Celica 7 generace - vrzani od zadni napravy na vetsich hrbec

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Celica 7 generace - vrzani od zadni napravy na vetsich hrbec

Příspěvek od Ditri »

zdarte. uz z toho silim. Od zadni napravy při vetsim hrbu kde se auto zhoupne - velky retarder nebo i ostra zatáčka - se mi ozyva z prave casti u zadni napravy docela hlasite vrznuti, na mensim to zni jako klepnuti, ale jak je zhup vetsi jde slyset vrznuti :-) Problém je, ze když je mokro - tak se neozve nic. Jsou tam nove zadni tlumice, dobre kosti na nápravách, i nejake silentbloky po vymene proste celkove je naprava cajk a vrzalo to i před vymenou. Tohle me však nici. Je to jakoby vrzal nejaky cep, ulozeni pruzny atd. proste nejaka kravina co když se namoci ztichne > neresil jste někdo něco podobného? Trosku jsem na to ze spodu koukal, a docela hodne kloubu je v blizkosti vyfuku tak je mozne ze něco z toho duvodu vrze - blizkost tepelných zmen (je to vzadu v pravo)
> Celica 2.0 GT | 3SGE | Oldschool <> Celica 1.8 GTS | VVTL | Newschool < RAV4 2.Dv.
www.alkohol-tester.cz - Shop s alkohol testery / www.xenony.in - Shop s xenony & bixenony / www.plachty.as - Plachty na auta / www.tuning.as - Webik o autech
Kenne
Manager Týmu

Re: Celica 7 generace - vrzani od zadni napravy na vetsich h

Příspěvek od Kenne »

hele a nejsou to dorazy zadniho vika kufru? precejen to viko neco vazi a ty gumy se vymackaji a pak uz to dobre nesedi a muze to vrzat, znam par lidi co uz to menili
Celica ZZT230, 2000, black
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ditri »

zdar - ne ne nejsou ty jsem namazal :-)
> Celica 2.0 GT | 3SGE | Oldschool <> Celica 1.8 GTS | VVTL | Newschool < RAV4 2.Dv.
www.alkohol-tester.cz - Shop s alkohol testery / www.xenony.in - Shop s xenony & bixenony / www.plachty.as - Plachty na auta / www.tuning.as - Webik o autech
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Dorazy zadního víka kufru na 5G... už bylo na čase :-) new, starý jsou už fakt K.O.
Obrázek
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ditri »

microne cus - co ti to dělalo když to bylo KO? ja koumal ze to z neceho necham brachovi vyrobit pac ty stare jsou KO od doby co jsem auto koupil a vzhledem k predpokladane cene mi to prijde trosku jako neprakticke reseni..
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

guma byla prostě vymačkaná, sračkoidní, ještě je (stačí oční kontakt a ohmatání-na sračky)... sem línej to vyměnit :-) zejtra to snad přešroubuju 25 let ale vydržela cca :biggrin:
no něco to stojí, ale tak já mam celi rád, a je hodná... v evropě nebylo tohle zboží... muselo se to poslat z japan :-) možná první celi co si tohle objednala... ale prostě ta guma původní už netěsní... nedrží ty zobáčky z kapoty... kaput. ne že by jako nedržel kufr, ale zbytečně flákneš s kufrem + víko nebude vibrovat při dírách. tak. nějak.
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ditri »

Jasny. Na 4generaci i poslední generaci to mam tez...
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

dorazy kufru vyměněny... na 1 straně se mi to povedlo povolit (2 mini šroubky) ale na druhý ani omylem... vyvinul sem sílu jako na záchodě (2 dny mě bolela ruka jak sem se snažil) a nic... musel sem zaject k rambovi mýmu mechanikovi... ale ten se s tim povolením 2 šroubků mrcajzlil taky teda 10 minut než se mu to povedlo... ale povedlo :-) to bych nedal ani kdybych byl na steroidech :-) Ale povedlo se.... gumy nový a teď stačí kufr jen jemně přibouchnout, resp. přivřít, nemusí se s tim "mrdnout" jako doposavaď. ps: šroubky nešly povolit, protože tam byl původní lak (přilepili se) a zažraly se do něj... ne že by byly zrezlý... byly jako nový. good upgrade, doporučuju. ps: ty turecký tlumiče kufru doporučuju, to je teda síla když je 20°celsia a víc... jednou rukou neni možný kufr zavřít, oběma těžce... člověk tlačí a řekne " ty vole, to je síla... :-) I like that!!!!" je to solidní posilovna
ObrázekObrázekObrázek
netlem
Člen Týmu

Příspěvek od netlem »

Ahoj, resim uplne stejny problem s vrzanim od zadni napravy akorat ze na Corolle e 11 hatchback. a pokud to sou ty gumy z kufru poradite mi kde bych je vunec nasel ? akorat ze kdyz mam otevrenyj kufr a zhoupnu s autem tak to stejne vrze.
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

netlem> na víko kufru zapomeň, u toyot vržou jen a pouze silentbloky převážně příčnejch ramen, možná i podélný... ale ty míň, ty i když jsou vyšoustaný tak většinou nevržou... příčný tedy.
musí si někdo vlézt pod auto a poslouchat když budeš skákat v kufru a vrzat... dá se to najít i rukou, když ze spoda týpek zatlačí, přestane to... pak musíš rameno vyndat, změřit přesnou vzdálenost mezi středama ramene (délku)- tam kde jsou šrouby, a průměr díry na šrouby... a když tohle budeš mít změřený, můžu ti pomoct... v corollách je borčus, musel bys to prostě změřit. jde ovzálenost ramene mezi středama děr, kde jsou silentbloky.... délka a pak průměr na šroub... když budu mít tyhle údaje, můžu něco najít. Corolly maj spoustu variant, a neni možný najít to pravý bez měření.
ObrázekObrázekObrázek
netlem
Člen Týmu

Příspěvek od netlem »

Kazdopadne ti dekuji za upresneni problemu, ale jelikoz sem levorukej tak to budu muset dat nekam, kde si stim kluci poradi :)
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ditri »

Konkretne u celica 7gen i kdyz vzadu neco vrze neda se to nasimulovat skakanim v kufru. Tam to dela kdyz je auto nahore v zdvihu nnikolv dole pri stlaceni tlumice. Diky za tip na ramena nicmene je to porad dost obecne. Gumy v kufru to nejsou...
Vazli
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vazli »

mě vržou plasty v kufru a ještě mi nadskakuje poslední dobou plato a to mě totálně deptá...
Toyota Celica TS (2003) Obrázek
Vše pro auto na jednom místě
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ditri »

Plato mam mimo auto - nedal jsem jej od pocatku. Pokousel jsem se to nejak podlozit a uspech nic moc...
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Zadní plato v kufru mam v celi už pár let přitěsněný na 5g... ze stran jsou gumy, který jsou lepící z jedný strany a pak ještě vložený zespod... a okej.... ale i kdyby tam nebyly tak to je jen detail já bych vám přál project se v XV, to byste zapomněli raz dva na nějaký plato :-) ale jo vystlaný to mam taky... tyhle gumy sem našel v práci... nevim na co byly... ale čornul sem 2 sady :-) asi 20ks a hodí se to... pár jich mam i jako dorazy dveří na celice, kde to trochu vrzalo při změně teplot, mrazech... se jakoby dveře třely o palubku (plast o plasto kůži)... tak maj po tření :-) jo je to vlastně podobný a možná 100% to bylo i na to určený... totiž jsou to podložky pod reproduktory... gumový a z jedný strany lepící... good matroška :biggrin: doporučuju + i na XV už je mam, ale z venčí jako doraz sklápěcího držáku na SPZ v předu... taky praktický + jako tlumící matroš pod zadní spz při zavírání kufru... parádní... (original znělo zavření kufru jaksi... jako zasraná plastová vibrační rána) teď perfecto... dokonalost musí bejt :-) takže ne jen pod repráky... do auta ven i dovnitř... supr. :biggrin:
ObrázekObrázekObrázek
Odpovědět

Zpět na „Celica“