ABS
ABS
Ahoj,
chtel jsem se zeptat jestli nahodou nevite cim to muze byt, ze obcas kdyz brzdim tak mi auto brzdi jako kdyby s abs. Citim kopani v pedalu. Nemluvim samozrejme o prudkem brzdeni, ale o pomalem plynulem dobrzdovani. Nekdy auto brzdi normalne a nekdy to kope. Dekuji za rady
chtel jsem se zeptat jestli nahodou nevite cim to muze byt, ze obcas kdyz brzdim tak mi auto brzdi jako kdyby s abs. Citim kopani v pedalu. Nemluvim samozrejme o prudkem brzdeni, ale o pomalem plynulem dobrzdovani. Nekdy auto brzdi normalne a nekdy to kope. Dekuji za rady
Re: ABS
A opravdu to nědělá ABS.....?
Jestli ne, tak si nastuduj tohle:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 89&t=23120
Trochu to možná nabobtnalo a začíná to být nepřehledné, ale o "kopání" brzd je tam všechno.
Jestli ne, tak si nastuduj tohle:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 89&t=23120
Trochu to možná nabobtnalo a začíná to být nepřehledné, ale o "kopání" brzd je tam všechno.
No ja si myslim, ze je to ABS...Protoze takove kopani znam jenom z toho kdyz clovek brzdi prudce a sepne se ABS. Odkaz si urcite prectu. Kdyby to bylo tim ABS tak asi pocitam s tim, ze tam je spatny senzor toho ABS co???
a co brzdové kotouče?
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Auto jsem koupil po nove technicke tech. kontrole, takze si myslim, ze kdyby to byly kotouce tak na to prijdou hned pri technicke. A hlavne to nedela vzdy kdyz brzdim, ale jenom obcas...No asi bude nejlepsi to zavest do nejakeho servisu, kde mi snad reknou co s tim presne je.
I tak diky za rady
I tak diky za rady
V servisu Ti vymění kotouče, ale neřeknou nic. Proč myslíš, že jsem nakonec absolvoval tu anabázi, co popisuji v tom odkazu.....?
Prohledni si kotouce zda nejsou orezle (ulouple - nejvasteji zevnitr na plose kotouce u kraje hned vedle ventilacnich otvoru) to potom muze delat tu pulzaci. Resil jsem to u dvou aut a nejlepsi je pak pouzit kotouce, ktere jsou uhlikovane ne jen lakovane. Dale mohou byt kotouce zkroucene a hazet, nebo pokud je nekdo nedavno menil neocistil stycne plochy a spatne tam sedi a opet mohou hazet .
AUR 10, OCT II, VER 13

Kotouče mohou házet z různých důvodů, ale téměř jistě nemohou být zkroucenéindet píše: ...mohou byt kotouce zkroucene a hazet...

Ale mohou být zkroucené, osobní zkušenost. Je to docela běžný jev.
Jimmi:chápu ale že tvůj problém s kotouči mohl být jiný, nečetl jsem celou tu anabázi
Jimmi:chápu ale že tvůj problém s kotouči mohl být jiný, nečetl jsem celou tu anabázi

Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
Ne, nekroutí se. Možná to tak někdy vypadá, ale principelně se kroutit nemohou. Je to pověra, bohužel dosti rozšířená.
Aha, takže když předtím neházely a nekopaly do pedálu a po prudkým brždění ze 180km/h začly kopat a cukat s volantem? Tak se jako uvolnily kola?
V tom obsáhlým článku kde to řešíš jsi přiložil pdf kde nějaký pán popisuje Princip brzdného tření a vliv teploty na kvalitu brzd. kotouče, cituji "Pokud toto nevhodné použití pokračuje, systém vstoupí do sebedestruktivní spirály – množství a hloubka cementitu se zvětšuje se zvyšující teplotou a stejně tak nerovnost kotouče" čemuž se lidově říká že kotouče hážou
Ovšem to co popisuje Maroo_opc může být klidně vadným ABS, špatným kroužkem nebo čidlem, těžko takhle na dálku popsat když se neví jak to kope. Možná bych zkusil někde na písku nebo mokru zabrzdit aby zakopalo ABS a pak to porovnat s tím co se děje.

V tom obsáhlým článku kde to řešíš jsi přiložil pdf kde nějaký pán popisuje Princip brzdného tření a vliv teploty na kvalitu brzd. kotouče, cituji "Pokud toto nevhodné použití pokračuje, systém vstoupí do sebedestruktivní spirály – množství a hloubka cementitu se zvětšuje se zvyšující teplotou a stejně tak nerovnost kotouče" čemuž se lidově říká že kotouče hážou

Ovšem to co popisuje Maroo_opc může být klidně vadným ABS, špatným kroužkem nebo čidlem, těžko takhle na dálku popsat když se neví jak to kope. Možná bych zkusil někde na písku nebo mokru zabrzdit aby zakopalo ABS a pak to porovnat s tím co se děje.
Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Ano, kotouče mohou házet. Ale NEKROUTÍ SE, doprdele 

Při "přebržděni" kotouče může dojit ke zkroucení kotouče, který se po vychladnutí projevuje házením. Sám od sebe kotouč nehází, vždy za tim něco je (třeba i chybná montáž). Náchylnější jsou samozřejmě kotouče , které jsou již u konce sil (opotřebené a tedy úzké). Kolega si měnil kotouče a desky. Bohužel se mu po výměně jeden třmen nevracel a přibrzďoval tak že se mu zkroutil i nový kotouč.
AUR 10, OCT II, VER 13

Zkroutit se nemohou, ani při přehřátí. Pravda, pokud již je mám sjety na polovinu nejmenší povolené tlopušťky, je asi možné všechno, třeba že i odkápnou, ale normálně se kotouče nekroutí.
A už mě to nebaví, pořád to někomu vyvracet.
Často kotouče hází kvůli utavené a nanesené vrstvě z destiček, což mnozí považují za zkroucení. Ale není to kurva zkroucení
A už mě to nebaví, pořád to někomu vyvracet.
Často kotouče hází kvůli utavené a nanesené vrstvě z destiček, což mnozí považují za zkroucení. Ale není to kurva zkroucení