Ja prave uvazuju, ze auto budu mit tak na 10 let. Cili navratnost by tady byla. Jen to zalezi, jestli nase vlada da alespon nejaky prispevek.Kocúr píše:S corollou 1,6manuálom mám za 55000km 6,6l/100km, s CVT mám zatial priemerku 9700km 7,4l/100km. Na aurise TS by som mal podobnú. S hybridom Auris teoreticky sa dá jazdiť za 5 litrov. Kolko u vás stojí benál? 31kč? To je ušetrených 77,5kč na 100km. Hybrid stojí o cca 71000kč viac ako 1,6 CVT? Návratnosť cca 91000km. Pri ročnom nájazde 15000km je to návratnosť 6 rokov. Neviem či nemáte na hybridy nejaké iné sadzby na cestnú daň, či prihlasovací poplatok.
Ak počítam zle tak ma kľudne opravte.
Nik ma nepresvedčí že sa dá hybridom jazdiť normálnym štýlom celoročne za 4 litre. A nik by mňa osobne nedonútil jazdiť kŕčovito na spotrebu. To ale neznamená, že by to tebe malo robiť problém. Hybridom fandím ako málokto, u nás na Slovensku im však chýba akákoľvek opora zo strany štátu. Hlavne že podporuje fotovoltaiku a tak podobne. Pretože to je cielená podpora skupine miestnych papalášov. Podporou predaja a prevádzky hybridných vozov nikto z miestnych oligarchov nepríde k peniazom.
Uvidime taky na tom, jestli bude chtit prodejce prodat za kazdou cenu, nebo se bude snazit slevit z ceny.