Yaris Centrální zamykání-nefukční

vše ohledně modelové řady Yaris
Rumek23
Člen Týmu

Re: Yaris Centrální zamykání-nefukční

Příspěvek od Rumek23 »

Aha, no asi to už necham takhle a nebudu dale vymyšlet :D Rozdil od začatku je to razatní když to nefungovalo vubec tak aspon něco.
Toyota Yaris I, 1,0 VVT-i 48kw
Aley
Člen Týmu

Příspěvek od Aley »

Tyhle neoriginální centrály nemají takovou spolehlivost jako originální toyota díly. Měl jsem podobný problém, když jsem starého yarise prodával - většinou to fungovalo, ale občas najednou ne. (Přesněji řečeno se závada projevila poprvé až týden po prodání auta, což mi přišlo trapné, tak jsem se to snažil opravit na mé náklady.) Do desetiletého auta, kde centrál ani nebyl v základní výbavě, nechce ale nikdo strkat další peníze, tak se nemůžeš divit, že prostě jen vyndá pojistku a prodá ti auto, jakože centrál nemá. Jelikož k tomu máš i nějaký "ovladač", řekl bych, že to má i dálkové ovládání. Ale jak sehnat náhradní ovladač, to fakt nevím. Různé typy nejsou zaměnitelné. Jak jsem zjistil, když jsem to auto rozebral, já tam měl dvě samostatné krabičky - jedna je centrál, druhá je dálkáč. Ale taky k nim vedou dvě samostatné pojistky - jestli ty máš jednu pojistku, možná to máš dohromady. Ta krabička dálkáče, když je samostatná, se dá jednoduše vyměnit za jinou, čímž se problém s ovládáním jednoduše vyřeší. Celá ta krabička stojí jen pár stovek, méně než práce technika, takže pokud si to člověk nedokáže opravit sám, může být fakt lepší koupit novou. Pokud je to s centrálem dohromady, tak se myslím taky dá celá ta krabička vyměnit za jinou, akorát budeš mít víc práce se správným připojením jednotlivých vodičů. Co jsem viděl, všechny ty univerzální centrály mají stejný princip, takže v zapojení drátů v autě se jinak nic měnit nemusí.
Rumek23
Člen Týmu

Příspěvek od Rumek23 »

No puvodní majtel otom ani nevěděl že to vlastně central má ovldadač mi dal k tomu že si myslel že to je asi k tomu. Dalkovy již řešit nebudu vystačim si zatím stimhle.
Toyota Yaris I, 1,0 VVT-i 48kw
Odpovědět

Zpět na „Yaris“