Palivoví systém

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
peterramis
Člen Týmu

Palivoví systém

Příspěvek od peterramis »

Zdar Ravkary..
Nemáte nikto skúsenosti s palivom jet-1-je to letecký petrolej,je suchší ako nafta,neobsahuje žiadne bio zložky a je trochu viac agresívny na gumené tesnenia pretože ich vysušuje...,ale ma skvelú vlastnosť a to je,že čistí nánosy karbonu a je odolnejňejší voči mrazu-60 nemá problém,ja som na ňom jazdil na Mercedese typu C 220CDI W203,ale keď ho niekto použil napr.na Francúzske auta tak mal problém-nizkotlaké čerpadlo začalo mať problém..ja som vymenil všetky gumové tesnenia a bolo všetko ok,vstreky ako nové,celkovo to bolo do plusu....no Toyotu mám prvý krát a viem,že je citlivá na palivo,takže jej nechcem uškodiť,možno pomôcť.
Preto Vás chcem poprosiť o radu,alebo názor,aditiva použivam České sú najlepšie,mam to zistené z odborných článkov..
vopred ďakujem :bigups:
rafkař
Manager Týmu

Re: Palivoví systém

Příspěvek od rafkař »

Mám s tím bohaté zkušenosti, tak není do -60 to by musel být Jet A1 F32 ale ani normální kerosin na zemi nezatuhne. Ber to tak, že to je petrolej, takže ani benzín ani nafta, hustota je mezi (0,802) a z toho vycházej, problémy budou, jestli ho máš zadarmo tak se to vyplatí, jinak ne. Hlavně domazávej M2T...
RAV4 5gen HSD AWD 2020
RAV4 4gen HSD AWD 2018
ex-RAV4 4gen 2.0 Multidrive Valvematic 2013
peterramis
Člen Týmu

ja mám petraku dosť,nejde mi o úsporu na palivu,ale o osoch,ktorý by mal priniesť,tým myslím jeho čistiace schopnosti,hlavne od karbónu a bordelu z paliva rastlinného pôvodu atď..,ale bojím sa,pretože neviem reakciu...na Mercedese ročnik 2005 petrolej pôsobil blahodárne aj bez M2T,skôr som dostal radu od PHMakov,že treba dať rastlinný olej,ale pomenej....
V každom prípade vďaka za reakciu
rafkař
Manager Týmu

Příspěvek od rafkař »

Tak jezdi na naftu bez řepky, ale jestli ti nejde o úsporu penězt tak bych na ten kerák nejezdil, přecijenom ten Mercedes byl vyvinut dříve kdy nebyly ty motory tak háklivé na palivo.
RAV4 5gen HSD AWD 2020
RAV4 4gen HSD AWD 2018
peterramis
Člen Týmu

vďaka za radu,je to tak,dnes som to celé prešiel a potvrdzujem tvoj názor,ale ešte poraď ak Ťa môžem poprosiť,chodim tankovať na shelku,samozrejme na nafte nešetrím,ale názorov na naftu tak to je na jednu knihu,ako zistím rastlinný podiel v nafte a kde ponúkajú bez bio zlože?
rafkař
Manager Týmu

Příspěvek od rafkař »

Naftu bez řepky má eurooil, nejdražší nafta od Benziny a omw. Na Shellku jezdíš zbytečně, tam je každá nafta s řepkou mají to jen aditivované, v testu rádoby značkovejch naft vyšel shell špatně. Nejlevněji tě to vyjde na eurooilu a dej si tam vif a máš klid. Jdi za obsluhou a ať ti ukáží poslední atest od závozu, musí ho mít je součástí dodacího listu, tak ať ti ho ukáží, musí být k nahlédnutí a tam je obsah meřa nebo fame a bod tuhnutí a bod vylučování parafinu, ten je vlastně důležitější než kdy to mrzne. Jo a arktická nafta nemá řepku nikdy, ale má menší hustotu, protože je tam strašně petroleje, ale je zbytečně drahá.
RAV4 5gen HSD AWD 2020
RAV4 4gen HSD AWD 2018
peterramis
Člen Týmu

Akurát eurooil na Slovensku ma len jednu pobočku,to nasere,zostáva omw,agip,slovnaft-mol,lkoil a shell ale s nimi končím,skúsim omw-kašlem na peniaze nech je nafta dobra.Som Ti zaviazaný za radu,nehnevaj sa ,že otravujem,ale viem ako je dôležitá nafta pre najnovší prírastok v mojom malom autoparku,mne sa toyiota veľmi páči ma skvele jazdné vlastnosti a som prekvapený aká je v teréne...proste iba jedná chyba mal som kúpiť benzinovu,ale nevadí,zatiaľ sa nič nekazí akurát ráno par sekund nereaguje na plin,ale to nie je taký problém,ešte raz vďaka :bigups:
rafkař
Manager Týmu

Příspěvek od rafkař »

Agip, ani Lukoil nemají prémiovů naftu bez řepky, ale zkus pohledať nějaké JZD, nedělám si srandu, nějaké mají vyjímku a můžou odebírat čistou naftu, protože mají sezónní stroje ve kterých se nesmí nafta s řepkou používat ani skladovat přes zimu, různé kombajny, secí stroje atp. Ale spíš tankuj od OMW bez řepky a máš klid. Právě proto jsem přešel po 20ti letech a několika SUV na benzín. Ten tankuju teď za 32.90 a mám spotřebu 8,2. Když bych měl naftu tak to žere skoro stejně a kvalitní naftu koupím o pár korun dráž. Hodně zdaru a nechť se to nesere!
RAV4 5gen HSD AWD 2020
RAV4 4gen HSD AWD 2018
peterramis
Člen Týmu

Áno benzin,to som posral...,teraz mi je ľuto ju predať...dnes som natankoval na OmW.Inak ja som bývaly technik na lietadlach MiG-21-to bolo v Přerově a na Sliači v 1993 na MiG 29-v profesii letecka vyzbroj-zbrojnoš,potom som bol chýľu v Mošnove na B 737 NG,preto ten petrák...zatiaľ zdarec
rafkař
Manager Týmu

Příspěvek od rafkař »

Já lítám čtyřistadesítku a teď sháním práci na Boeing 737 :D
RAV4 5gen HSD AWD 2020
RAV4 4gen HSD AWD 2018
peterramis
Člen Týmu

Tak to máme veľa spoločného.....,,kérak v krvi,alebo petrák"ak si od Prahy tak nemáš problém a ešte menší ak si od Brna-Schwechat potrebuje ľudi..ja som robil v Mošnove na Boeing 737-v Job Airi ,v roku 2009 som odišiel,pracoval som ako avionik..v každom prípade držím palce :bigups: ,ja som sa dostal do vzduchu samozrejme u armády na L-39-albiku a na MiG 21UM-tak to bola ina nakladačka...len kúsok chýbalo a bol by som letel na MiG 29,bohužiaľ v tom čase boli dva a ten jeden bol na zástavbe v Trenčíne...inak civilné papiere na lietadla som robil v Kunoviciach-som prepojený s Moravou a Českom :biggrin:
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“