rezerva
- CelicaNR
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
hehe.. dobra otazka.
Ja som sa nad tym tiez uz dost dlho zamyslal, az som skoro zostal visiet. Zalezi, kedy ti zacne svietit. Vacsinou zacne svietit, ked je tesne pred tou prvou palickou. Ja som jazdil az po stav, kedy rucicka bola komplet pred prvou palickou (cize cca 2-3mm) a bolo to mozno tych 15-20km.
Nabuduce to ale uz zacnem merat, lebo je to fakt zaujimave, aka velka je ta rezerva. Zavisi ale samozrejme od stylu jazdy, 15-20km to bolo urcite v meste, na dialnci mi to vydrzalo pri 120km/h min. tych 30-40km. Z toho usudzujem, ked spotreba mohla byt 6-7litrov ze to bolo tych max 3-4 litre, co tam este su, akonahle zacne blikat.
Inak na margo toho svetielka, milujem to, ked sa zacne pripominat, ako jemne sa rozsvieti a potom decentne zhasne. Este som to nevidel na inom aute podobnym sposobom ze by kontrolka sa rozsvietila a zhasla. Toyota ma plus u mna
Ja som sa nad tym tiez uz dost dlho zamyslal, az som skoro zostal visiet. Zalezi, kedy ti zacne svietit. Vacsinou zacne svietit, ked je tesne pred tou prvou palickou. Ja som jazdil az po stav, kedy rucicka bola komplet pred prvou palickou (cize cca 2-3mm) a bolo to mozno tych 15-20km.
Nabuduce to ale uz zacnem merat, lebo je to fakt zaujimave, aka velka je ta rezerva. Zavisi ale samozrejme od stylu jazdy, 15-20km to bolo urcite v meste, na dialnci mi to vydrzalo pri 120km/h min. tych 30-40km. Z toho usudzujem, ked spotreba mohla byt 6-7litrov ze to bolo tych max 3-4 litre, co tam este su, akonahle zacne blikat.
Inak na margo toho svetielka, milujem to, ked sa zacne pripominat, ako jemne sa rozsvieti a potom decentne zhasne. Este som to nevidel na inom aute podobnym sposobom ze by kontrolka sa rozsvietila a zhasla. Toyota ma plus u mna

Mas recht,to lehke rosviceni a zhasnuti svetla se mi taky libi.Nevim jak to je u Celic,protoze jsem to radsi nezkousel,ale jak jsem mel tu MR2,tak tam to nejdriv blikalo a pak to svitilo a to uz bylo opravdu znameni,ze jedu skoro na vypary.Jinak me se rosvici kdyz je u pismenka E (coz mi asi rika ESTE MUZES)
ale naposled jsem tankoval u Shellu (kde jinde by se mel tankovat sportovni vuz) za 1000,- coz bylo nejakych 30 litru a jezdil jsem s tim jenom po meste a zaclo mi to svitit pri nejakych 240km.Tak nevim bud mam spotrebu jako blazen nebo je velka rezerva.

- CelicaNR
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Co sa tyka spotreby, tak to je tazko. V lete pri kludnej jazde na dialnici (110km/h) mi zerie zhruba 6.5-7 litra. V meste je to horsie a mam dojem ze to je nieco nad 10. Posledne som bol prekvapeny, v decembri som jazdil iba do prace a spet, co je zhruba 5-8km jazdy, ledva sa poriadne prehrial motor a uz som ho vypinal, a tymto stylom som na tych 1086SK na Esso dostal 30litrov a najazdil 260km. Co je tych 11.5litra.
Zavisi podla mna nielen od rocneho obdobia (v lete urcite lepsia spotreba) ale i od sposobu jazdy. A ked to zmykas, kludne tych 13 si to moze vypytat, ved je to 2-liter
Inak si ako spokojny, ako cerstvy majitel? Entuziazmus ta este drzi ?
Zavisi podla mna nielen od rocneho obdobia (v lete urcite lepsia spotreba) ale i od sposobu jazdy. A ked to zmykas, kludne tych 13 si to moze vypytat, ved je to 2-liter

Rezerva bude určitě minimálně 10l. Kdyš jsem kupoval Celicu tak tam nebyl žádný benzín (při skušební jízdě nám to cukalo). Borec tam natankoval za 100 což dělalo nějaký 4l a ručička se ani nepohla. Já mám nádrž na 68l a když se mi začala rozsvěcet kontrolka tak jsem jí dotankoval do plna a vlezlo se tam necelých 56l. To znamená že rezerva bude nějakých 12l.
Celica 4WD turbo 5.gen
Jako novy majitel(za chvilku budu slavit mesic)CelicaNR píše:Co sa tyka spotreby, tak to je tazko. V lete pri kludnej jazde na dialnici (110km/h) mi zerie zhruba 6.5-7 litra. V meste je to horsie a mam dojem ze to je nieco nad 10. Posledne som bol prekvapeny, v decembri som jazdil iba do prace a spet, co je zhruba 5-8km jazdy, ledva sa poriadne prehrial motor a uz som ho vypinal, a tymto stylom som na tych 1086SK na Esso dostal 30litrov a najazdil 260km. Co je tych 11.5litra.
Zavisi podla mna nielen od rocneho obdobia (v lete urcite lepsia spotreba) ale i od sposobu jazdy. A ked to zmykas, kludne tych 13 si to moze vypytat, ved je to 2-liter![]()