Pojištění srážky se zvěří
Pojištění srážky se zvěří
Podařilo se mi sestřelit srnu,sice v malé rychlosti,ale poškozená maska chladiče,nárazník a po demontáži popraskané držáky pr. světlometu.Srna dostala žduchanec a utekla někam do lesa.Bylo už tma tak nevím kam utekla a jak dopadla.Spěchal jsem do práce,škoda na pohled malá policii jsem nevolal.pojištění na srážku se zvěří mám u poj.Axa tak jsem odjel.Pojistnou událost jsem nahlásil bylo mi přiděleno č.poj.události, navštívil jsem servis,kde mi auto opravili.Cena 25917Kč.Za pár dnů mi přišlo z poj.AXA oznámení.že odmítají plnění kvůli tomu,že to nešetřila policie.Odvolal jsem se tak čekám na výsledek.Po dotazu u České pojišťovny mi bylo zděleno,že oni by plnění poskytli i bez policie.Tak při uzavíraní pojistky je potřeba uvažovat, jestli se pojistit u solidní pojišťovny nebo u pojišťovny,která je sice o pár peněz levnější,ale potom se zdráhá plnit poj.událost.25917 Kč je asi pro AXU hodně vysoká částka.
Toyota Avensis D4D Kombi 93kw r.v. 2007
- Standa50
- Manager Týmu
Re: Pojištění srážky se zvěří
Tak to je pech.Nemám v úmyslu se zastávat pojištovny,ale chyba je opravdu na tvé straně.Ve vyhlášce je napsáno: V každém případě je řidič povinen srážku vozidla se zvěří nahlásit Policii ČR.
Policie upozorní na vznik události příslušné myslivecké sdružení podle lokality, ve které ke srážce došlo.
Princip podnikání pojišťovny je co nevíce vybrat a co nejméně zaplatit,takže se chytají každého stébla jak škodu nevyplatit.A že by byli V ČP takový lidumilové se mi ani nechce věřit.Spíš vycítili potencionálního klienta.
Policie upozorní na vznik události příslušné myslivecké sdružení podle lokality, ve které ke srážce došlo.
Princip podnikání pojišťovny je co nevíce vybrat a co nejméně zaplatit,takže se chytají každého stébla jak škodu nevyplatit.A že by byli V ČP takový lidumilové se mi ani nechce věřit.Spíš vycítili potencionálního klienta.
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
Malinko si to představuješ jako Hurvínek válku Buldouš. Ale když nic jiného tak koukni na auto jestli na něm jsou nějaké stopy krve nebo srsti? Kdyžtak to nech odebrat likvidátorem nebo technikem pojišťovny. Případně kdyby jsi měl záznam z kamery, tak by to taky mohlo pomoct. Ale ber to tak, že je nějaký daný postup jak to hlásit a když ho nedodržíš, tak se tvoje šance na plnění výrazně snižují. Uvědom si, že pojišťovna potřebuje mít dostatek informací k tomu, aby mohla rozlišit jestli jde o oprávněný nárok na plnění nebo o pojistný podvod. Chápu že když spěchá člověk do práce tak je to docela naprd s časem, ale od toho jsou telefony, aby jsi při čekání na asistenčku do té práce moh zavolat.
Pro zajímavost u Generali je při střetu následující postup: Zůstat na místě nehody. První telefonát na policii, aby byl minimálně záznam na jejich infolince, když k tomu nebudou ochotni přijet. Za druhé telefon na asistenční službu Generali. A pak musíš ještě počkat do příjezdu asistencenež, která obhlídne místo nehody a případné stopy krve a srsti na autě. Teprve potom můžeš z místa nehody odjet nebo tě asistenčka odtáhne.
Takže si z toho můžeš udělat obrázek, že to není až tak o solidnosti pojišťovny, prostě ten postup mají všechny.
Pro zajímavost u Generali je při střetu následující postup: Zůstat na místě nehody. První telefonát na policii, aby byl minimálně záznam na jejich infolince, když k tomu nebudou ochotni přijet. Za druhé telefon na asistenční službu Generali. A pak musíš ještě počkat do příjezdu asistencenež, která obhlídne místo nehody a případné stopy krve a srsti na autě. Teprve potom můžeš z místa nehody odjet nebo tě asistenčka odtáhne.
Takže si z toho můžeš udělat obrázek, že to není až tak o solidnosti pojišťovny, prostě ten postup mají všechny.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999
Ford Focus kombi 1,6/85kw r.v.2010
Toyota Yaris 1,3/66kW r.v.2007
ex:Škoda Felicia kombi 1,3 Lxi/50kW r.v.1996
ex:Toyota Corolla E11 kombi 4WD 1,8/81kw (7A-FE) r.v.2000
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Zavolej mi, ja ti taky reknu, ze ti vyplatim poskozeni na aute, o kterem ani nevim, ze se stalo a jeste k tomu ti pridam jako bonus auto druhe a pojisteni na tri roky zdarma 
Nechapu, jak nekdo muze napsat o CP, ze je solidni
Aneb kdyz ptacka lapaji...

Nechapu, jak nekdo muze napsat o CP, ze je solidni

2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

Pochybujem že bude mať na aute chlpy alebo krv od tej srny. Keď mu auto opravili tak mu ho aj asi umyli, či nie?
Samozrejme nenahlásiť to fízlom bola chyba a s tým už nič nenarobí.
Samozrejme nenahlásiť to fízlom bola chyba a s tým už nič nenarobí.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Když už to opravil, tak je samozřejmě finito. Ale aspoň má auto zase v cajku a může jezdit a do budoucna je o čem přemýšlet. A není toho málo. Od postupu s pojištovnou přes onu situaci na silnici a jak by to dopadlo kdyby třeba reagoval jinak. Může se to někomu zdát bezcené, ale tohle je cenným zdrojem poučení do budoucna. No a příště už to třeba stihne ubrzdit a nebo bude vědět co a jak a plnění klapne bez problému. Já bych ještě doporučil mrknout na nějaký kurz bezpečné jízdy a zůčastnit se toho. Učí se tam manévry, které si člověk v běžném provozu neuvědomí, ale když nastanou, tak se moc hodí je znát. No a případně zauvažovat i o nějaké kameře do auta.
Toyota Celica 1,8/85kW (7A-FE) r.v.1999