Letní pneu Yaris - jaký rozměr?
Letní pneu Yaris - jaký rozměr?
Zdravím, minulý týden jsme v bazaru (přímo v Toyotě) koupili staršího Yarise, r.v. 2006, obsah 1.0. V ceně byla i sada alu kol s téměř novými letními pneumatikami
. Až doma jsem zjistil, že mají rozměr 195/50 R15, a ten není zapsaný ve velkém TP. Z patnáctek je tam pouze rozměr 185/60. Co teď s tím? Dá se na tom vůbec jezdit (stabilita auta, spotřeba...)? Uvažuju o jejich prodeji a koupi schváleného rozměru. Přitom, když jsem na internetových e-shopech zadával výběr pneumatik podle typu auta, výše uvedený rozměr mi to taky nabídlo... Má vůbec nějaká motorizace Yarise tenhle rozměr schválený? Dík za odpověď.

Re: Letní pneu Yaris - jaký rozměr?
Mozes na tom jazdit, rozdiel nepoznáš, len ked sa ti stane nehoda, tak mozes mat problém s poistovnou jako aj na STK.
Pravdepodobne aj tie al disky budu zle, mali by mat 15x5.5J , urcite mas 15x6J, alebo dokonca 15x6.5J
60% zo 185 je 111mm, 50% z 195 je 97.5mm, to znamena ze mas mensi celkovy priemer preumatiky (15" + 2x111), takze vyzsie otáčky při roznakej rychlosti jako ked mas 185/60. A navyse mozes mat vyzsiu spotřebu, lebo mas vyzsie otáčky a sirsie pneu, ale + je kratsia brzdna draha.
Ale rozdiel v obvode je len 4.7%, takze zanedbatelny
Kazdopadne by som to riesil s bazarom, ze jako si to predstavovali.
(ak som sa niekde sekol ma opravte)
Pravdepodobne aj tie al disky budu zle, mali by mat 15x5.5J , urcite mas 15x6J, alebo dokonca 15x6.5J
60% zo 185 je 111mm, 50% z 195 je 97.5mm, to znamena ze mas mensi celkovy priemer preumatiky (15" + 2x111), takze vyzsie otáčky při roznakej rychlosti jako ked mas 185/60. A navyse mozes mat vyzsiu spotřebu, lebo mas vyzsie otáčky a sirsie pneu, ale + je kratsia brzdna draha.
Ale rozdiel v obvode je len 4.7%, takze zanedbatelny

Kazdopadne by som to riesil s bazarom, ze jako si to predstavovali.
(ak som sa niekde sekol ma opravte)
Toyota Yaris II, 1.3 VVT-i, 2006 TerraCool
Citroen Berlingo 1.8i, 1998
Citroen Berlingo 1.8i, 1998
Dík za odpověď. Disky jsou dokonce 7x15 H2. Dnes jsem nechal sundat pneumatiky a mám na ně kupce, disky prodám taky a seženu si 14" 165/70 (ty jsou nyní na autě, a jsou v TP). Auto jsme kupovali přímo v Toyotě
. Ale už to dál řešit nebudu.

mifo, nesekol si sa máš pravdu 
Pre Pavcu:
No, na to že si to kupoval v TOYOTE, divím sa, že takú podla mna nezanedbatelnú vec "zatajili" ...
Ak tie disky a pneu už boli od bývalého majitela, nechápem ako mohol najeb..také disky na yarisa
To čo bol za idiota??? 
To dobre robíš-predat a dať tam čo tam má byť a "No problém". Také alu disky s tými rozmermi čo ideš kupovať som kupoval na 1.0 yarisa tiež (ked som ho ešte mal) a boli docela lacné-kupoval som ich v Toyote. sice pôsobia tie 14´trochu menšie, ale dá sa to

Pre Pavcu:
No, na to že si to kupoval v TOYOTE, divím sa, že takú podla mna nezanedbatelnú vec "zatajili" ...
Ak tie disky a pneu už boli od bývalého majitela, nechápem ako mohol najeb..také disky na yarisa

To dobre robíš-predat a dať tam čo tam má byť a "No problém". Také alu disky s tými rozmermi čo ideš kupovať som kupoval na 1.0 yarisa tiež (ked som ho ešte mal) a boli docela lacné-kupoval som ich v Toyote. sice pôsobia tie 14´trochu menšie, ale dá sa to

- Přílohy
-
- P1000728.JPG
- (80.67 KiB) Staženo 1553 x
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
Původní majitel byla žena - podle mě ty disky a pneu zakoupila v nějakém menším soukromém pneuservisu (našel jsem v papírech účtenku za úschovu pneumatik). V Toyotě bylo auto v komisním prodeji, asi ho při přebírání moc nezkoumali...

No, pekne...No len tak na okraj-mám tretieho yarisa. Ako prvého -1.0(r.v.2007-čo je na fotke) , tak aj druhého -1.33(r.v.2011) som predával do Toyoty Nitra a viem, že auto kontrolujú , lebo ti peniaze dávajú "keš". Teda aspoń pri "protihodnote" kedže som kupoval od nich nové. Zistil som napr. aj takú maličkosť, že mi "vrzala" rýchl. páka a tak ju premazali
Dúfam, že si apoň dobre kúpil-čo sa týka ceny. No nech Ti to hlavne slúži !

Dúfam, že si apoň dobre kúpil-čo sa týka ceny. No nech Ti to hlavne slúži !

Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid