Kubrti_Facelift_AT200
- TomasGT20
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kubrti_Facelift_AT200
Tak ten komaxit skutecne asi nic, je to na prd. Ted mi to rikal dalsi clovek, ze na podvozek to nebude dobre. Eternal vypada celkem dobre. Jeste mi ted rikal kolega ze je nejaky polyuretanovy dvouslozkovy zaklad. Treba se jeste nekdo pripoji s nejakym tipem.
Toyota Celica ST202, SS, LSD
- Stan
- Carina crusader
- Kontaktovat uživatele:
Já mám komaxit na dvojich kolech, kompletním podvozku na celde a odteď aj na zadku cariny. Takže uvidíme no.. Zinkovnu tady po ruce nikde nemám. malý součástky by se asi zvládly u nás ve fabrice, ale tam pro jednoduchost dávám přednost vypalovací epoxidové barvě, co vždycky zbyde lakýrníkům.
Jako uvidíme, co se s ním bude dít.
Jako uvidíme, co se s ním bude dít.
Celica 5G gti 11/89 2.0 115kw 3S-GE (věčný ladění)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
komaxit na ramenech po 4 letech (údajně ježděno většinou jen za pěkného výletního počasí a v zimě vůbec, asi to bude pravda
)

Ten komaxit neni spatne kdyz je udelanej vcetne zakladu a poradne. Tam je asi nejdulezitejsi aby to nezacalo praskat, prece jen je to vrstvicka. A prave co s tim pak?
"Jsem zly a zeru male deti"
Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80
- TomasGT20
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
To nevim :/Kubrt píše:Ten komaxit neni spatne kdyz je udelanej vcetne zakladu a poradne. Tam je asi nejdulezitejsi aby to nezacalo praskat, prece jen je to vrstvicka. A prave co s tim pak?
Hledam co nejlepsi ochranu na ten podvozek. Co dat na zinek ? Co clovek to nazor. Nechci to za chvili resit znovu. Chce to poradne, sice to nikdy 100% nebude, ale alespon se priblizit

Abych tady neresil jen tak svoje veci...
Mas to pekne Kubrte

Tak s tim vydrz ze dva roky a my ti pak se Stanem reknem co a jak 

- TomasGT20
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tak urcite
Nejel jsem v celice 3 roky, uz ani nevim jake to je ridit ji, ale tak, aspon si to po tom abstaku poradne uziju (doufam) 

- Stan
- Carina crusader
- Kontaktovat uživatele:
No a co takhle kombinace - zinek jako základ a komax jako vrchní? Sice to bude drahý ale co už.. A nebo bych to prostě přes komaxit natřel štětcem nějakou základovkou a pak alkytonem. Myslím že i alkyton dělá základ na pokovený povrchy - galvinol tuším.
- TomasGT20
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ano, takovy byl puvodni plan, zinek+komaxit, ale kdyz se ten komaxit rad loupe...Stan píše:No a co takhle kombinace - zinek jako základ a komax jako vrchní? Sice to bude drahý ale co už.. A nebo bych to prostě přes komaxit natřel štětcem nějakou základovkou a pak alkytonem. Myslím že i alkyton dělá základ na pokovený povrchy - galvinol tuším.

Nasel jsem jeste toto:
http://www.ebarvylaky.cz/pellachrom-lod ... vrchy.html
kdyz je to urcene na lode a slanou vodu, tak podvozek celici by to snad ochranit mohlo + zinek, to je zaklad
Nemyslim si ze se rad loupe. Jde o podklad a jak je udelany. Samozrejme kdyz ho poskodis tak vznikne neco co by v pripade cisteho zeleza mohlo podrezavat a pak se to loupat. Zinek sam o sobe je si myslim dost, ale se stribrnym podvozkem by jezdil snad jen uchyl. Komaxit jak pise Stan se bezne dava na zinek atd. jen me osobne vadi moznosti jeho opravy proto jsem volil neco co se da pyplat stetkou protoze se stetkama mi to jde a lehce to opravim doma. Jde ciste jen o technologii jak je to udelane ...
Mel jsem komaxitem udelany stabilizator, ne ty maly tycky ale ten co jde pres cele auto. mel jsme to na ciste zelezo a objevili se tam po case puchyrky. Takze mam negativni zkusenost a komaxitovanim, ne s komaxitem, ten je fajn. Ale riskovat to na celem podvozku nebudu. Dalsi auto udelam zase tak, zinek pekne a kryci nater, jen treba zmenim ten vrchni nater. A od toho ta sestka je.
Mel jsem komaxitem udelany stabilizator, ne ty maly tycky ale ten co jde pres cele auto. mel jsme to na ciste zelezo a objevili se tam po case puchyrky. Takze mam negativni zkusenost a komaxitovanim, ne s komaxitem, ten je fajn. Ale riskovat to na celem podvozku nebudu. Dalsi auto udelam zase tak, zinek pekne a kryci nater, jen treba zmenim ten vrchni nater. A od toho ta sestka je.
Tak to predsa robi aj koncern, takze to musi byt spravne!Kubrt píše:A historka z lakovny. Nechal jsem si nastrikat blatniky a celej cumak. Kdyz jsem si pro veci byl tak rikam a proc ta kopata je zespod bila a ne cerna? Protoze to neni videt prece ...

- Stan
- Carina crusader
- Kontaktovat uživatele:
Je vidět chlapi, že nejste optici
Bílá zespod kapoty přece odráží víc světla do motoru, takže si nemusíte při opravách tak moc svítit
Musíte to brát víc prakticky.
Nedávno kámoš chystal na technickou svou úžasnou feldu kombi. Sral se s vyvařováním a výměnou všeho rezavýho na celé kastli, repasí všeho pohyblivýho, GO motoru a jako třešničku celej podvozek nastříkal alkytonem na bílo. Takový světlo v tom kanálu na technické ještě neměli a vodili tam na to všecky z okolí na čumendu

Nedávno kámoš chystal na technickou svou úžasnou feldu kombi. Sral se s vyvařováním a výměnou všeho rezavýho na celé kastli, repasí všeho pohyblivýho, GO motoru a jako třešničku celej podvozek nastříkal alkytonem na bílo. Takový světlo v tom kanálu na technické ještě neměli a vodili tam na to všecky z okolí na čumendu

- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Na podvozek jedině "pragokor metal E" a mají po starostech dědicové dediců auta. V roce 96 jsem s tím natíral loď a dodnes je to ve stavu "dělal jsem to letos". Ale pozor kam všude to dáváte,dolů to nejde dostat ani pískovačkou,respektive asi tak trojnásobek času než obyčejný zinek a lod pořad někde naráží,tře se,mužeš do toho mlátit kladivem a drží a drží a drží.... o tom co půjde na trojku mám jasno.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
- TomasGT20
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Libore diky za tip 
Volal jsem si primo do pragokoru a mluvil s panem, ktery to cele vyviji a ten mi nedoporucoval delat zinkovani a na to davat jeste pragokor metal E (musel by se ten zinek dokonale odmastit) Doporucil mi opiskovat a po opiskovani hned natrit tim metalem E a na to uz si muzu dat barvu jakou chci. Natira se to stetkou, takze extra hezky to asi vypadat nebude. Take mi rikal ze konkretne tento metal E dopadl v testech dokonce lip jak pozink (presneji v testech se soli).
Na mail mi posle k tomu nejake materialy a postup jak aplikovat. Kdo by mel zajem at mi posle sz a ja mu to preposlu jakmile mi to dojde.
Metal E se musi nanaset na odmasteny povrch, pokud na zinek, tak odmastit videnskym vapnem, delat to pri teplote 10-20 stupnu. Je to dvojslozkova barva takze po smichani praskove a kapalne slozky mate zhruba 12hodin na aplikaci, pokud by se to delalo pri vetsich teplotach, tak je potreba tu barvu spotrebovat driv.

Volal jsem si primo do pragokoru a mluvil s panem, ktery to cele vyviji a ten mi nedoporucoval delat zinkovani a na to davat jeste pragokor metal E (musel by se ten zinek dokonale odmastit) Doporucil mi opiskovat a po opiskovani hned natrit tim metalem E a na to uz si muzu dat barvu jakou chci. Natira se to stetkou, takze extra hezky to asi vypadat nebude. Take mi rikal ze konkretne tento metal E dopadl v testech dokonce lip jak pozink (presneji v testech se soli).
Na mail mi posle k tomu nejake materialy a postup jak aplikovat. Kdo by mel zajem at mi posle sz a ja mu to preposlu jakmile mi to dojde.
Metal E se musi nanaset na odmasteny povrch, pokud na zinek, tak odmastit videnskym vapnem, delat to pri teplote 10-20 stupnu. Je to dvojslozkova barva takze po smichani praskove a kapalne slozky mate zhruba 12hodin na aplikaci, pokud by se to delalo pri vetsich teplotach, tak je potreba tu barvu spotrebovat driv.
To prostě zveřejni v patřičné sekci. Třeba Technické problémy obecné.