Teď už je asi 7 měsíců po výměně motoru a převodovky za 1.0 50kW, stejný typ 1SZ-FE.
Teď k problému (projevoval se i na starém motoru, stejně jako na tomto):
Přijdu k autu, nastartuji. Ať už se rozjedu téměř hned nebo čekám 30 sekund nebo i 5 minut, auto zabere na spojku snad pokaždé jinak. Někdy jakoby chcípá, někdy se dere vpřed jak drak (v rozsahu 1.0 a 48kW

Když má dobrou náladu, jen lehce zaberu za plyn a jede. Když ne, při každém přeřazení cuká, jako bych neuměl řadit a nejde za plynem. Starty jsou vždy na benzín a plynový ventil funguje OK (tedy nemá to spojitost s LPG a plyn jsem nechal seřídit).
SVÍČKY v něm jsou momentálně s odtrhem 0.9 DR17YS-9 (pro tento motor byli předepsané s odtrhem 1.0).
Původní motor co tam byl měl zřejmě předepsaný odtrh 0.8, svíčky v autě byly 0.8 pro LPG (Silver DR17YS).
Když jsem je měnil nedávno, všechny rovnoměrně šedé (cca po 15 000 km). Po výměně svíček to parkrát nastartovalo celkem OK, ale pak se to zase vrátilo do náhodného stavu, dobrý - špatný.
Vstup vzduchu - mám jeden z starého motoru a i z nového, oba vč. elektroniky dělají to samé. Sání též. vzduchový filtr vyměněn a čistý.
Olejový filtr též měněn po cca 12 000 km. Vše OK, původní olej před zimou 10W-40, dělalo to strašně zvuky při startu, vyměněn za 5W-40, starty jsou pěknější.
Palivo: na benzím mám jen rozjezdy a protože je dlouho v nádrži, tankuju vždycky pár litrů Vervy 100 z Benziny. LPG dostává normální.
Volnoběh naprosto OK (jak benzín, tak plyn)
Svítí kontrolka motoru - diagnostika prozrazuje vadný katalyzátor (provoz na plyn mu nesvědčí).
V servisu se jim zdálo vše OK (když jsem se ptal), ale ty výkyvy jsou prostě cítit a dost..
Spotřeba plynu je vždycky přibližně stejná, ať to jede pěkně nebo ne.
Pokud přepnu mezi benzínem a plynem, na chování se absolutně nic nemění. Až třeba když zastavím a trochu vychladne, tak nastartuje trochu jinak (lépe nebo hůř)
Přimazávání motoru je tam ERC LPG GasLube Premium.
Nepovedlo se mi určit nějakou souvislost s něčím konkrétním... Má někdo nápad co zkusit?
P.S. Kromě jiného mám u plynového lanka takovou divnou černou gumičku, která se občas zasekne v plastovém kusu na váze vzduchu... má tam ta gumička co dělat? (foto dodám zítra...)
UPDATE:
12.3. Provedena výměna VSV, už necvaká, vliv na chování jsem nezaznamenal. Pro MAF jsem neměl po ruce golu. Prostříknuty všechny možné kontakty čističem kontaktů.
- zkusil jsem odpojit MAF, při jízdě žádná velká změna, při dojetí auto chcíplo.
- Takže, jsem provedl reset ECU.
- Chování se zlepšilo o trochu, ale stále nedostahuje plného výkonu.
- pokusil jsem se odpojit obě lambda sondy (nejdřív jednu, potom druhou) - výkon se nijak zásadně nezměnil
- objednal jsem fake OBD2 ELM327 http://www.aliexpress.com/snapshot/7432730690.html za 76 Kč , tak jsem zvědav, co dojde...
13.3.
- jede to dobře, 90-100% výkonu, spojka někdy trošku cukne, ECU se asi učí... btw. zkusím do toho teď už nalít normální Natural 95 místo 100 vervy..
17.3.
- jezdí zatím jen čistě na benzín, chová se to stále dobře, tak 70-90% výkonu
18.3.
- vyměněn MAF, reset ECU, jenom trochu náladový, přepnul jsem už na plyn
5.4.
- léto se Yarisovi zřejmě líbí, jede během teplých dní jede kapku lépe.. zřejmě může mít vliv i venkovní teplota..
7.4.
- tak diagnostika říká kód P0140, rozsvítí se to občas. Zase dneska jel hůře, občas horší-pomalejší starty (v zimě bylo vždy OK)
10.4.
- všiml jsem si, že šedý drát od o2 senzoru (lambdy), který je umístěn dál na výfuku, je odpojený, zkusil jsem ho jen tak na oko připojit, zatím OK (výstup na diagnostice z něj je)
12.4.
- ano, ano, zdá se že to byla chybějící lambda sonda (B1S2, tedy za katalyzátorem). Od připojení šedého kabelu žádný chybový kód a auto se chová celkem konzistentně..
19.4.
- tak ale pořád vidím výkyvy - takže možná můj improvizovaný spoj kabelu nefunguje jak má a nebo je to druhá sonda která se zdá být originální (možná už to má za sebou)..
3.5.
- děkuji za všechny nápady a myšlenky (které mě napadly!), takže se mi zdá, že to bude buď 1. lambda sondou (ta se zdá že je možná ještě originální) a / nebo ještě by chtělo vyměnit převodový olej (má najeto cca 19 tkm a je tam 10W40).. a teda nalejt tam převodový olej origo..