Pravidelný přerušovaný zvuk/tření od přední nápravy
- zmaxxx
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Pravidelný přerušovaný zvuk/tření od přední nápravy
Ahoj lidi, mám pro Vás testovací otázku:
Při rychlosti nad cca 30km/h se začne při zatáčení ozývat pravidelný, přerušovaný zvuk, něco jako tření, v pravotočivé zatáčce výraznější(velmi dobře slyšitelný) než v levotočivé(téměř neslyšitelný). Celkově se zvýšila hlučnost provozu při cestovních rychlostech (hukot).
Dotaz zní: Co dělat?
a/ zvýšit hlasitost autorádia
b/ vys@#$t se na cestování a nechat překontrolovat ložiska, čepy, a jiné díly podvozku
c/ shodit Carinu ze skály.
Díky za tipy. Zbyněk
Při rychlosti nad cca 30km/h se začne při zatáčení ozývat pravidelný, přerušovaný zvuk, něco jako tření, v pravotočivé zatáčce výraznější(velmi dobře slyšitelný) než v levotočivé(téměř neslyšitelný). Celkově se zvýšila hlučnost provozu při cestovních rychlostech (hukot).
Dotaz zní: Co dělat?
a/ zvýšit hlasitost autorádia
b/ vys@#$t se na cestování a nechat překontrolovat ložiska, čepy, a jiné díly podvozku
c/ shodit Carinu ze skály.
Díky za tipy. Zbyněk
- zmaxxx
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Já to kombinuju. Na jednom CD mám všechna alba(studiovky-živáky jsou do auta nevhodný), na dalším pak ještě pár Jimmy Page & Robert Plant Unledded ("Walking into Clarksdale" je úžasné album), a doplněno Claptonem, Pink Floyd, Springsteenem,...
Ale už by to chtělo nové repro. Tyhle jsou ještě origo...a je to znát :-/
Na ty ale musím počkat, protože jsem zaplatil zálohu na kuchyň, kterou evidentně nikdy neuvidím, a budu rád, když ty peníze dostanu aspoň nějak zpátky...jestli vůbec.
a zpět k ložiskům
Ale už by to chtělo nové repro. Tyhle jsou ještě origo...a je to znát :-/
Na ty ale musím počkat, protože jsem zaplatil zálohu na kuchyň, kterou evidentně nikdy neuvidím, a budu rád, když ty peníze dostanu aspoň nějak zpátky...jestli vůbec.
a zpět k ložiskům

- ArnieGT
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ještě jsi zmínil možnost č. 3 taky dobrá volba,...
Ale začal bych asi tím ložiskem, pak bych osolil ty Zepeliny a pak poslední možnost,... 

Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
- zmaxxx
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Přeješ mi hezké věci...díkyArnieGT píše:Ještě jsi zmínil možnost č. 3 taky dobrá volba,...![]()
![]()

ps: Něco mi říká, že likvidace Cariny v teoretické ceně 30t je kravina, protože je za ty peníze vlastně nenahraditelná - suprové svezení, pohodlí, prostor, pro mě slušná výbava...sežeň jiné takové takhle "zdarmo".
- ArnieGT
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Naprostý souhlas,....zmaxxx píše:Přeješ mi hezké věci...díkyArnieGT píše:Ještě jsi zmínil možnost č. 3 taky dobrá volba,...![]()
![]()
, ale auto už je na zvedáku. Na víkend musí být ready, začínají dovolené
ps: Něco mi říká, že likvidace Cariny v teoretické ceně 30t je kravina, protože je za ty peníze vlastně nenahraditelná - suprové svezení, pohodlí, prostor, pro mě slušná výbava...sežeň jiné takové takhle "zdarmo".

Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
-
- Člen Týmu
Re: Pravidelný přerušovaný zvuk/tření od přední nápravy
Zdravím. Za špatné ložisko bych byl vděčný aby to nebylo něco víc. Potíž na Caldine je ten, že průjezd ostrou pravou zatáčkou (v mém případě i kruháč) když jsou kola v záběru, tak pravé(pohled řidiče) přední kolo slušně rachotí(přerušovaný kovový zvuk,jakoby klepání), když jedu klidně a bez plynu, tak žádná reakce,rovné úseky neregistruju nějaký výrazný hluk od nápravy.Do levé zatáčky neregistruju žádný hluk/klepání.
Ložiska jsem už špatná měl na jiných autech, ale bylo to hučení nikoli takový klepot,ale rád se zase něco přiučím. Zkouška zvednout to a zatočit koly zda hučí by asi nemusela být na místě,ale otestuju.
Chtěl bych eliminovat co nejvíce možností než zůstanu někde trčet a než to dám do servisu kde mě oškubou
alespoň rád sám bych si koupil díl. Díky za reakci
Ložiska jsem už špatná měl na jiných autech, ale bylo to hučení nikoli takový klepot,ale rád se zase něco přiučím. Zkouška zvednout to a zatočit koly zda hučí by asi nemusela být na místě,ale otestuju.
Chtěl bych eliminovat co nejvíce možností než zůstanu někde trčet a než to dám do servisu kde mě oškubou

Toyota Caldina 1993 2.0 ,automat
- zmaxxx
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Když už jsi otevřel takhle staré téma, tak doplním, že přetrvávající hučení u Cariny bylo ložisko převodovky.
A jinak: cvakání kola v záběru v zatáčce: určitě bych jako první kontroloval kulový čepy.
A jinak: cvakání kola v záběru v zatáčce: určitě bych jako první kontroloval kulový čepy.
Nebo homokinetický kloub.
-
- Člen Týmu
Když vemu za kulové čepy tak nic se ani nehne,zato když zacloumám tyčemi z homokinetického kloubu mají decentní vůli k/od kola. 

Toyota Caldina 1993 2.0 ,automat