojom starom aute čo sa kazilo, dali sa cez appku Torque sledovať online údaje o tlaku turba, otáčkach, tlaku na raile atď a mazať chyby v diagnostike. Toyotka ide bez zaváhania, nič sledovať netreba.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Jamall
Navigátor

Re: Dotazy k Toyota touch 2

Příspěvek od Jamall »

Zdravím pánové

řeknu to asi tak aktualizaci vám udělají v servise není problém mám tu nejnovější verzi co je aktuálně na yaris byl jsem na garančce asi 14 zpátky a tak sem si o to řekl ale stejně mirrorlink nejde a ani nepůjde když jsem se na to ptal žádnou kloudnou odpověd sem pořádně nedostal. Z toho internetu jsou pouze ty updaty pro Toyota Touch 2 (+),(go) což je s navigací příplatek 17 000 Kč pak to umí i počasí a podobné blbosti ale základní verze je úplně oholené a dát takové peníze nevím radši si koupím navigaci od garminu nebo tom-tom a mám doživotní aktualizace zdarma a nebo i v chytrých telefonech je to na kvalitní úrovni. dá se vyřešit samsungem galaxy s3 https://www.youtube.com/watch?v=3u24v9RRxPc pak to funguje ale to už je dost starý telefon ani to nejede nejlépe. pak ještě existuje něco takovéhoto http://car-solutions.com/en/smartphone- ... dapter.php mnělo by to fungovat ta investice není zas taková hrozná.
Odpovědět

Zpět na „Yaris“