Kupa jazdeneho Priusu 3 gen.

vše ohledně modelové řady Prius
Mark Me_clash
Člen Týmu

Re: Kupa jazdeneho Priusu 3 gen.

Příspěvek od Mark Me_clash »

Chcem sa touto cestou este raz podakovat pri.us-ovi za cenne skusenosti a moznost zviest sa v Priuse 2.gen. Jeho auto je v skvelych rukach a verim, ze ho caka kopa stastnych km. Ja som teda opat blizsie ku kupe Priusu, i ked stale nemam LIVE skusenost na 3.gen. Ine auta uz ale ani nezvazujem, je to proste nakazlivy zivotny styl :)
sy242
Navigátor

Příspěvek od sy242 »

Úplně životní styl asi ne, ale zařadíš se do skupiny, která je trochu napřed. Je pak fajn potkávat hybridy a elektromobily. V sobotu jsme na objezdu schválně dávali přednost narvanému BMW i3. Předtím v Holešovicích bronzový P2. V neděli v Hloubětíně Tesla S85 z UK. Včera chvilku po Průmyslové s černým "Levis" P3. Dnes v Hostivaři P2 stejné modré metalízy. Je to prima, patřit do společnosti, která minimalizuje svou stopu na životním prostředí :)
Prius II 2007
lajdak.miki
Řidič

Příspěvek od lajdak.miki »

zoberme do úvahy výrobu trakčnej batérie, tak tá stopa na životnom prostredí bude značná.ale spotrebu máme menšiu ako bežné benzíny a do servisu chodíme len na predpísaný servis a nie stále niečo opravovať ako tie smradlavé nafťáky :bigups:
teraz prius a čo potom?TESLA S!!! späť ani krok.
sy242
Navigátor

Příspěvek od sy242 »

Automaticky předpokládám že taková továrna na akumulátorové články plní normy pro ochranu životního prostředí. Zatímco spalovací motory šíří binec úplně všude neomezeně. Tam je ten rozdíl.
Prius II 2007
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

z globalneho hladiska su zatial hybridy rovnaky problem ako solarne clanky.
Mozes robit co chces, ale skladaju sa z tazkych kovov, ktorych spracovanie je mimoriadne narocne na zivotne prostredie. Samozrejme radsej sa o tom nehovori.

Zlepsujete ovzdusie vo svojom meste, ale tym vsetky pozitiva koncia.
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

Z mého pohledu: hybrid je pro mě primárně technická lahůdka, ověřovací laboratoř technologie, jejíž velkosériové zvládnutí je nutnou podmínkou skutečného průlomu ekologie a závislosti na ropě. Fakt nemám pocit, že já se svým autem zachraňuju planetu každou deckou paliva. V tomhle smyslu udělám nejlíp, když budu sedět na zadku a nikam nepojedu. Pro ekologii v dopravě toho nejvíc udělali pánové Graham Bell a Tim Berners Lee. A ano, čím víc budu mít v autě baterek současné generace, tím čistší bude vzduch v mém městě a tím víc musím přivřít oči nad tím, co se děje v Podkrušnohoří, Africe a Číně.
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

udo píše:Z mého pohledu: hybrid je pro mě primárně technická lahůdka, ověřovací laboratoř technologie, jejíž velkosériové zvládnutí je nutnou podmínkou skutečného průlomu ekologie a závislosti na ropě. Fakt nemám pocit, že já se svým autem zachraňuju planetu každou deckou paliva.
Bližší košile nežli kabát - jezdit musím, tak to prostě je a já s tím nic nenadělám. To ježdění stojí nějaké peníze a v Priusu za to ježdění platím minimum. Asi tak...
Zeman není můj prezident
DavidDDD
Věčnej rejpal

Příspěvek od DavidDDD »

Já si srovnávám průměr, druhý kousek je papánek :D
Prius - ta obrazovka je droga :-)
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

mida píše:
udo píše:Z mého pohledu: hybrid je pro mě primárně technická lahůdka, ověřovací laboratoř technologie, jejíž velkosériové zvládnutí je nutnou podmínkou skutečného průlomu ekologie a závislosti na ropě. Fakt nemám pocit, že já se svým autem zachraňuju planetu každou deckou paliva.
Bližší košile nežli kabát - jezdit musím, tak to prostě je a já s tím nic nenadělám. To ježdění stojí nějaké peníze a v Priusu za to ježdění platím minimum. Asi tak...
No teď jsem si to po sobě přečetl a samozřejmě tady chybí ta druhá část - ježdění v Priusu je pro mne relax, to auto nemusím řídit, ale jen tak lehce jej ovládám. Je to pro mne svým způsobem příjemný relax, když už musím jezdit, tak ať mne to obtěžuje minimálně a to Prius splňuje vrchovatě. Každou jízdu v něm si užívám :biggrin: :banana: :thumbsup:
Zeman není můj prezident
tomijasan
Člen Týmu

Příspěvek od tomijasan »

Mark Me_clash píše:Chcem sa touto cestou este raz podakovat pri.us-ovi za cenne skusenosti a moznost zviest sa v Priuse 2.gen. Jeho auto je v skvelych rukach a verim, ze ho caka kopa stastnych km. Ja som teda opat blizsie ku kupe Priusu, i ked stale nemam LIVE skusenost na 3.gen. Ine auta uz ale ani nezvazujem, je to proste nakazlivy zivotny styl :)
čau Mark,

ja som z bratislavy a behám tu na priuse tretej generácie :) mám ho cca pol roka, takže skúsenosti stále zbieram ale ukázať ti ho niekedy môžem. len teda musíme dohodnúť kedy lebo s mojim časom to troška komplikované :)))
Mark Me_clash
Člen Týmu

Příspěvek od Mark Me_clash »

Hello tomijasan, velmi ma tesi, ze si postrehol moj post, lebo debata sa tu zacala uberat trochu inym smerom...
Bol by som naozaj vdacny keby sa nam podarilo zorganizovat v BA stretnutie nad Priusom 3. gen :)
Skusme sa teda dohodnut cez SZ.
Odpovědět

Zpět na „Prius“