Toyota Auris Touring Sports Multidrive S

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jakub Krčma »

1. Mluvím o této konkrétní kombinaci hmotnost + výkon + FWD. Na místě spolujezdce se při ostré jízdě bojí každý dobrý řidič (včetně Vettela, Pecha atd.), protože je pro něj krajně nepřirozené nemít situaci pod vlastní kontrolou a spoléhat na někoho jiného. A v této souvislosti je ještě vhodné zmínit tu okolnost, že jak Jonymu v 8 letech (tzn. díky talentu), tak mně ve 28 letech (tzn. díky pilování WR na počítači), na základě jízdy na závodní trati v reálu, nikoli na PC, člověk, který v motorsportu prožil celý život a má v oboru obrovský přehled, řekl, že nikdy neviděl nikoho tak jezdit (což je např. pro mě nejvyšší dosažitelné ocenění - mnohem zásadnější, než by bylo mít nějaké relativně neinformované fanoušky, kdybych závodil a případně (protože je to hodně i o štěstí, týmu, autě atd.) měl nějaké úspěchy). Jinými slovy, bál by se i ten jiný řidič, kdybych vezl já jeho. Tested. :-)

2. Tím manuálem myslím ruční volbu rychlostního stupně řidičem, a to bez ohledu na konkrétní systém (zda řidič přímo mechanicky zasahuje do funkce převodovky nebo ji ovládá zprostředkovaně). V tomto smyslu je i současná sekvenční převodovka F1 s bezešvou změnou rychlostního stupně manuál - o okamžiku přeřazení nahoru i dolů rozhoduje řidič, nikoli plně automatický systém (který by za celý závod ušetřil celé sekundy).
Naposledy upravil(a) Jakub Krčma dne pon 16.09.2013, 01:41, celkem upraveno 3 x.
klesta490
Člen Týmu

Příspěvek od klesta490 »

Pěkný fáro, me za 14 dni ceka taky :) Akorat v metalize a s manualem (a teda v nejnizsi vybave, ktera mi bohate staci)
David P.
Řidič

Příspěvek od David P. »

Taky mám základní výbavu Active které je dostupná pro CVT a 3x paket (design comfor a business) sem dostat místo slevy. Jediné co bylo potřeba prizvednout potkavaci světla která svítila nízko.. Zatím 1500km za týden..
Auris Touring Sportc CVT
recenze: http://moje.auto.cz/David-C3/automat-1.html
David P.
Řidič

Příspěvek od David P. »

Tak za 3 týdny najeto 3tis km. Jediné co mě trochu vadí je hlučný výfuk, který při určitých otáčkách např při 130 duni takže buď 120 a nebo 145 se musí jezdit. Musím se zeptat jestli i Auris v manualu to má stejně.
Včera výlet do Vídně. ZLÍN BRNO MIKUKOV VÍDEŇ za 6.3 L.
Cesta zpět Vídeň Breclav Hradiště Zlín za 5.7L. Takže na benzin s automatem super spotřeba jel sem tak 10km na limit.
Dále pak za mnou není moc místa mám 195cm. Jinak zatím spokojenost.. ;-)
Auris Touring Sportc CVT
miziov
Člen Týmu

Příspěvek od miziov »

Hlučný výfuk mi taky vadí, nejvíce na volnoběh a za jízdy kolem 2000 otáček. V úterý pojedu na prohlídku po 15000 km, tak to budu chtít řešit.

Auris 1.6l manuál 2013
David P.
Řidič

Příspěvek od David P. »

Včera najeto 450km. 2 foto z cety do Vídně
Obrázek
Obrázek
Auris Touring Sportc CVT
David P.
Řidič

Příspěvek od David P. »

V některých testech verze Sport si stěžovali na dunění od výfuku a já myslel že laděný vyfuk má tahle verze. Ja píšeš ten hluk při určitých otáčkách docela otravný. Taky se zeptam v Toyotě, ale bohužel se obávám že stím nejde nic dělat. Ty máš asi manual že? U mě je hodně hlučný např po nastartování a při těch 2000ot. Raděj bych poslouchal zvuk motoru než výfuku................. :shock:
Auris Touring Sportc CVT
miziov
Člen Týmu

Příspěvek od miziov »

Jo, manuál, mám verzi Active + Business. A po nastartování je to taky hlučné, to jsem zapomněl napsat.
David P.
Řidič

Příspěvek od David P. »

Pokud takhle jsou hlučné všechny verze tak asi žádné řešení není.. Pokud časem např modelový rok nebude mít jiný koncový díl výfuku. Nevím proč to tak dělají prostě v některých otáčkách je to otravne. Mám pocit že se snaží docílit zvuk V6 nebo něčeho silnějšího než je 1.6 tak pak nápis jak jsi dopadl. Díky
Auris Touring Sportc CVT
David P.
Řidič

Příspěvek od David P. »

mám bi halegen a jaká je tam žárovka? v návodu HIR2 ale google píše jen H11 tak nevím díky za info
Auris Touring Sportc CVT
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Tak do nejnovejsich cpe toyota opravdy H11. Ale nejlepe se podivat, ze? To uz ti neco prasklo? A co treba mrknout do servisni krabicky co je tam za nahradku. .:-)
A koukam, ze phillips dela HIR2IL - alias 9012 do patice Px22d... Tak to aby se vtom cert vyznal. .:-)
Back in Czech.
David P.
Řidič

Příspěvek od David P. »

Jen si říkam jestli nedat nějaké lepší Osram.. eventuelně HID slim sadu... Stějně auris mám HID xenony a i u Rapidu sem se dívam má v čočce HID a když mají menší svitivost není potřeba naklovových čidel ani ostřik.. ale asi dám jen lepší žárovky
Auris Touring Sportc CVT
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Ono.... Nejsem si jist, kde beres informaci, ze slim a nizkosvitive nemusi mit ostrikovace a tak,... :-)
Ale jinak HID sady mohou (nemusi) rusit prijem radia a negativne ovlivnit ostatni zarovky (obzvlaste LED, ktere jsou citlive na filtrovani a ESR). A obecne s pribyvajici elektrikou v aute jsem k tomuto stale vice skepticky... Ac jako ex majitel starsich aut jse mtaky mel par s HID prestavbovymi sadami... :-)))
Naposledy upravil(a) aczasa dne úte 01.10.2013, 12:10, celkem upraveno 1 x.
Back in Czech.
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jakub Krčma »

Dej tam normálně LEDku z klíčenky, jako má Lexus (jestli máš svářečský diplom ze spartakiády). Funguje to super a vyhneš se policejním kontrolám - kdo Tě nevidí, nemůže Tě kontrolovat. Patici bych neřešil. Jeden drát šoupneš na kostru nějaký žáby, druhej drát jí píchneš do stehýnka (nutno osolit). Tested...

P.S.: Jak říká aczasa, bacha na ASR (u Toyoty tedy TRAAAC), aby Ti to kvůli LEDce na jedničku nebo na ledu apod. moc nehrabalo!!!
Naposledy upravil(a) Jakub Krčma dne úte 01.10.2013, 13:35, celkem upraveno 1 x.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Jeste me napada u toho zvuku vyfuku ci motoru, dela to i kdyz odpojite vsechno repro? Aby to zas nebyl tah jako u IS3X0h a tak.. :-) Nejlepsi je zvuk toho 6V kdyz jedete na elektrinu.. :-)
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Auris“