Chtěl bych dezinfikovat klimu pěnovým sprejem . Potřeboval bych se dostat hlavně na výparník .
Kterým průduchem prostrčit hadičku , aby byla co nejvíce u výparníku ? Nebo je nějaké šikovnější místo pro hadičku než prostrčit průduchy v kabině ? Nebo je lepší ten aerosolový dezinf. , co se spustí v kabině při vnitřní cirkulaci ? V minulých autech jsem byl spokojen s aplikací té pěny , tak bych chtěl použít i ve Versu .
Dezinfekce klimy - výparník
Dezinfekce klimy - výparník
Toyota Verso 1.8 / 108 KW / r.v. 2013
Re: Dezinfekce klimy - výparník
co pres kabinovy filtr? je za prihradkou spolujezdce...
Back in Czech.
Přes kabiňák a ventilátor jsem se díval , ale na výparník jsem nějak tudy neviděl . Zkusím tuto cestu ještě lépe prosondovat . Někde v jiném vláknu psali o provlečení aplikační hadičky hadičkou co je na odkap kondenzátu . Určitě tam někde je zespodu , ale Verso je dost nízké a já se tam zatím neprosoukal
Budu muset přizvednout a pohledat ten odkap .

Jo Jo... vyjed si na najezd, nebo na cihlu..
Nebo tak neco. .
A mrkni zespoda.. 

Back in Czech.
Tak jestli jsem dobře pochopil schéma topení a klimy , tak výparník klimy ( tam je hlavní zdroj zápachu ) se nachází hned jako první v cestě vzduchu od ventilátoru . Pak je výměník tepla pro topení . Takže aplikace průduchy v kabině sice dezinfik. potrubí , ale na výparník se to nedostane .
Takže nejúčinější aplikace je směrem přes ventilátor prostrčit aplik. hadičku , navalit tam pěnu a pak pustit naplno ventilátor ( několikrát aplikaci opakovat ), aby se dezinfek. dostala pěkně přes žebra výparníku do celého rozvodu vzduchu . Zajímalo by mě , jak a kudy aplikují dezinfek. v autorizáku , když výparník je tak ukrytý , přes průduchy nedostupný ?
Takže nejúčinější aplikace je směrem přes ventilátor prostrčit aplik. hadičku , navalit tam pěnu a pak pustit naplno ventilátor ( několikrát aplikaci opakovat ), aby se dezinfek. dostala pěkně přes žebra výparníku do celého rozvodu vzduchu . Zajímalo by mě , jak a kudy aplikují dezinfek. v autorizáku , když výparník je tak ukrytý , přes průduchy nedostupný ?
Tak jsem o víkendu provedl čištění klimatizace pěnovým čističem klimatizací . Provedl jsem to podle výše postupu přes lopatky ventilátoru , po vyjmutí kabin. filtru . Hadičku jsem prostrčil mezi lopatkami a zastrčil co nejdál směrem k výparníku . Udělal jsem to na 2x - polovinu obsahu tam nastříkal , zapnul ventilaci naplno a nechal 5 min foukat ( až pěna létala průduchy ven ) a potom znovu druhou polovinu . Výparník a průduchy jsou pěkně dezinfikovány , klima krásně voní a po vypnutí AC už není cítit smrad .
Ale....aplikační hadička čističe je docela tlustá a tak tak prolezla lopatkami. Pod spodní výdechy u nohou se musí dát noviny - zbytky pěny tečou na koberce .
Příště to zkusím přípravkem v aerosolu a uvidím , jestli je tento postup lepší a účinnější , než pěna.
http://www.prodejoleju.cz/cz/detail/son ... imatizaci/
Ale....aplikační hadička čističe je docela tlustá a tak tak prolezla lopatkami. Pod spodní výdechy u nohou se musí dát noviny - zbytky pěny tečou na koberce .
Příště to zkusím přípravkem v aerosolu a uvidím , jestli je tento postup lepší a účinnější , než pěna.
http://www.prodejoleju.cz/cz/detail/son ... imatizaci/
- Přílohy
-
- sonax- aerosol.jpg
- (37.02 KiB) Staženo 2052 x