TPMS - hlídání tlaku v pneumatikách
Re: TPMS - hlídání tlaku v pneumatikách
POZRI VIDEO:
http://www.rtvs.sk/tv.programmes.detail ... 23.11.2014
od 15.00.min. respektive 16.min 10.sek
ASI POMOZE !
http://www.rtvs.sk/tv.programmes.detail ... 23.11.2014
od 15.00.min. respektive 16.min 10.sek
ASI POMOZE !
Jo na to jsem se ptal a prej ne, ale tet dávaj k novému autu zimní pneu, to by mě zajímalo jesti ta sada má TPMS. 

Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
- marceltokar
- Manager Týmu
Nie. Tie ventilčeky si musíš dokúpiť.

Corolla 1,6 Valvematic, 2013
http://www.spritmonitor.de/en/detail/606121.html
Danajskej dar !!!

Yaris 3 / 1.33 2011
Ahoj, pokud si koupite ted noveho Aurise nebo Corollu, tak do konce roku dostanete sadu zimnich pneu s diskama a je to vcetne ventilu TPMS
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD
Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť
Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi
Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť
Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi
Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
Tak jsem psal přímo výrobci těch programovatelnejch ventilků a mělo by to prý na aurise fungovat, je to tady http://www.tpmseuroshop.com/categories/ ... nsors.html konkrétně typ 2020, ale ve výčtu auris není, je tam z toyoty jenom ravka, tak nevím, jeden je za 58 euro. Jenom kdyby náhodou se našel nějakej odvážlivec na otestování, já to zatím vzdávám, ježíšek mi přinese raději příčníky 

Auris Touring Sports, 1.6 Valvematic
Auris TS 1.8 HSD Selection
Auris TS 1.8 HSD Selection
- marceltokar
- Manager Týmu
K novému autu dávajú v zimnej sade zadara aj TPMS. Myslel som že sa bavíme o akciovej zimnej sade kolies s pneu, tam je treba špeci ventilčeky dokupovať.
Corolla 1,6 Valvematic, 2013
Kua, pozeral som to video. Čo robiť v praxi keď dostanem defekt? Naliať tam ten sajrajt a zničiť si snímač ?
Zavolat asistenční službu... Když už ji máš v ceně. 

2014 Toyota Auris Touring Sports CVT
2013 Lexus GS450h F Sport
2005 Lexus GS300 Luxury
2000 Lexus IS200
1999 Lexus IS200
2013 Lexus GS450h F Sport
2005 Lexus GS300 Luxury
2000 Lexus IS200
1999 Lexus IS200
Auris TS 11/2014 - dve sady kol si pamatuje jednotka a da se uzivatelsky prepnout z jedne sady na druhou bez navstevy servisu. vyzkouseno dnes po prehozeni kol na letni. Auto zakoupeno na zimnich kolach v akci vc tpms.
- Standa50
- Manager Týmu
Stručný postup by nebyl ?
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
Ja som kupoval Auris TS vyrobeny 5/2014. Bol na letnych kolesach, bral som ho v 11. mesiaci a v akcii som dostal zimne kolesa - aj mi ich nahodili. V takom pripade by mali byt obe sady ZAREGISTROVANE. Potom staci po zmene sady snimace inicializovat (je to v manuali ako...).
Ak mas nove kolesa a este neboli nahodene - zaregistrovane, treba ist do servisu. Po urcitom datume, by to mali vediet zaregistrovat aj v pnueservise, ak mas kody ku snimacom. Ja ich mam vytlacene a nelepene v manuali - tak som to dostal pri prevzati auta.
To plati, ak si auto pamata dve sady - neviem, este som nedaval letne, ci aj moje vyrobene 5/2014 si pamata....uvidim za cca mesiac.
Inicializacia sa robi tak, za sa nafukaju pneumatiky na predpisany tlak, zapnes zapalovanie, stlacis a drzis tlacitko (je v prirucnej priehradke) tak dlho, kym tri krat nezablika kontrolka TPMS na pristrojovke...
EDIT : teraz som sa docital na nemeckom fore , ze dve sady si pamataju auta vyrobene po 9/2014...
Ak mas nove kolesa a este neboli nahodene - zaregistrovane, treba ist do servisu. Po urcitom datume, by to mali vediet zaregistrovat aj v pnueservise, ak mas kody ku snimacom. Ja ich mam vytlacene a nelepene v manuali - tak som to dostal pri prevzati auta.
To plati, ak si auto pamata dve sady - neviem, este som nedaval letne, ci aj moje vyrobene 5/2014 si pamata....uvidim za cca mesiac.
Inicializacia sa robi tak, za sa nafukaju pneumatiky na predpisany tlak, zapnes zapalovanie, stlacis a drzis tlacitko (je v prirucnej priehradke) tak dlho, kym tri krat nezablika kontrolka TPMS na pristrojovke...
EDIT : teraz som sa docital na nemeckom fore , ze dve sady si pamataju auta vyrobene po 9/2014...
Kia Proceed 1,4T, smart pack, navi pack, Track Red
Toyota Auris Touring Sports 1.6 Trend, Trend+ 2014 - predane
Toyota Auris Touring Sports 1.6 Trend, Trend+ 2014 - predane
- Standa50
- Manager Týmu
Dík, už jsem to v návodu našel
Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
Jsem tez novy majitel Aurisu. Chci se zeptat, jak postupovat, kdyz mi sviti kontrolka tlaku, ja dofoukam, zda musim opet zmacknout puntik a nastavit tlak, nebo po dohusteni na spravny tlak kontrolka zhasne. Zda musim po kazdem dofoukani mackat puntik. Zarazi mne, ze za tolik penez, za nove auto neni dojezdove kolo, pritom prolis v kufru na to je. je delany presne na dojezdove kolo.. Ja si ho dokoupil, sedne presne do prolisu kufru. Nevim jak se bude chovat lepici sada az bude mrznout. Zda se bombicka v kufru diky mrazu neroztrha, zda je nemrznouci, zda je vubec pouzitelna. A zda a jak pujde pneumatika vyvazit po pouziti soupravy.
Dofúkaš a neriešiš, kontrolka po naštartovaní po chvíli zhasne. Nič netreba nastavovať.
S tým dojazdovým kolesom máš úplnú pravdu, mohli ho tam kludne dať. Takto je tam lepiaca sada a dojazdové koleso je za príplatok. Predpokladám, že to je kvôli tomu, že keď v tom prelise je namiesto kolesa lepiaca sada, tak sa ten prelis berie ako súčasť objemu batožinového priestoru, ktorý má potom papierovo väčší objem. A na to chalupári berú... Ale to je len úvaha, ruku do ohňa by som za to nedal.
Jazdím s lepiacou sadou v kufri druhú zimu, parkujem vonku, celá sada je aj po mrazoch v cajku. Ale sadu by som použil ozaj len v krajnom prípade. Pri defekte by som sa určite skôr spoľahol na asistenčnú službu, auto mám komplet poistené aj práve preto.
S tým dojazdovým kolesom máš úplnú pravdu, mohli ho tam kludne dať. Takto je tam lepiaca sada a dojazdové koleso je za príplatok. Predpokladám, že to je kvôli tomu, že keď v tom prelise je namiesto kolesa lepiaca sada, tak sa ten prelis berie ako súčasť objemu batožinového priestoru, ktorý má potom papierovo väčší objem. A na to chalupári berú... Ale to je len úvaha, ruku do ohňa by som za to nedal.
Jazdím s lepiacou sadou v kufri druhú zimu, parkujem vonku, celá sada je aj po mrazoch v cajku. Ale sadu by som použil ozaj len v krajnom prípade. Pri defekte by som sa určite skôr spoľahol na asistenčnú službu, auto mám komplet poistené aj práve preto.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)