Seřízení ruční brzdy
Seřízení ruční brzdy
Dá se v domácím prostředí seřídit ruční brzda ( v zadu kotouče ) ? Nebo se musí do servisu ?
Brzdí mě to až na posledním zoubku ( je to asi 9. nebo 10. zub ) . Jestli doma ANO , jaký je postup montáže ?
Brzdí mě to až na posledním zoubku ( je to asi 9. nebo 10. zub ) . Jestli doma ANO , jaký je postup montáže ?
Naposledy upravil(a) Jéňa dne pon 07.07.2014, 12:56, celkem upraveno 1 x.
Toyota Verso 1.8 / 108 KW / r.v. 2013
Re: Seřízení ruční brzdy
Seřízení se provádí na tělese ruční brzdy , pod plastovými kryty .
Plastové kryty se tahem nahoru vytáhnou ze zacvakávacích sponek .
Na pravé straně brzdy je vidět seřizovací šroub s maticemi M6 , zajištěno kontramatkou .
Povolí se kontramatka klíčem č.10 a přitažením spodní matky M6 se seřídí chod brzdy .
Seřizuje se na zacvaknutí 6. - 8. zubu .
Po seřízení se zajistí kontramatka a nasadí se kryty zpět .
Plastové kryty se tahem nahoru vytáhnou ze zacvakávacích sponek .
Na pravé straně brzdy je vidět seřizovací šroub s maticemi M6 , zajištěno kontramatkou .
Povolí se kontramatka klíčem č.10 a přitažením spodní matky M6 se seřídí chod brzdy .
Seřizuje se na zacvaknutí 6. - 8. zubu .
Po seřízení se zajistí kontramatka a nasadí se kryty zpět .
- Přílohy
-
- Odkrytování brzdy.jpg
- (253.82 KiB) Staženo 2359 x
-
- Nastavovací šroub.jpg
- (214 KiB) Staženo 2359 x
-
- Seřízení.jpg
- (196.55 KiB) Staženo 2359 x
A nedela se to ještě v zadu na bubnech tim okenkem pod gumovou průchodkou,aby trosku skrtaly...nejak takhle mi ji snad i seridil..buh vi...
Četl jsem , že v zadu , jak popisuješ se , se seřizuje až v případě , že už na seřizovacím šroubu u ruční brzdy v kabině není prostor k dotažení ( matice je dotažena na konec závitu šroubu ) .
Takže , pokud je závitu u brzdy dost , je pohodlnější to dělat z kabiny ( práce na 10 min. ) , než sundávat kola .
Takže , pokud je závitu u brzdy dost , je pohodlnější to dělat z kabiny ( práce na 10 min. ) , než sundávat kola .
Tak aspoň,ze to jde dohnat...ale pomalu kazde to novejsi verso,ktere jsem mel tu cest,tak rucka hrozne az na konci brzdila,na to jak je to pomerne mlade auto...a to snad i tvrdi,ze ty pakny rucky jsou na dozivoti auta...
-
- Manager Týmu
dela se to na kole,sundas ho a na kotouci je gumova zaslepka a sroubovakem plochym a tocis ozubenym koleckem uvnitr az to utahnes a pak povolis aby se to tocilo,ze zhora to delej az pak
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445
No vidíš a ja si myslel,ze jsou tam samostely ,které si to nastavi sami,pokud používáš casteji rucku...jako u předchozích jinych bubnech..dik fantomasi... 

-
- Manager Týmu
coo kdo to je,znam te
servis vozidel toyota tomas ladra adresa ul. ke kablu 378 Praha 10 Hostivar tel.774174445
NO JASNE,JSI TEN NEJLEPSI...VZDY KDYZ JE NEJAKY TRABL,TAK HO VYRESIS..
J.K. klempirna

-
- Manager Týmu
vole,dik cus