prevodovka
prevodovka
Mam problem pri zaradovani 2.stupna, hlavne za studena. Ci uz z 1. stupna alebo z 3. stupna, dost casto sa mi stava, ze ju tam nemozem zaradit, proste mi nechce zapadnut a ked ju zaradim, pocujem ako cvaknu zuby. Menil som aj olej v prevodovke, vsetky stupne sa trochu zlepsili ale 2. sa zhorsil. Myslite ze mam zodrate synchronizacne kruzky na dvojke, su tam vobec? Mozu byt kaput po 60 000km?
Mam tam defend lock na spiatocku, nemoze to byt tym, ze to brani v kulise do dvojky, ktora sa radi dozadu ako spiatocka?
Ostatne rychlosti idu v pohode.
Mate niekto podobnu skusenost?
dik
Tak som pozeral nejake zahranicne fora a dozvedel som sa ze na to existuje riesenie. Menia sa asi 3 diely za modifikovane. Skusim napisat do toyoty, co na to povedia.
Mam tam defend lock na spiatocku, nemoze to byt tym, ze to brani v kulise do dvojky, ktora sa radi dozadu ako spiatocka?
Ostatne rychlosti idu v pohode.
Mate niekto podobnu skusenost?
dik
Tak som pozeral nejake zahranicne fora a dozvedel som sa ze na to existuje riesenie. Menia sa asi 3 diely za modifikovane. Skusim napisat do toyoty, co na to povedia.
Toyota Yaris II, 1.3 VVT-i, 2006 TerraCool
Citroen Berlingo 1.8i, 1998
Re: prevodovka
Tiež mám tento problém už od nova. Keď sa olej v prevodovke zohreje, ide radiť dvojka pekne hladko, ale keď je studený, dosť ťažko. Aj som to nahlasoval hneď na prvej garančke, kde to len zaznačili a ďalej neriešili - že potom sa uvidí. Už som si na to celkom zvykol - dvojku radím pri studenom oleji skorej a s citom. Ale tiež by ma zaujímalo, v čom je problém.
toto je citacia z jedneho fora, myslim ze z toyotaownersclub.com, kde jeden mal ten isty problem, sa to tam riesi asi na 14 stranach:
The first thing I did was to Lift the Bonnet to visually Inspect, =
The "Control Shaft Cover 33528B" had been removed (visible sign's of a liberal amount of jointing compound used)
The "Shift, Selector Lever Shaft 33261C" had been Replaced for the Modified Version.
The "Shift Lever Damper 33544C" had been Replaced.
This is all I could see on the Exterior of the Box, but I believe some spacers were also changed internally.
(I have included the part No,s of the original bits, as I could not obtain any info on the Mod. parts)
Vizualne vidiet zmeny co menili zvonka prevodovky a este je mozne ze nejake vnutri.
Ono to tiez riesim z citom, ale sa mi stalo uz, ze som potreboval rychly odpich a preradit sa a hold mi tam nezaskocila a to si mal pocut tie zvuky, som myslel ze som poratal vsetky zuby, dost blbe.
A navyse moja priatelka si ide robit vodicak, a ta to nezvladne, ked soferovanie nema v krvi, sa bojim ze to odpise rychlo.
The first thing I did was to Lift the Bonnet to visually Inspect, =
The "Control Shaft Cover 33528B" had been removed (visible sign's of a liberal amount of jointing compound used)
The "Shift, Selector Lever Shaft 33261C" had been Replaced for the Modified Version.
The "Shift Lever Damper 33544C" had been Replaced.
This is all I could see on the Exterior of the Box, but I believe some spacers were also changed internally.
(I have included the part No,s of the original bits, as I could not obtain any info on the Mod. parts)
Vizualne vidiet zmeny co menili zvonka prevodovky a este je mozne ze nejake vnutri.
Ono to tiez riesim z citom, ale sa mi stalo uz, ze som potreboval rychly odpich a preradit sa a hold mi tam nezaskocila a to si mal pocut tie zvuky, som myslel ze som poratal vsetky zuby, dost blbe.
A navyse moja priatelka si ide robit vodicak, a ta to nezvladne, ked soferovanie nema v krvi, sa bojim ze to odpise rychlo.
Robí mi to prevodovka už 7rokov a 155 000km, ale mám jednoduchú radu, pri prvom rannom rozjazde keď dávam dvojku tak pustím spojku v neutráli a znova stlačím a zaradím dvojku lahko a hladko, ktorí ste jazdili s prevodovkami bez synchronov, alebo starou dobrou V3S tak viete o čom píšem.Potom už to nie je treba, po miernom zohriatí radí perfektne.
ano, toto robim vzdy ked ju tam neviem dat, niekedy aj 3x, spojka skusim, nejde, neutral, pustit spojku, stlacit spojku, skusim. Ale vacsinou pocujem zuby, teda ze ju tam davam bez uplnej synchronizacie.
Ked ti to robi tak dlho a prevodovka stale funguje tak ok potom.
Uz som objednany do servisu, ze sa na to okrem ineho pozru, som zvedavy na co pridu.
Inac tie suciastky co som pisal stoji jedna tak 100 Ecok, tak uz viem ako to dopadne...
Ked ti to robi tak dlho a prevodovka stale funguje tak ok potom.
Uz som objednany do servisu, ze sa na to okrem ineho pozru, som zvedavy na co pridu.
Inac tie suciastky co som pisal stoji jedna tak 100 Ecok, tak uz viem ako to dopadne...
Taky ten samý problém s dvojkou
, najeto 80 tis. km, doufal jsem, že by to mohla zlepšit výměna oleje v převodovce, ale jak koukám, tak asi né 

Yaris Selection Sapphire Smart 1,5 VVT-iE (111 k) 6 M/T
Yaris 1,3 Terra Cool (2008) GREEN M.M.
Nissan Almera 1.4
Škoda 110,105L,120LS
Yaris 1,3 Terra Cool (2008) GREEN M.M.
Nissan Almera 1.4
Škoda 110,105L,120LS
Tiež mám niekedy ten problém s dvojkou za studena, riešim to tiež, že parkrat vyšliapnem spojku a potom už OK.
ja sa snaźim za studena na jednotke ozaj iba pohnúť a šup tam dvojku . Možno to je je iba dojem , ale pri malej rychlosti tam sadne lepśie dvojka .
Toyota Yaris II, 1.3 VVT-i, 2008
Ako tak pozerám, tak toto je problém hlavne 1,3 do roku výroby 2008. 

Bol som v servise okrem inych věci, převodovku nevedia isto, ze vraj to moze byt spojka.
Moze, nemyslim si a nechcem to nechat rozobrat cele, zaplatit kopec prachov a bude to stále zle.
Od roku 2009 je uz faceliftovany Yaris so 6st.prevodovkou a ta nepasuje na moj motor, skoda, to toho by som siel hned, sestka sa hodi na dialnicu, kde to potom menej zerie a při obsadenosti auta dvoma ludmi by to aj tahalo.

Od roku 2009 je uz faceliftovany Yaris so 6st.prevodovkou a ta nepasuje na moj motor, skoda, to toho by som siel hned, sestka sa hodi na dialnicu, kde to potom menej zerie a při obsadenosti auta dvoma ludmi by to aj tahalo.
Ja by som až tak netvrdil, že 6 stupeň znatelne ide do úspory spotreby
Môžem ako bývalý majitel yrisa 1.0 (5st), 1.33 po facelifte so 6st. a teraz mám nového 1.33 so 6 stupnovou...
nebudem to tu rozpisovať aký je medzi nimi rozdiel, ale spotreba (po skoro ročnom používaní ) nie je najsilnejšou stránkou 6 prevod. stupňa.
je to skôr o tom, že motor menej hučí ako 5 rýchlostný, no terajší môj yaris III 1.33 je o dosť hlučnejší ako bol yaris 1.33 II po facelifte.Má taký draplavejší zvuk -niečo ako 1.0 som mal.. Inak so spotrebou som išiel po najazdení 20 tis. km s 1.0 motorom (r.2007) na cca 5,2L a pri rovnakej rýchlosti mi 1.33 paradoxne zožrala o pol litra viac ako tá 1.0. z r. 2007
tu opisujem moje prvé dojmy-ale bolo to za čerstva,kedy som ho kupoval pred rokom.
Ak sa niekomu chce čítať, tu je:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 1&start=15

Môžem ako bývalý majitel yrisa 1.0 (5st), 1.33 po facelifte so 6st. a teraz mám nového 1.33 so 6 stupnovou...
nebudem to tu rozpisovať aký je medzi nimi rozdiel, ale spotreba (po skoro ročnom používaní ) nie je najsilnejšou stránkou 6 prevod. stupňa.

tu opisujem moje prvé dojmy-ale bolo to za čerstva,kedy som ho kupoval pred rokom.
Ak sa niekomu chce čítať, tu je:
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 1&start=15
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Koupili jsme ted Yarise a jde nám hůř řadit zpátečka a 5st. Nemáte někdo podobné zkušenosti, zda to mužou být synchrony, nebo jen seřízení táhel? Auto máme krátce tak zatím nemužu poznat zda se to zhoršuje nebo ne.
Děkuji předem za každé rady a zkušenosti.
Děkuji předem za každé rady a zkušenosti.