TPMS - hlídání tlaku v pneumatikách
-
- Člen Týmu
Re: TPMS - hlídání tlaku v pneumatikách
Heureka! Rucni brzda byla to tajemstvi! Takze nahodit elektriku, zatahnout rucku a v kastliku pred spolujezdcem zmacknout na 5 sekund tlacitko reset. Kontrolka trikrat dlouze blikne a zhasne. Haleluja!
Auris style HSD 12/2014, white
-
- Člen Týmu
Takze jinak, po konzultaci se servisem. Zapnou elektrinu, nenastartovat, trikrat rychle zmacknout reset tlacitko v kastliku, vypnout elektriku. Nastartovat, asi 2 minuty jet a ventilky se sesynchronizuji. Blikani Kontrolky zmizi.
Auris style HSD 12/2014, white
Muzu se zeptat jestli nekomu ten postup od Zdenka (dostal jsem stejny od servisu) fungoval? U nas kontrolka porad sviti, at to tlacitko mackam 3x a pak jedu nebo to zkousim tim delsim stiskem (mohl bych ho drzet zrejme hodinu a s kontrolkou by to ani nehlo..)
Ja daval letni gumy, ktere byly namontovany na aute, kdyz jsem jej v lednu kupoval. Po koupi mi dali na auto zimni. Nyni jsem musel po montazi tech puvodnich letnich do servisu, kde mi je museli naprogramovat Svitilo mi to, blikalo, a zadne mackani puntiku nepomohlo. Zajed tam, za 30 minut hotovo a zdarma. Nez vypijes kafe.
Honza, ak mas auto vyrobene pred 9/2014 musis is do servisu. System si pamata jednu sadu kolies. Minimalne na Slovensku by to mali vediet nahodit aj pneuservisy.
Kia Proceed 1,4T, smart pack, navi pack, Track Red
Toyota Auris Touring Sports 1.6 Trend, Trend+ 2014 - predane
Toyota Auris Touring Sports 1.6 Trend, Trend+ 2014 - predane
- Standa50
- Manager Týmu
Jak se dá zjistit v kterém měsíci bylo auto vyrobené? Někde jsem četl že vin kód datum výroby obsahuje,ale pro toyotu jsem vin dekodér nenašel.Asi blbě hledám.
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
- Standa50
- Manager Týmu
Dík,tam jsem to našel.Vyzkoušel jsem dříve ještě dva,ale byl tam pouze rok.
Stixx: díky, budu to tak muset udělat, i když jsem se tomu právě chtěl vyhnout..
prsut: právě že auto je vyrobené po 9/2014 a pamatovat by si mělo obě sady. Moc nechápu proč "si nepamatuje", resp. nechce načíst tu původní sadu letních gum, na kterých to muselo přijet do ČR a kterou pak na prodejně vyměnili za zimní, když jsme to kupovali..
prsut: právě že auto je vyrobené po 9/2014 a pamatovat by si mělo obě sady. Moc nechápu proč "si nepamatuje", resp. nechce načíst tu původní sadu letních gum, na kterých to muselo přijet do ČR a kterou pak na prodejně vyměnili za zimní, když jsme to kupovali..
- Standa50
- Manager Týmu
Včera jsem nahodil letní sadu a vše ok.Žadnou aktivaci jsem provádět nemusel.Kontrolka po nastartování zhasla,zajel jsem pouze k benzínce upravit tlaky v pneu.Jelikož jsem auto kupoval na zimních,letní byli kufru a byli nafoukaný na 3 atm
,což je docela hodně.

No len aby ti to vydržalo. Moja auriska si všimla, že som jej vymenil kolesá až po cca 20min jazdy 

*Toyota Auris TS 2014, 1.6 Valvematic
- Standa50
- Manager Týmu
Dneska jsem trochu jezdil a zatím OK
Zajimave, ze ja mel tez letni gumy od prodejce nafoukany na 3atm. Koupeno na zimnich. A po vymnene pneu ze zimnich na letni mi kontrolka tez zacala blikat a svitit asi po 20 min.
Dnes jsem navštívil svůj servis kde jsem si v lednu koupil nové auto,museli mi nahrát kody letní sady,prý si počítač dvě sady nepamatuje,jen mě překvapilo že si za to řekli 431Kč a to mi ještě dali 5% slevu
Když tady čtu jak Vám některým to nahráli zdarma,tak mohu jen tiše závidět.Nečekal bych že mi to udělají zadarmo,ale platit dvakrát za rok tyhle peníze mi přijde divné.Jakou máte zkušenost ?

Když tady čtu jak Vám některým to nahráli zdarma,tak mohu jen tiše závidět.Nečekal bych že mi to udělají zadarmo,ale platit dvakrát za rok tyhle peníze mi přijde divné.Jakou máte zkušenost ?

Corolla SD TechStyle 1,6 automat 2019
Auris TS 1,6 2015-2019 ex
nissan tiida 2008 - pořád jezdí
nissan almera 2001-2008 ex
škoda 6x 1989-2001 ex
Auris TS 1,6 2015-2019 ex
nissan tiida 2008 - pořád jezdí
nissan almera 2001-2008 ex
škoda 6x 1989-2001 ex
V zimakach nemam vubec ventilky na hlaseni a nikdy mit za 6.000,- nebudu.
Baterka v nich vydrzi asi jenom 4 roky a je to na nic.
Baterka v nich vydrzi asi jenom 4 roky a je to na nic.
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.