Další problémová toyota rav4

vše ohledně modelové řady Rav 4
Kosmislav
Člen Týmu

Další problémová toyota rav4

Příspěvek od Kosmislav »

Dobrý den, prosím o pomoc, mám toyotu rav4 D4D, rok výroby 2002, diesel. Dovežena z rakouska a už 3 roky se potýkám se ztrátou tahu, dříve občas nyní velice často skoro každou jízdu viz odkaz s videem. Diagnostika nikdy nic neukázala ani jedna chybová hláška. Automechanici a servisáci v toyotě v Brně taky neví. Byly vyměněné SCV ventily, pročištění palivového systému přípravkem TEC 2000, vyčištěná váha vzduchu, turbo a EGR ventil. Znovu nastartování nepomáhá jenom vyřazení na neutrál a nechat nějakou dobu na to jet.

http://kosmislav.rajce.idnes.cz/Video#P ... ikost_.jpg

Prosím o jakoukoliv radu. Děkuji za podněty.
pantom
Člen Týmu

Re: Další problémová toyota rav4

Příspěvek od pantom »

Ahoj
Nevím jak u tebe, ale mě dělal ten samý problém vadný potenciometr plynového pedálu.
Jen mám benzín a vždy to hodilo nouzový režim...,ale chovalo se to prakticky stejně- nereagoval plyn a potom se to zase chytlo.

Určitě to může být něco jiného,ale ten nereagují pedál byl můj problém.

Tomáš
Rav4, 2.0 vvti ,2004
Kosmislav
Člen Týmu

Příspěvek od Kosmislav »

Děkuji za odpověď. A promyslím to.
Kosmislav
Člen Týmu

Příspěvek od Kosmislav »

Od července zase jezdí v pohodě a sem tam tento problém udělá viz video cca 3x za vyjetí plné nádrže. Není to tak často jako v červnu nebo v dubnu. Nějak to souvisí s naftou. Teď tankuji jenom u Euroilu a udělá to cca 3x za vyjetí nádrže. Jak natankuji někde jinde, tak je zle. Potenciometrem to asi nebude. Setkali jste se někdo s tímto problémem, když jste natankovali méně kvalitní naftu a jestli se Vám to projevilo stejným způsobem? A nemůžeto to třeba souviset se špatnýma vstřikama a tím pádem to nejede na méně kvalitní naftu? Děkuji za Váš názor a zkušenosti.
trcka
Navigátor

Příspěvek od trcka »

co palivový filtr?
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

Moze to byt aj skrtiaca klapka na sani, palivovy filter, tlakovy senzor commonrailu, teoreticky vstreky..
Menej pravdepodobne aj MAF, MAP, pripadne podtlakove hadice. Neviem do akej miery sa da verit cisteniu turba, ktore si robil. Moze to byt aj turbo.
Pre spravnu diagnostiku sa totiz treba posadit do auta s notebookom a vyckavat na problem. Pripadne urobit seriu testov, nie len vycitat pamat zavad.
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
Kosmislav
Člen Týmu

Příspěvek od Kosmislav »

Palivový filtr byl vyměněn a je to pořád stejný, teď zas jezdí, ale měsíc bezproblému, asi budu muset počkat až se problém bude opakovat častěji a pak to zkusit na diagnostiku.
Novous
Člen Týmu

Příspěvek od Novous »

Zdravím, řešil jsem tento problém velmi dlouho a dělaly to ventilky u turba (výměna 2x pokaždé cca 8000,-). Vždy to vydrželo cca 5000km. Samozřejmě je to spojeno s kvalitou nafty. Tankoval jsem potom pouze u Benziny a zlepšilo se to, problém to však nevyřešilo. Dlouhodobé zlepšení přišlo, když jsem do nafty začal přidávat olej. Cca 2dcl na nádrž. To mi fungovalo dlouho, tedy do té doby než mě rozstřelil týpek bez řidičáku na totálku 8) . Tak snad ti to pomůže...
Kosmislav
Člen Týmu

Příspěvek od Kosmislav »

Konečně někdo, kdo potvrdil moji teorii, že je to naftou. Děkuji ti Novous. Ventilky u turba jsem nechal vyčistit, a je to stejné. Teď jezdím na Euroil a jedeto dlouho v pohodě, problém se ukáže asi 3 x za celou nádrž, což je naprosto lepší než předtím na videu. Jinak jsem zjistil, že pomáhají dlouhé trasy. Asi se tam ten bordel z nafty vypálí a potom to jede dlouhou dobu bez problému. Zkusím prvně přidávat VIF a když to nepomůže úplně eliminovat tak zkusím olej. Jaký olej jsi tam prosím používal? Děkuji
Michal 1
Člen Týmu

Příspěvek od Michal 1 »

Také jsem měl tento problém před 2roky, vyměnil jsem SCV ventily, dával Vif a po 2 měsících znovu klesl výkon hlavně při delší jízdě c. od 20km a celkovém prohřátí nešlo točit nad 2000ot. U kratších cestách jelo bez problému. Nakonec jsem zjistil, že ztrátu výkonu způsobuje ERG ventil, který jsem vyčistil promazal měděnou pastou a udělal plech mezi blok a ventil na odstavení z provozu. Od té doby jezdí bez problému , při menších otáčkách i více táhne. Žádné aditiva již nedávám, palivo beru disel-plus Eurooil.
Snad to pomůže.
Novous
Člen Týmu

Příspěvek od Novous »

Také jsem zkoušel aditiva, ale moc to nepomohlo. Hlavní problém asi je, že jsou všechny ty nafty dost suché a holt tento motor a ventilky s tím měly problém (alespoň u mého motoru). Olej jsem přidával úplně obyčejný pro naftové motory, není potřeba tam dávat něco extra, jde jen o to aby se to trochu promázlo. Je to fakt jediný co se mi osvědčilo.

Zdar
Kosmislav
Člen Týmu

Příspěvek od Kosmislav »

Děkuji ti Michale za odpověď a za tvoje zkušenosti. Z delšíma cestama nemám problém, SCV ventilky mám letos nové. Zkusím přidávat ten olej do nádrže a uvidím, myslím, že to bude ono.
Děkuji za reakce.
Kosmislav
Člen Týmu

Příspěvek od Kosmislav »

Po 3 měsících přidávání oleje k naftě můžu říct, že problém se podařilo trochu eliminovat, bohužel úplně nevymizel. Stále se občas nepravidelně vyskytuje spadnutí do nouzového režimu. Tak jsem z toho trochu zklamán. Máte někdo další nápad, čím by to mohlo být?
Kosmislav
Člen Týmu

Příspěvek od Kosmislav »

Konečně jsem na tu závadu přišel, teď jezdím už 2 měsíce bez problému, snad to vydrží. Byl to zanešený EGR ventil, takže pokud se Vám někomu toto stává doporučuji prvně začít vyčištěním EGR ventilu. Diagnostika na tuto poruchu mně nikdy nevyhodila žádnou chybovou hlášku. Práce v servisu přibližně na 45 minut.
Plextor
Věčnej rejpal

Příspěvek od Plextor »

na začátku jsi psal že jsi ho čistil!!??
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“