predne brzdy
predne brzdy
Viete mi prosim vas niekto poradit ako zistim aku opravnu sadu mam kupit na predne brzdy, chodit do Toyoty nechcem, su predrazeni a nie vzdy moc ochotni. Ked im napisem, tak to ignoruju. Na stranke http://www.toyodiy.com/parts/p_E_200712 ... _4705.html
vidim nahradne diely, ale su tam cisla co bezni predajcovia nepouzivaju.
Na http://eshop.autocentrumm.sk/partscatal ... 54963~2FRE som nasla opravnu sadu, len sa bojim, ci bude presne sediet.
Mam Yaris 1.0 r.v.2008 motor 1KR-FE. Da sa na nete niekde zistit parametre brzd?
vidim nahradne diely, ale su tam cisla co bezni predajcovia nepouzivaju.
Na http://eshop.autocentrumm.sk/partscatal ... 54963~2FRE som nasla opravnu sadu, len sa bojim, ci bude presne sediet.
Mam Yaris 1.0 r.v.2008 motor 1KR-FE. Da sa na nete niekde zistit parametre brzd?
Toyota Yaris Terra 998 r.v.2008
Re: predne brzdy
Ná šak jasné - nebudú ti predsa radiť čo a ako sa opravuje.- boli by sami proti sebe, aj ked takáto ústretovosť by jej určite nezaškodila a som presvedčený, že by si u zákazníka urobili velké očko a tak by možno "nepriamo" získali príp. potenciálnych zákazníkov na kupu toyoty..Ochota Informovať je niekedy alfou-omegou pre získanie si zákazníka .No Neboj sa, ak pôjdeš do servisu a zistia že to nie je v záruke, budú ti s radosťou opravovať aj veci, ktoré sa opravovať nemusia... (česť výnimkám !!)evina38a píše:Viete mi prosim vas niekto poradit ako zistim aku opravnu sadu mam kupit na predne brzdy, chodit do Toyoty nechcem, su predrazeni a nie vzdy moc ochotni. Ked im napisem, tak to ignoruju.
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
No nechcem ist do obchodu, chcem to objednat cez net a urcite nepojdem do Toyota servisu, bud to dam urobit niekomu alebo sa do toho pustim ja, robila som GO prednych brzd na S 120 a to boli piestiky riadne seknute, mozno zvladnem aj Yarisa.
Ako to myslis s tou zanedbanou udrzbou, chodila som 4 roky do Toyoty na servisky, piaty som uz isla inde, kde som platila o polovicu menej ako v Toyote a to mi menili olej, sviecky aj brzdovu kvapalinu, ale to bolo este v roku 2012. Tento rok som si olej menila sama, ved na tom nic neni.
Ked som vsak menila zimne kolesa, zistila som, ze predne kolesa idu tazsie otocit, tak chcem s tym nieco urobit a ked uz s tym nieco budem robit, musim mat k tomu nachystane nahradne diely, ktore urcite budu pasovat, nechcem kupit nieco co mi nebude sediet na moj typ. Pochybujem, ze by stacilo vymenit dosticky a rozhybat piest.
Ako to myslis s tou zanedbanou udrzbou, chodila som 4 roky do Toyoty na servisky, piaty som uz isla inde, kde som platila o polovicu menej ako v Toyote a to mi menili olej, sviecky aj brzdovu kvapalinu, ale to bolo este v roku 2012. Tento rok som si olej menila sama, ved na tom nic neni.
Ked som vsak menila zimne kolesa, zistila som, ze predne kolesa idu tazsie otocit, tak chcem s tym nieco urobit a ked uz s tym nieco budem robit, musim mat k tomu nachystane nahradne diely, ktore urcite budu pasovat, nechcem kupit nieco co mi nebude sediet na moj typ. Pochybujem, ze by stacilo vymenit dosticky a rozhybat piest.
Toyota Yaris Terra 998 r.v.2008
A kupodivu ano... Chce to dobrou vazelinu pod prachovky pistku (a dat ji tam poradne), poradne vycistit dosedaci plochy desek (opravdu poradne), mit u ruky i shimming kit pro desky a uvidis, ze to je jen a ciste timto, pistek bude v pohode a jeho vymena nic nezlepsi (tedy pokud neudelas to ostatni poradne a pokud ano, tak je k diskuzi, co by se stalo, kdybys ten pistek stary dala zpet)... :-DDD
Back in Czech.
Jestli Ti jdou jenom ztuha pístky, tak to opravdu stačí vyčistit, promazat všechny styčné/posuvné plochy (i pohyb destiček v držáku). Jak ostatně píše Kůrovec
Vazelína musí být určená na brzdy, nesmí žrát gumu prachovek a musí být odolná teplu.
Jestli jsou u Yarise posuvné čepy v gumě, tak zkontrolovat prachovky. Tyhle čepy se také vyplatí rozebrat a vyčistit a promazat, ale jenom tak, aby vazelína nebránila volnému pohybu.
Jinak doporučuji zkontrolovat též volný chod pedálu brzdy (vůli), zvláště pak za tepla. Ta se pak seřizuje zpravidla přímo u pedálu.

Vazelína musí být určená na brzdy, nesmí žrát gumu prachovek a musí být odolná teplu.
Jestli jsou u Yarise posuvné čepy v gumě, tak zkontrolovat prachovky. Tyhle čepy se také vyplatí rozebrat a vyčistit a promazat, ale jenom tak, aby vazelína nebránila volnému pohybu.
Jinak doporučuji zkontrolovat též volný chod pedálu brzdy (vůli), zvláště pak za tepla. Ta se pak seřizuje zpravidla přímo u pedálu.