Ventilacna hadicka

vše ohledně modelové řady Verso
Odpovědět
viles
Člen Týmu

Ventilacna hadicka

Příspěvek od viles »

Zdravim. Vie mi niekto povedat, na co sluzi ventilacne hadicka na nasavani ? Je to odbocka z hadice za vahou vzduchu medzi turbom a filtrom vzduchu.
http://www.toyodiy.com/parts/p_E_2004_T ... _1201.html (OEM 12261).
Totiz, na spodnej nasavacej hadici, ktora vedie do medzichladica vzduchu, sa mi objavil sajrat, nieco ako mazut a sem-tam to odkvapne na spodny kryt a zasiera to aj spodnu stranu spodneho plastoveho krytu.
Ten sajrajt presakuje na spoji skrtiacej klapky a spodnej hadice nasavania.
Zistil som, ze ten sajrajt sa nasaje prave z ventilacnej hadidicky, ktora vedie do motora. V tej ventilacnej hadicke to vyzera ako vazelina. Je to normalne ? Dik[/url]
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Neni to od EGR ventilu...?
Back in Czech.
viles
Člen Týmu

Příspěvek od viles »

aczasa píše:Neni to od EGR ventilu...?
Nie, vid obr. v URL vyssie, EGR je nizsie.
Spominam si ze aj manzelka mala kedysi na Kacku nieco podobne a slo to z veka ventilov tiez do nasavania.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Jo, mas recht, me se na mobilu neukazal... To vypada na vyrovnavani tlaku na hlave. To ti tam nekde caka olej.
Back in Czech.
viles
Člen Týmu

Příspěvek od viles »

aczasa píše:Jo, mas recht, me se na mobilu neukazal... To vypada na vyrovnavani tlaku na hlave. To ti tam nekde caka olej.
No myslim ze ventily musia byt nejako mazane a toto my skor pripada ze prudiaci vzduch strhava so sebou aj cast oleja.
Nemyslim ze my tam caka olej, prasknute tesnenie pod hlavou by sa urcite prejavilo aj inak(biely dym, ubytok oleja - nic ztoho sa nedeje)
Alebo cital som ze aj klukova skrina na dizloch je casto odvetravana cez nasavanie.
Ta hadicka ide do veka ventilov, nie do hlavy valcov.
Tu som k tomu nieco nasiel.

http://forum.autobazar.eu/pre-o-aha-ole ... 16660.html

Pls, ak mas nieco podobne, kukni do tej hadicky, ci tam mas takisto nejaky maglajz.
Dik
viles
Člen Týmu

Příspěvek od viles »

Odpovědět

Zpět na „Verso“