jaká barva je praktická?

vše ohledně modelové řady Prius
lajdak.miki
Řidič

Re: jaká barva je praktická?

Příspěvek od lajdak.miki »

Caruso_P1 píše:Taky bych řekl, že to na starší půjde stejně dobře. Možná nebude ten lesk jako na novým, ale tu ochranu před nečistotou a vůbec tu ochrannou vrstvu to musí udělat stejně. Navíc ty laky na Japoncích, nebo možná na moderních autech obecně jsou mnohem lepší, než byly kdysi na opravdu starých autech. Na Hondě nebylo ani po deseti letech znát zhoršení, lak neměnil odstín a byl stále krásně lesklý. Když se opravovaly drobná poškození od kamínků a další "radosti", kterým se člověk za ty roky provozu nevyhne a ošetřoval se leštěnkou, to auto vypadalo pořád pěkně. :-)
Tie laky sú pekné,ale žeby boli dobré.Dobrý lak si predstavujem bez šmuhov a škrabancov pri každom kontakte s karosériou.A o ťukancoch od kamienkov už ani nehovorím,hotová katastrofa.S priusom som nad mieru spokojný až na ten lak :!:
teraz prius a čo potom?TESLA S!!! späť ani krok.
kasy
Člen Týmu

Příspěvek od kasy »

Někdo si možná bude myslet, že jsem cvok, ale já to risknu. :)
Delší dobu v domácnosti používáme nanopřípravek na čištění zrcadel, oken, hladkých povrchů. 1 litr za 30 Kč. Ošetřil jsem tím zázrakem umyvadlo, jen tak pro zajímavost, co s tím udělá voda. Neudělá nic. Steče po stěnách umyvadla, ty zůstanou (téměř) suché. Stačí lehce otřít utěrkou z mikrovlákna a umyvadlo je stále jako nové. A to už několik měsíců. Vlastně lepší než nové, má dokonalejší lesk, je na omak dokonale hladké. Proč se zmiňuju o umyvadle? Asi tušíte. Napadlo mě zkusit totéž s autem. Výsledek je podobný tomu umyvadlu. Nastříkal jsem přípravek na okna i lak, rozetřel vlhkou mikrovláknovou utěrkou a po zaschnutí přeleštil suchým mikrovláknem. Mám 15 let Octavii, brzy se s ní rozloučím, tak jsem si říkal, že není co zkazit. No a s klidem stejný postup použiju i na Priuse, na kterého se už moc těším. Jen je třeba, jak už tu někdo zmínil, aby auto bylo před aplikací dokonale čisté. A neberte to moje povídání jako návod, jen popisuju svou zkušenost. :)
maxwell
Manager Týmu

Příspěvek od maxwell »

samozřejmě si na auto dávej co chceš, je to tvůj vůz...nicméně já bych si přípravek na sklo na auto lak nedával...BTW docela slušný nanovosk od želvy stojí 130 korun, problém je však stejně jako u tvého na sklo v tom, že nevydrží... já se tu bavil o konzervaci na delší dobu, to je minimálně těch garantovaných 9 měsíců....
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Caruso_P1
Navigátor

Příspěvek od Caruso_P1 »

kasy ... jen takový off topic ... 15 let jezdíš s Octavií a chceš Priuse, máš to dobře rozmyšlené ? :D Na vysvětlenou, doteď jsem předpokládal, že takový případ nemůže nastat. To nebude sranda, s Priusem se většinou jezdí klidně, neagresivně a ohleduplně a to není u řidičů Octavií v kurzu. :D Ale nic ve zlým, vím, že jsou i slušní řidiči Octavií, sám jsem už taky jednoho potkal. :D
Miluju to ticho na křižovatce.
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

:-)
Já teda žádnou spojitost mezi oktávkou a vozkou nikdy nezpozoroval. Vyjma minoritních úchylek typu RS, samozřejmě.
Maminy, hormoni i kloboučníci, je to jako s tím chlebem: 99% násilníků ho pravidelně konzumuje. Čili pokud tě někdo na silnici s...., na 70% sedí v oktávce nebo fabce. :-)
maxwell
Manager Týmu

Příspěvek od maxwell »

jsme národ ovcí, takže ochcávku má skoro každej...pokud na mě někdo na dálnici bliká v stopadesátce při předjíždění kamionu, je to stoprocentně tédéíčko na hlínách....
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Caruso_P1
Navigátor

Příspěvek od Caruso_P1 »

Já třeba netvrdím, že Octávisti jezdí blbě, na to kolik jich je v provozu tak zase těch nehod tolik není a spíš vidím nabouraný jiný značky. Ale že nejvíc agresivní a bezohlední jsou právě řidiči Octávií a Superbů mám dlouhodobě vypozorované. Možná je to i tím, že Japonský auta jsou na ně jako červenej hadr na bejka, mají pocit že musí pokaždý dokázat sobě i tomu druhýmu, že Škodovka je nejlepší. :D

Příklad, jede za mnou na okresce Octavia, nalepenej 20 cm za mnou, předjet nemůže, protože v protisměru jsou auta. Já jedu 90 protože je to okreska mizerná a víc jet nechci. Konečně předjede, já mu uhnu co nejvíc, hurá, povedlo se. Dalších deset km jede přede mnou taky 90 a pak odbočí k benzince. :D A to je takhle furt. :-)
kasy
Člen Týmu

Příspěvek od kasy »

Myslel jsem, že je to tu o barvě, ale budiž. :) Oktávku jsem koupil ještě v minulém století, to v Toyotě myslím vyráběli Prius první generace. Moc se o tom tehdy nevědělo a Octavia Tdi byla v té době dobrá volba, jsem o tom přesvědčen. Ale doba pokročila. Priuse máme v rodině dokonce dva (sestra mé ženy a její muž) a ta technologie mě prostě dostala. No a když jsem se svezl, nebylo co řešit, příští přibližovadlo bylo jasné. A maximální rychlost u Oktávky jsem zkusil jen jednou, v Německu, ze zvědavosti. Pokutu za rychlost jsem dostal, pokud si dobře vzpomínám, třikrát a to jezdím 54 (slovy padesát čtyři) roků. I s Oktávkou jezdím na spotřebu (za 4.5 l), takže rozhodně nepatřím mezi silniční piráty. To by mohlo stačit, tady je to o Priusech a už se na něj moc těším. Jsem si jistý, že mě řízení auta zase začne bavit. :) :)
PALO-Prius
Řidič

Příspěvek od PALO-Prius »

Mam sedu metalizu, uvidim co to spravi v zime, ale zatial je to na spinu velmi dobra farba (mozes kuknut moje fotky na moje.auto.cz). Inak mne sa osobne najviac paci tmavomodra, to bol moj sen...bohuzial pri jazdenke to bola asi posledna priorita :-)

PS: Bielu perlet by som nikdy nechcel z viacerych dovodov... Po prve, clovek tym hovori "ja som eko-terorista, kupil som si biely-perletovy hybrid a zachranim svet" (co nie je moj pripad). Po druhe spina a po tretie, jazdenky v tejto farbe boli o viac ako 500-700eur drahsie (fu, len kvoli blbej farbe)...tot len moj osobny nazor a nikoho s bielou perletou nechcem urazit ;-)
Prius III 2010 Excutive, seda metaliza
http://moje.auto.cz/PALO-Prius/priusik.html
Obrázek
Caruso_P1
Navigátor

Příspěvek od Caruso_P1 »

Nojo, však já jsem si bílou perleť taky nevybral. :-( Objevil se dva roky starý Prius přesně podle mých představ a bylo hotovo. Když je všechno perfektní, musí se chytit příležitost hned a barva se pak už řešit nedá. :-)
tomijasan
Člen Týmu

Příspěvek od tomijasan »

po mesiaci sa môžem i ja vyjadriť k praktickosti bielej perleťovej farby - farba je naozaj pekná ALE len dokiaľ je čistá :/ vidno na nej všetok neporiadok a teraz na jeseň stačí trocha dažďa + peľ/prach a má šedý film po celom aute a to je des... ale keď je čistá je fakt pekná :)
gold1
Člen Týmu

Příspěvek od gold1 »

Mam cernou a musim naprosto souhlasit s jaroslavn!Na te barve je videt vsechno.Smouhy od kartacu v mycce,kdyz je sucho tak prach,kdyz je mokro tak sajrajt ze silnice.Proste hruza.A kvalita laku teda nic moc--jedna z mala skvrn na krase Priusu.Porovnavam s sedou metalizou z Volva.Auto vypadalo ciste i 14 dni po umyti a napr.predni kapota v puvodnim laku po 250.00km bez jedineho vrypu nebo skrabance.
Prius III 2014,výbava Prius,černá hvězdná
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

to su tie skurvene ekologicke laky. Na lexuse mam to iste, staci na auto prisnejsie pozriet a aj z toho je hned skrabanec.
Caruso_P1
Navigátor

Příspěvek od Caruso_P1 »

Tak jsem v úterý přišel večer k autu a na zadní straně, mezi posledním trojúhelníkovým oknem a zadní svítilnou asi 5 cm široký a tak 3 cm dlouhý škrábanec, tmavá barva. Je to už plocha skloněná spíš nahoru, takže nevím jak to kdo dokázal, možná vykrojenou částí zadních dveří, nevím. Trochu jsem to rozleštil, ale úplně to nezmizelo. :-(

Tohle mi hlava nebere, když jsem auto z Francie jako dva roky staré pořídil, nemělo jediný škrábanec. Tady stačí další dva roky a je to omlácený ze všech stran. Sám bych nikdy nikomu auto nepoškodil, jsem opatrnej při vystupování, i děti hlídám a když je málo místa, raději otevírám sám a držím dveře. Ale spousta lidí tohle vůbec neřeší a klidně obouchá všechno, co stojí poblíž.

Tahle plošná poškození se asi špatně nějak opravují co ? Má s tím někdo zkušenost ?
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

toto mi opravili technologiou PDR, dal dole tapacir z dveri a vyhladzoval to zvnutra. A potom zalestil. Ziadne lakovanie. Perfektne to spravil, zlate ruky mal ten chalan. Stalo to asi 50 euro? To uz si nepamatam.

Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Prius“