Koupě Auris touring sports DOTAZ
Koupě Auris touring sports DOTAZ
Zdravím všechny,
obracím se na vás s prosbou o radu. Budem kupovat pro manželku Aurise v combi provedení. Chtěl bych se zeptat jaký motor spíše vybrat? Chtěli jsme 1,33 kvůli snad nižší spotřebě, ale nejsem si jist jestli je to ta správná volba vzhledem k životnosti tohoto motoru, když bude tahat Aurise combi? Auto bude jezdit deně 20km (z toho asi 5km po městě) do zaměstnání a zpět. Tak dvakrát do roka delší cesta (plně naložen) na dovolenou. Připlatit si a vzít radši 1,6?
Tak včem moc děkuji za rady a názory.[/b]
obracím se na vás s prosbou o radu. Budem kupovat pro manželku Aurise v combi provedení. Chtěl bych se zeptat jaký motor spíše vybrat? Chtěli jsme 1,33 kvůli snad nižší spotřebě, ale nejsem si jist jestli je to ta správná volba vzhledem k životnosti tohoto motoru, když bude tahat Aurise combi? Auto bude jezdit deně 20km (z toho asi 5km po městě) do zaměstnání a zpět. Tak dvakrát do roka delší cesta (plně naložen) na dovolenou. Připlatit si a vzít radši 1,6?
Tak včem moc děkuji za rady a názory.[/b]
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Podle meho soukromeho nazoru je dulezite na tyto ucely hlavne nekoupit diesel.
A jestli 1,33 nebo 1,6? No 1,6tka je celkove lepsi, trosku vice bude zrat s prazdnym autem, pri plnem zatizeni se vyrovnaji obe verze.
Je to spise na Tobe, jestli chces priplatit nejaky 50tis(nebo kolik presne dela rozdil za 1,6tku). Na druhou stranu, pokud manzelka neni zavodnik 1,33 ji vystaci bohate + lepsi pojistka
A jestli 1,33 nebo 1,6? No 1,6tka je celkove lepsi, trosku vice bude zrat s prazdnym autem, pri plnem zatizeni se vyrovnaji obe verze.
Je to spise na Tobe, jestli chces priplatit nejaky 50tis(nebo kolik presne dela rozdil za 1,6tku). Na druhou stranu, pokud manzelka neni zavodnik 1,33 ji vystaci bohate + lepsi pojistka

2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

Mám 1.6 a je to super motor. V 1.33 sem nejel ale na klidné ježdění to bude v pohodě
Auris Touring Sportc CVT
recenze: http://moje.auto.cz/David-C3/automat-1.html
recenze: http://moje.auto.cz/David-C3/automat-1.html
To je fakt na tobě, teda spíš na manželce. Na dané použití jdou oba. Kvůli spotřebě bych se nerozhodoval, reálný rozdíl bude minimální. Jestli se nepletu, rozdíl cen je 20tis a to já osobně bych si připlatil - nejsem závodník, ale je příjemné mít motor s větší rezervou. Kultivovanější jízda a čas od času se stane, že díky tomu člověk nemusí prát spodky.
Životnost?
Myslel jsem hlavně z hlediska životnosti motoru. Který z nich vidrží déle jezdit? Nechcem to auto na 5 let, ale na delší dobu.... . Za motor se připlácí 25 tisíc navíc.
Moc díky všem za názory.
Moc díky všem za názory.
Oba ti především vydrží tak, jak se k nim budeš chovat. Brutálním zacházením a laxním servisem se dají zničit oba. Jsou si myslím natolik podobné, že o rozdílné životnosti bych v dané situaci neuvažoval. Je to atmosférický čtyřválcový benzín, oba už se dělají pár let .. dobrá volba oba. Obecně rozšířenější a tudíž odzkoušenější je 1.6.
Z osobní zkušenosti srovnávat nemůžu, asi málokdo. A mezi různými řidiči se to nedá - záleží, jak kdo hlavně té 1.33ce šlape na krk. Tabulkově je tam rozdíl půl litru v kombinované spotřebě, ovšem mimo město jen 0,2l. A to bude myslím pravda a čím rychleji se pojede (dálnice), tím menší rozdíl bude, až do obrácena. A ty to nechceš do města. Pokud vezmeš za bernou minci těch půl litru rozdílu, dělá ti to absolutně za deset let nějakých 12 tisíc Kč.