je to pravda?
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
je to pravda?
Co je natom pravdy,že nový auris 1.6 na 6-tku vůbec nezvládá d1 do kopce při 130.Při 90 na 6-tku po rovině se nedá předjíždět.Toje má tak dlouhou 6-tku,že to fakt nezvládne?Nemám na mysli razantní předjetí,ale jako např. s aygem při stejných rychlostech.
Kopce na šestku zvládá, akorát se ti rozsvítí "shift" a žádá podřazení. Jinak se mi nestalo, že by na šestku ztratil rychlost, ale samozřejmě ve velkém kopci nemůžeš čekat že bude zrychlovat. V 90 na šestku opravdu moc nezrychluje, protože otáčky jsou tušim někde pod 2.500. Ale stačí podřadit a jede slušně. Pokud chceš zrychlovat bez řazení tak buď turbobenzin nebo turbodiesel.
EDIT: teď jsem si všiml, že se ptáš na novej auris. Já psal o starém. Jinak otáčky při 130 jsou 3.400. Kolik má novej?
EDIT: teď jsem si všiml, že se ptáš na novej auris. Já psal o starém. Jinak otáčky při 130 jsou 3.400. Kolik má novej?
Toyota Auris 1.6 Valvematic, 6M/T, white, Terra Cool + tempomat
Mene, novej Auris ma delsi prevody 
Jak psal Pepe, pokud nechces radit, kup si turbo benzin. Kdyz s tim chci jezdit "svizne" po dalnici, tak sem uz radil i 4ku, protoze ta konci nekde za 160km/h. V realu pro vetsi sviznost staci 5tka.
6tka pri 130ti do kopce opravdu neni nic moc, auto zvlada spis tak drzet rychlost. Asi by me to sralo kdybych byl ridic z povolani, ale jelikoz nejsem, tak si vytaceni motoru a razeni uzivam

Jak psal Pepe, pokud nechces radit, kup si turbo benzin. Kdyz s tim chci jezdit "svizne" po dalnici, tak sem uz radil i 4ku, protoze ta konci nekde za 160km/h. V realu pro vetsi sviznost staci 5tka.
6tka pri 130ti do kopce opravdu neni nic moc, auto zvlada spis tak drzet rychlost. Asi by me to sralo kdybych byl ridic z povolani, ale jelikoz nejsem, tak si vytaceni motoru a razeni uzivam

Konkrétní zkušenost: zatím jsem jel pouze OV-OL, kopec před tunelem u Lipníka nad Bečvou to na tempomat na šestku vyjede. 90 jezdím normálně na šestku a zrychluji bez podřazení, ale je to atmosféra a pro rychlé předjetí na okresce je dobré si podřadit.
edit - nový Auris
edit - nový Auris
Naposledy upravil(a) miziov dne úte 29.10.2013, 23:41, celkem upraveno 1 x.
Toyota Auris 1.6l Valvematic Active+Business 2013
predjizdeni uplne v pohode, taky mam starej auris a kdyz jedu v noci praha brno tak nepodrazuji v zadnem kopci, pokud me neco nezastavi, jinak pri 130 neni problem tam mit tempomat a porad 6. stupen. Take pisu o starem aurisu... ale jak rikam uplne pohoda a pokud chci predjet v kopci tak tam hodim 4 ku nebo 3 jku a jede jako drak. turbo neturbo 

Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD
Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť
Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi
Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť
Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi
Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
je to pravda?
Tak trochu s atmo motory od toyoty mám najeto a snad už vím jak naně.
Jde mě oto jaký je rozdíl mezi novým aurisem v 1.6 a novým jarisem v 1.3. Jde mě o normální ježdění,vím jak je natom yaris s novým motorem,ale už jsem řídil i s motorem s náběhem cca 10 000 a je znát ten rozdíl.Dnes jsem mluvi s prodejcem z toyoty a podle něj jsou natom obě toyoty co se týká dynamiky při stejné rychlosti na stejný rychlostní stupeň dost podobné.Je mě jasné jak pojedu na krév při rozjezdu tak 1.6 bude rychlejší.Ty mé hloupé dotazy z důvodů,že se dají sehnat 1.6 s 20 000 za cenu nového jarise.
Jde mě oto jaký je rozdíl mezi novým aurisem v 1.6 a novým jarisem v 1.3. Jde mě o normální ježdění,vím jak je natom yaris s novým motorem,ale už jsem řídil i s motorem s náběhem cca 10 000 a je znát ten rozdíl.Dnes jsem mluvi s prodejcem z toyoty a podle něj jsou natom obě toyoty co se týká dynamiky při stejné rychlosti na stejný rychlostní stupeň dost podobné.Je mě jasné jak pojedu na krév při rozjezdu tak 1.6 bude rychlejší.Ty mé hloupé dotazy z důvodů,že se dají sehnat 1.6 s 20 000 za cenu nového jarise.
Jel jsem jen s Yarisem Hybrid, ale troufám si odhadnout, že zvlášť na dálnici bude mezi Yarisem a Aurisem rozdíl podstatný. Vzhledem k aerodynamickému odporu vzduchu na dálnici nižší váha Yarise nebude už tak podstatná a pojede o dost hůř. Točivý moment má Yaris 125 nm, auris 160 nm a to je podstatný rozdíl.
Navíc Yaris mi přijde dost drahej na svou kategorii. Za cenu Yarise koupíš například Rapida 1.2 TSI, což je o půl kategorie větší auto a na dálnici se hodí určitě víc díky turbu. To jen pro příklad, spolehlivost 1.2 TSI nehodnotím.
Každopádně na ježdění po dálnici není ideální ani Auris 1.6 ani Yaris 1.33.
Navíc Yaris mi přijde dost drahej na svou kategorii. Za cenu Yarise koupíš například Rapida 1.2 TSI, což je o půl kategorie větší auto a na dálnici se hodí určitě víc díky turbu. To jen pro příklad, spolehlivost 1.2 TSI nehodnotím.
Každopádně na ježdění po dálnici není ideální ani Auris 1.6 ani Yaris 1.33.
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Proc myslis, ze Auris neni vhodny na dalnici? Myslis tim na nase dalnice, nebo pro rychlost 130kmh a vice?
Mimochodem kdo by si koupil Rapida misto Yarise? Kvalitativne je to podle mne porad ve prospech Yarise, jen kdo potrebuje porad vozit 1m3 vzduchu, tak je pro neho Rapid jasnou volbou
Mimochodem kdo by si koupil Rapida misto Yarise? Kvalitativne je to podle mne porad ve prospech Yarise, jen kdo potrebuje porad vozit 1m3 vzduchu, tak je pro neho Rapid jasnou volbou

2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

No na dálnici v rychlostech 130+ není ta pružnost buhvi jaká. Pokud chceš jet svižně tak je spotřeba rázem okolo 10 litru. Hlučnost začíná být taky vyšší zvlášť u rychlostí 150 a výš. Neříkám, že se s ním na dálnici jezdí špatně, ale určitě jsou na dálnici vhodnější auta. Občas jezdim s BMW 520d a ten komfort na dálnici se srovnat nedá a spotřeba je při 160 do sedmi litrů. Naopak na okresce a ve městě je příjemnější Auris. Jasně ze to auto je ale cenou jinde.
No dobře, Rapid me nějak napadl první. Tak třeba poridis za tu cenu Ceeda 1.4 a možná i 1.6 mpi. Neříkám, ze je Yaris špatný auto, to vůbec ne, ale přijde mi hodně drahý.
No dobře, Rapid me nějak napadl první. Tak třeba poridis za tu cenu Ceeda 1.4 a možná i 1.6 mpi. Neříkám, ze je Yaris špatný auto, to vůbec ne, ale přijde mi hodně drahý.
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Jasne BMW je uplne nekde jinde, trida 5 je taky o 2 tridy vyse a 7litru...no jsne, je to diesel 
Jeeezis jeste Hyundai vytahni...no nechci to psat verejne, ale Hyundai je kvalitou strasny, mam zakulisni info, jak primo z Nosovic, tak od kluka, co to prodava...ano, Toyota sla se spolehlivosti hodne dolu...ale kdyz uz to srovnavat, tak radsi s tim Rapidem...Hyundai alias Kia se jen tvari...kazi se to strasne.
Otazka je, co je drahe...podivej se klik stoji Mazda 3, nebo Honda Civic, pripadne BMW 1 nebo Audi A3 nebo snad Mercedes A, otazka je s cim to srovnavas. Kdyz budes Rapida porovnavat s Dacii, Ladou nebo s Renaultem Thalia, taky to bude cenove jinde, kdyz dorovnas vybavu. Rapid je totalne hole auto, pokud Skodovka razantne nezmenila cenovou politiku, tak priplacis i za autoradio...vim, ze kdyz jsme to pred rokem vybirali, tak doplatit Oktavku nebo i30/Ceed na uroven Aurisu v ramci druhe nejvyssi vybavy, tak se ty ceny o moc nelisily

Jeeezis jeste Hyundai vytahni...no nechci to psat verejne, ale Hyundai je kvalitou strasny, mam zakulisni info, jak primo z Nosovic, tak od kluka, co to prodava...ano, Toyota sla se spolehlivosti hodne dolu...ale kdyz uz to srovnavat, tak radsi s tim Rapidem...Hyundai alias Kia se jen tvari...kazi se to strasne.
Otazka je, co je drahe...podivej se klik stoji Mazda 3, nebo Honda Civic, pripadne BMW 1 nebo Audi A3 nebo snad Mercedes A, otazka je s cim to srovnavas. Kdyz budes Rapida porovnavat s Dacii, Ladou nebo s Renaultem Thalia, taky to bude cenove jinde, kdyz dorovnas vybavu. Rapid je totalne hole auto, pokud Skodovka razantne nezmenila cenovou politiku, tak priplacis i za autoradio...vim, ze kdyz jsme to pred rokem vybirali, tak doplatit Oktavku nebo i30/Ceed na uroven Aurisu v ramci druhe nejvyssi vybavy, tak se ty ceny o moc nelisily

2019 Proceed 7DCT GTline PLUS

- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
je to pravda?
Pokud bych chtěl jezdit po dálnici,tak koupím ave s 2.0 D.Čeká nás dost cestování a pokud pojedu po nějaké(dálnici),tak s yarisem nemíním závodit.Co se týká ostatních značek aut,koreci-také vím o jejich (spolehlivosti) a foukanou škodovku fakt nechci.Nepochopím novináře jak to dovedou,že můžou psát článek o bár jaké škodovce a přitom se u toho udělat.Fakt nechci nelepší auto na světě,mě stačí toyota.
Re: je to pravda?
No nevim pravda to asi není. mám noveho aurise cca 4 měsice. Je pravda že tak první dva mesice to bylo mrtvý auto ale ted to ma už 10k a je to super. Jizdu do kopce na 6 ve 130 km/h to zvlada skvele podle me líp než dieslova RAVka kterou mame taky doma. Nevim jestli znas votickej kopec. Ale ve 170 na 6stupen a 2litrovej superb nestihal. Spíš me tam trapjej jiný věciPavel Liška píše:Co je natom pravdy,že nový auris 1.6 na 6-tku vůbec nezvládá d1 do kopce při 130.Při 90 na 6-tku po rovině se nedá předjíždět.Toje má tak dlouhou 6-tku,že to fakt nezvládne?Nemám na mysli razantní předjetí,ale jako např. s aygem při stejných rychlostech.

Toyota Corolla TS 2.0 Hybrid
- Pavel Liška
- Věčnej rejpal
je to pravda?
Kub4a napsal
Spíš me tam trapjej jiný věci.
Můžeš být víc konkrétní?