Kocúr píše:Pruser je keď ide muž za ženou a po hlavnej nič neide - ten pootočí hlavu a vidí že nič neide lenže medzitým auto s vodičkou pred ním zastavilo lebo pani sa rozhliada. To ale periférne vodič vidieť nemusí a ani ho nenapadne, že to auto pred ním zastaví keďže hlavná ulica je čistá. Preto ak to ide si dávam sakramentský pozor na to, kto sedí za volantom v aute predo mnou.
Tak tohle se mi přesně stalo na kulaťáku, od té doby si dávám na tyhle situace sakra bacha. Paní jela, bylo volno, na konci nájezdu najednou úplně zastavila a teprve se začala rozhlížet, já periferně sledoval, jestli po hlavní někdo nepřijíždí. Byl z toho naštěstí jen lehký ťuk bez následků. Sypal jsem si popel na hlavu, ale v duchu si myslel své.
Nejhorší je řidič se nepředvídatelným chováním, v tom ženy asi trochu vedou a ještě starší řidiči, zvláště ti s pokrývkou hlavy, nejlépe s kloboukem.
Bezohlednost je zase doména chlapů. Ještě se mi např. nestalo, že by mě žena předjížděla přes dvojitou čáru nebo zprava odstavným pruhem. Na D1 se mi nedávno stalo, že mě švihák v BMW předjížděl zleva při jízdě v levém pruhu. Půl auta měl ještě na dálnici, půl auta na trávě u svodidel. Moje rychlost byla 130 a nejel jsem v levém pruhu zbytečně, ale předjížděl auta v prostředním. Pokud bych jel zbytečně v levém, asi by mě vzal prostředním, než takto nebezpečně, málem jsem si káknul, zrcátka byla pár cm od sebe.