V nízkých otáčkách se dusí

vše ohledně modelové řady Celica
1972
Navigátor

Re: V nízkých otáčkách se dusí

Příspěvek od 1972 »

Tak nové čidlo namontované a bohužel zase žádná změna.Akorát to už nevyblikává chybu čidla,ale symbol motoru bliká neustále rychle za sebou,tak nevím co to znamená?A změnilo se to,že když odpojím čidlo sytiče,tak se nic neděje,před výměnou čidla teploty vody,po odpojení konektoru sytiče otáčky klesli,musím to ještě zkusit až bude motor uplně studený,tet už chvilku běžel,tak to je třeba tím.
1972
Navigátor

Příspěvek od 1972 »

Tak jsem to nechal vychladnout a tet jsem to zkusil znova,nastartoval studený motor,odpojil zelené čidlo teploty vody a změna chodu motoru byla znát(klesli otáčky),po odpojení hnědého čidla sytiče se nic neděje(motor běží stále stejně),tak nevím proč se to takle obrátilo,před výměnou čidla teploty,to dálo přesně naopak.A taky to zase hlásí chybu čidla teploty.Předpokládám,že další rada bude vyměnit čidlo sytiče,jen se trochu obávám,abych nevyměnil pulku auta a problém stále přetrvával.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Rychlé blikání za sebou - bez závad - respektive ecu vidí čidla jsko přítomné a funkční. EFI toho motoru je velice primitivní z riku krále klacka. Ecu je řízena kombinací TPSxMAP kdy TPS je bráno jako primární,stejně tak obohacení pre,start,post start je z čidla teploty motoru,poté je tam korekce dle IAT a signálu LS. Ta ovšem při akceleraci funkční není - open loop a teprve když motor přejde do ustáleného režimu jde do close loop. Dvě věci. Pokud nastartuješ motor a propojíš v d.konektoru Te a E tak co udělají otáčky volnoběhu? Druhá věc- MAP senzor je skutečně funkční? Je ta hadička průchozí od sání až do senzoru? Už jsem si totiž udělal stejný výlet. http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... =8&t=20444 přijel jsem,vyměnil hadičku a za 2minuty bylo po opravě.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
1972
Navigátor

Příspěvek od 1972 »

libor12 píše:Rychlé blikání za sebou - bez závad - respektive ecu vidí čidla jsko přítomné a funkční. EFI toho motoru je velice primitivní z riku krále klacka. Ecu je řízena kombinací TPSxMAP kdy TPS je bráno jako primární,stejně tak obohacení pre,start,post start je z čidla teploty motoru,poté je tam korekce dle IAT a signálu LS. Ta ovšem při akceleraci funkční není - open loop a teprve když motor přejde do ustáleného režimu jde do close loop. Dvě věci. Pokud nastartuješ motor a propojíš v d.konektoru Te a E tak co udělají otáčky volnoběhu? Druhá věc- MAP senzor je skutečně funkční? Je ta hadička průchozí od sání až do senzoru? Už jsem si totiž udělal stejný výlet. http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... =8&t=20444 přijel jsem,vyměnil hadičku a za 2minuty bylo po opravě.
Tak jsem to šel hned zkusit a po propojení T a E při nastartovaném motoru otáčky klesli,pořád nevím který podtlak máš na mysli ,je jich tam tolik :-),co je MAP senzor?
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

MAP senzor je snimac tlaku v sani. je to takova cerna kosticka 20x30x15mm . je umistena za motorem na firewallu a vedou do ni 3draty a zespod hadicka. Na kolik klesly otáčky po spojeni pinu?
1972
Navigátor

Příspěvek od 1972 »

libor12 píše:MAP senzor je snimac tlaku v sani. je to takova cerna kosticka 20x30x15mm . je umistena za motorem na firewallu a vedou do ni 3draty a zespod hadicka. Na kolik klesly otáčky po spojeni pinu?
Tak po tom se budu muset zítra podívat a na kolik klesli otáčky nevím,nekoukal jsem na budík,jen na ucho,zítra znova prověřím a mám to zkusit za studena,nebo zahřáté?
1972
Navigátor

Příspěvek od 1972 »

Tak při studeném motoru jsou otáčky na 1800,po propojení pinu klesnou na 1000,na zahřátém motoru jsou otáčky na 800,po propojení pinu se na 2 vteřiny zvýší na 1000 a zase klesnou na 800.Tet mi to hlásí navíc k tomu čidlu vody ještě 31 chybí signál z podtlakového snímače,ale možná jsem něco nechtíc odpojil jak jsem hledal náký ten vypadlí podtlak.Tak ten MAP senzor jsem asi našel,hadička je zapojená a pruchozí,zkusil jsem odpojit hadičku a otáčky klesli na tolik,že se motor jen tak tak udržel ve volnoběhu a po odpojení konektoru,to zdechlo.
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

to chce chip tuning :biggrin: pardooon :biggrin:

takhle podobně udušených a zgeblých je spousta celic... usa- všechny... 5SFE včechny... ale 3SGE? to se mi nějak nezdá... pošli fotku motoru jestli to pude... nějak to nefachá...
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

Vočipuj si čínskou surikatu mikrone. :roll:
1972: Máš stroboskopickou pistoli na předstih? Ta chyba 31 se objevila před odpojením MAP senzoru nebo po něm. Pokud po,je to dobře,pokud před tak vyměnit. To teplotní čidlo motoru jsi kupoval v toyotě? Jaké má číslo?
1972
Navigátor

Příspěvek od 1972 »

libor12 píše:Vočipuj si čínskou surikatu mikrone. :roll:
1972: Máš stroboskopickou pistoli na předstih? Ta chyba 31 se objevila před odpojením MAP senzoru nebo po něm. Pokud po,je to dobře,pokud před tak vyměnit. To teplotní čidlo motoru jsi kupoval v toyotě? Jaké má číslo?
Tu bych někde našel,ale musel by jsi mi napsat postup :-) .Ta 31 se objevila po odpojení senzoru.Prosím tě čidlo jsem bral normálně v Kellyne tohle.
http://www.autokelly.cz/#|Y33buV4cvEnkJ ... 7zhRD+nA==
1972
Navigátor

Příspěvek od 1972 »

Jinou tady tet nemám,ale zítra udělám.
Přílohy
wjE26u88h-Cep7vx9E2_DBBs0Qg4d7s3lN5mEtxnHwSBW8WCKSSChgsejWCXKhlsEjaleJw.jpg
(54.13 KiB) Staženo 1082 x
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

A jsme doma. Takže podekuj kelly čidlo vrat a kup originální toy. Chyba zmizí proto,ze ecu na konci drátu vidi odporovou zátěž. Jenže tohle cidlo má jiny rozsah nez originál,tudíž pořád špatně.
1972
Navigátor

Příspěvek od 1972 »

libor12 píše:A jsme doma. Takže podekuj kelly čidlo vrat a kup originální toy. Chyba zmizí proto,ze ecu na konci drátu vidi odporovou zátěž. Jenže tohle cidlo má jiny rozsah nez originál,tudíž pořád špatně.
Jako fakt jo?No koukal jsem že mají v nabídce dvě odporové zátěže,ale jediné tohle mělo stejný konektor a psané náhrada za originál.Tak to jsou teda kokoti,nebo spíš já :-(
1972
Navigátor

Příspěvek od 1972 »

Dá se to origo čidlo objednat na netu?
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

1972 píše:Dá se to origo čidlo objednat na netu?
pokud máš origo číslo šoupni mi ho do SZ, juknu ti na cenu - odkud jsi?
Odpovědět

Zpět na „Celica“