Modří už vědí, ale těm ostatním chci napsat, jak je na starší toyotě možné (mimo jiné) zlepšit brzdy, které se zdají být v pořádku.
Mám starleta, který začal (ne)brzdit hůře a hůře. Ale i pokud brzdil dobře, měl dlouhý krok, a už tehdá, před devíti lety, to nebyl žádný zázrak.
Tak jsem teď koupil opravnou sadu hlavního brzdového válce, povyměňoval gumy a podložky, vyměnil brzdovou kapalinu a zlepšilo se to, ale stále to nebylo ono. Tak jsem koupil nové brzdové čelisti, protože auto při brždění táhlo na stranu. Zlepšilo se to opět, ale stále to trochu stáhlo na stranu a stále jsem měl pocit, že krok pedálu stále je nějak dlouhý. Nakonec jsem koupil celá prasátka a ejhle, max. krok pedálu je asi 2 cm a auto brzdí jako čert.
Možná by stačila i opravná sada, ale na 15 let starém autě jsem to radši vyměnil celé (prasátko stojí 323,- Kč).
Tož tak.
Brzdí vám toy mizerně?
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Mam vzadu trmeny a jsem vysmatejombre píše:Bingo!
Přední byly naposledy na trabantu. Ale máš pravdu, nemusí to být každému jasné.
Pro jistotu: správně se to jmenuje brzdový váleček.
Čekám, kdy tu někdo napíše, že má vzadu třmeny, a jak je hrozně vysmátej.

Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
-
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Re: Brzdí vám toy mizerně?
Bubnové brzdy to je téma na nevďečnou práci. Naposledy jsem dělal felicii kde byl totálně v háji váleček a brzdovka všude takže komplet. Dle mého je největším problémem toho že je to uzavřený takže člověk neví v jakém je to stavu do doby dokud to nerozdělá.
Prostějov->Olomouc->Kroměříž->Vyškov->Šternberk
camry mr.97 2.2 5s-fe 96kW 155000km
camry mr.97 2.2 5s-fe 96kW 155000km