nadměrné vybíjení baterie / vadné dobíjení
- zmaxxx
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
nadměrné vybíjení baterie / vadné dobíjení
Ahojda.
než auto odvezu k elektrikáři, prosím o radu.
http://www.youtube.com/watch?v=3zVX1JC1J0c
Problém s dobíjením trvá cca od 07/2013, ale projevoval se jen občasným snížením napětí baterie - nutnost dobití. Nyní ale, za současných nízkých teplot, dochází k výrazně rychlejšímu vybití.
Video ukazuje jev při zahřátém motoru - po odpojení "+" baterie motor sám sebe v klidu elektricky "uživí", a to i s přidáním zátěže (mlhovky, potkávačky, vyhřívání, stahování oken). Při studeném motoru dojde při odpojení jakéhokoliv pólu baterie k okamžitému chcípnutí motoru.
Ani v zahřátém stavu ale pravděpodobně není dobíjena baterie, nebo jen minimálně.
V posledním roce a půl bylo do elektriky auta zasahováno 3x, před rokem a půl dělán alarm/centrál a dodána nová autobaterie; a před cca 4mi měsíci prohozeno autorádio za jiné. Odběr autorádia jsem eliminoval jeho úplným odpojením - jev vybíjení zůstal...
Kam se primárně zaměřit, a co případně změřit dále? Díky. Z.
PS: při téměř úplném vybití baterie se nejdříve (za jízdy) rozsvítí kontrolka ABS, poté začne padat tachometr na nulu, poté začne vynechávat motor. Při okamžité a výrazné zátěži při připojené baterii motor chcípne. Při odpojené nikoliv. Kontrolky dobíjení se nerozsvítí.
než auto odvezu k elektrikáři, prosím o radu.
http://www.youtube.com/watch?v=3zVX1JC1J0c
Problém s dobíjením trvá cca od 07/2013, ale projevoval se jen občasným snížením napětí baterie - nutnost dobití. Nyní ale, za současných nízkých teplot, dochází k výrazně rychlejšímu vybití.
Video ukazuje jev při zahřátém motoru - po odpojení "+" baterie motor sám sebe v klidu elektricky "uživí", a to i s přidáním zátěže (mlhovky, potkávačky, vyhřívání, stahování oken). Při studeném motoru dojde při odpojení jakéhokoliv pólu baterie k okamžitému chcípnutí motoru.
Ani v zahřátém stavu ale pravděpodobně není dobíjena baterie, nebo jen minimálně.
V posledním roce a půl bylo do elektriky auta zasahováno 3x, před rokem a půl dělán alarm/centrál a dodána nová autobaterie; a před cca 4mi měsíci prohozeno autorádio za jiné. Odběr autorádia jsem eliminoval jeho úplným odpojením - jev vybíjení zůstal...
Kam se primárně zaměřit, a co případně změřit dále? Díky. Z.
PS: při téměř úplném vybití baterie se nejdříve (za jízdy) rozsvítí kontrolka ABS, poté začne padat tachometr na nulu, poté začne vynechávat motor. Při okamžité a výrazné zátěži při připojené baterii motor chcípne. Při odpojené nikoliv. Kontrolky dobíjení se nerozsvítí.
Re: nadměrné vybíjení baterie / vadné dobíjení
Ty si ale chlape koleduješ!zmaxxx píše: ...po odpojení "+" baterie motor sám sebe...
Kdo Ti to poradil, odpojovat baterku za chodu motoru......???

Hele jimbo.. u dieslu v pohode, ne?
))))
Regulator altiku, pravda... otazka jestli nesehnat cely za X korun a nebo jen specialne regulator za Y... Nejsem si jist jak to bude vyhodnejsi..
A nakonec to muze byt treba na tom diodovem mostu a regulator jen dava dal malo, protoze uz malo dostava...

Regulator altiku, pravda... otazka jestli nesehnat cely za X korun a nebo jen specialne regulator za Y... Nejsem si jist jak to bude vyhodnejsi..
A nakonec to muze byt treba na tom diodovem mostu a regulator jen dava dal malo, protoze uz malo dostava...

Back in Czech.
- zmaxxx
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ano. Zkoušel. Zjistil jsem po posvícení sirkou, že v nádrži benzín je.Jimmi píše: Už ses Zbyňku pokoušel taky něco změřit, kromě toho, že si hraješ s ohněm.....?
A mimochodem jsem zjistil po nabití baterie, že altík sám o sobě dává akorát(14,6V), ale skrze další elektroniku neprojde za studena nic (0,6V), ale po 20-ti minutách běhu motoru už tam bylo krásných 6V. To znamená, že tak za hodinu a půl by to možná začalo i dobíjet. A nebo taky ne. Nechci tu baterku zas tak trápit, je skoro nová. Takže je jasný co s tím, teď jen jestli je i někdo v Praze, kdo by byl ochoten se na to podívat, proměřit po mě a spravit/vyměnit to, co je třeba... Idaho se nabídl, ale má to daleko, a musel by s podválem, což je taky finančně raketa.
- zmaxxx
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tak výsledek: Regulátor i můstek totálně spečené. upálený (původně cca 100mm) šroub měl 32mm, kabely částečně bez izolace.
Jsem rád, že to celý neshořelo.
Oprava 2700 díly + 800 práce. S přístupem autoelektrikáře, dobou opravy, naceněním před, ukázání vadných dílů - jsem spokojen(Václav Vlach, Nad Slávií 285, P10, 604 966 343).
Jsem rád, že to celý neshořelo.
Oprava 2700 díly + 800 práce. S přístupem autoelektrikáře, dobou opravy, naceněním před, ukázání vadných dílů - jsem spokojen(Václav Vlach, Nad Slávií 285, P10, 604 966 343).