Nefunkční CD.
Nefunkční CD.
Dobrý den, muže mi nekdo poradit, co je s CD v mém yarisu (2004)? Originál rádio funguje bez problému, ale CD se ani nezapne (ani na rádiu, ani na vrchném panelu.) Nemúže to být třeba nejaká poistka? Pravdepodobne je tam zaseklé CDčko, od starého majitele. Dekuji za rady a odpovedi.
Re: Nefunkční CD.
Tak sem zjistil, že CD tam zaseklé není. Normálne to zebere CDčko napíše CD Load, a po 5 sekundách ho vysune. Poradte prosím.
Asi řeknu něco co máš ošéfovaný...ale nemáš to CD vypálený v MP3 

Camry XV30 3,0 V6 automat - na prodej
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
Corolla Verso 2005 1,8 beňo
Yarda Verso 1,3 po FL - prodáno
Z vlastnej skusenosti(domace audio) viem ,ze cistiace CD je este vacsie zlo ako necistit to vôbec. Jednoducho "rozpatlaju" ten bordel na optike ktory tam vznikol kondenzátom a necistotami. Ale za vyskusanie nic neda. Inak cistiace CD vacsinou cistia "suchou" cestou, co je nedostacujuce.
Ak je moznost taketo zariadenie vybrat von tak ho vyber a jedine po rozobrati optiku vycistit benzoliehom na vatovej tycinke a druhou suchou potom mozme šošovku mierne "doleštiť". Postup možme opakovat este 2-3 razy.
Pozor nie cisty LIEH!!! Ten sposobi, ze na šošovke sa vytvoria mikro trhliny.
Benzolieh preda ktorakolvek lekaren. sice maju obcas dost zbytocnych otázok no nakoniec ho predaju.
Pri cisteni sa nemusime bat mierneho tlaku na cistenu plochu, treba kazdopadne zotriet zo šošovky mastny "film". Rádiá sa zvacsa nachadzaju nad alebo v blizkosti kurenia a tak sa na šošovke dokáže usadit velke množstvo nečistoty ktora potom brani "citaniu" media.
Ak toto nepomoze tak je tu este moznost nastavenia. Vacsinou sa da nastavit focus a offset no toto je uz krajne riesenie a nie pre kazdeho. Idealne by bolo na to vhodne pouzit meracie CD no da sa to aj laicky co vsak nezarucuje 100% uspech.
No a ak nepomoze ani toto tak na 100% je snimacia optika uz po svojej životnosti. A bud treba vymenit optiku alebo cele autoradio. Niekedy je vymena daleko nakladnejsia ako vymena napr. z buraneho kusu ci inak zaobstaraného dielu(bazar)
ja som minule videl na bazos autoradio do Auris s CD menicom za 70€ o par dni som ho uz nenasiel
A to podla popisu ten co ho predaval asi ani nevedel ,ze autoradio ma CD menic.
Ak je moznost taketo zariadenie vybrat von tak ho vyber a jedine po rozobrati optiku vycistit benzoliehom na vatovej tycinke a druhou suchou potom mozme šošovku mierne "doleštiť". Postup možme opakovat este 2-3 razy.
Pozor nie cisty LIEH!!! Ten sposobi, ze na šošovke sa vytvoria mikro trhliny.
Benzolieh preda ktorakolvek lekaren. sice maju obcas dost zbytocnych otázok no nakoniec ho predaju.
Pri cisteni sa nemusime bat mierneho tlaku na cistenu plochu, treba kazdopadne zotriet zo šošovky mastny "film". Rádiá sa zvacsa nachadzaju nad alebo v blizkosti kurenia a tak sa na šošovke dokáže usadit velke množstvo nečistoty ktora potom brani "citaniu" media.
Ak toto nepomoze tak je tu este moznost nastavenia. Vacsinou sa da nastavit focus a offset no toto je uz krajne riesenie a nie pre kazdeho. Idealne by bolo na to vhodne pouzit meracie CD no da sa to aj laicky co vsak nezarucuje 100% uspech.
No a ak nepomoze ani toto tak na 100% je snimacia optika uz po svojej životnosti. A bud treba vymenit optiku alebo cele autoradio. Niekedy je vymena daleko nakladnejsia ako vymena napr. z buraneho kusu ci inak zaobstaraného dielu(bazar)
ja som minule videl na bazos autoradio do Auris s CD menicom za 70€ o par dni som ho uz nenasiel

Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"