Tak ve.meste je zive . Drobet line je ale od 3200 otacek uz pekne leti to je pak strela . Ja dalnici jezdim prumerne tak 70%
to je taky tak ze kdyz jsem Yarise kupoval byl urceny na 18km do prace ale pak sem tam prestal pracovat a ted jezdi vic, urcite na dalnici neni uplne vhodne ale zvlada to dobre oproti jinym prckum.
Rumek23 píše:Po dalnici nejezdím takže to nejspiš ani nevyzkouším. Co chceš na Yarisu protahovat. Přijde mi relativně líné natož to tahat na 170 tachometrovych
líné ? točil si někdy motor nad 4 tis ? na tomhle litrovým motoru strašně záleží kde jezdí, pokud jezdíš po městě, tak je líný, pokud s ním někdo lítá a točí ho po okrskách, tak se jede úplně jinak, do těch 140 se to ještě dá,při 168 sem měl pocit že mi vystřelí motor do vesmíru
Najel jsem novým Yarisem 1,3 zatím přes 1100 Km. Jezdím do práce denně celkem 100 Km, mám to cca 50 dálnice, 40 okresky, 10 město.
Spotřeba podle počítače 5,6, reálně to vycházelo na plnou na 5,8, ale je ještě brzy na přesnější data, budu tankovat teprve podruhé. Chtěl bych jezdit max za 6l.
S tím autem je škoda jezdit úplně na krev na spotřebu, auto rádo alespoň trochu žije. Je s ním podle mě třeba jezdit na dálnici i alespoň těch 130 podle tacho (v reálu to bude méně), jinak je ta 6 často na hraně a k ničemu. Udržuji otáčky mezi 2300 - 3500 (záleží jestli je rovinka, kopec, z kopce), pod i nad nechodím. Pod nebudu chodit nikdy, nad pak časem, když ho budu chtít protáhnout, což občas dělat budu. Pokud bych to šudlal mezi cca 2000-3000, což se dá, spotřeba je nižší, ale ne o tolik, ale hlavně mám z auta pocit, že takhle jezdit prostě nechce a nelíbí se mu to, i když ukazatel řazení nutí řadit dost brzy nahoru. Ukazatele tedy neposlouchám, poslechnu ho občas v kopci, kdy mi radí podřadit, mám tak 3000 otáček a motor je takovej, že už sice nezrychluje ale ani nějak nezpomaluje a nepřijde mi, že by plakal. Nevím, na základě čeho to v tomto případě vyhodnotí. Každopádně zatím dobré auto na denní ježdění do práce. Před tím jsem jezdil 1,8 Versem nebo Fabií 1,2 HTP. Verso dobrý, mělo to mít 6 rychlostí, stejnou trasu, dálnice do 140 km/hod jsem jezdil za 7,9l. Fabka jezdila stejnou trasu, dálnice do 120 km/hod za 5,8l.
Ja mam II. generaciu 1L 51KW
V meste 3stupen 50 km 3,5L na 4 stupni 3,2L Dost to skace od 2,9 do 4L zalezi aka je plynula jazda v meste.
Tiahli kopec na dialnici 4 stupen 4000 otacky 100km 8L
Dole kopcom 5 stupen 130km 1L