jazda na snehu a lade

vše ohledně modelové řady Prius
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

A je to opět zde - auto od pátku stálo před domem, dnes ráno (teploměr ukazoval +2°C) se při nastartování motoru znovu ozval ten kovový drhnoucí pazvuk. Trvalo to asi 20 vteřin, než to zmlklo, ale i tak, když jsem se sklonil k masce, tak se to tam ještě potichu chvíli ozývalo. Něco je zatuhlé a než se to rozeběhne (spojí, zacvakne, připojí...), tak to takto drnčí. Vznesu dotaz na importéra a podělím se s vámi o názor hlav pomazaných.
Zeman není můj prezident
tuzezlypes
Řidič

Příspěvek od tuzezlypes »

Kdyby to byl jen pazvuk, u mne to byly navíc docela silné vibrace. A prý se s tím nesetkali - kecají. Nebo jsem mluvila s diletantem technikem. Každopádně nikdo mi zatím nesdělil nic konkrétního, čím by to mohlo být ani jak to odstranit. To jsem zvědavá na midovo zjištění.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

Tak přátelé a kamarádi hybriďáci - POZOR - jedná se o konstrukční vadu ve vstřikovačích, Toyota na jaře (prý někdy v květnu) obesílala všechny autorizované servisy s touto závadou a řeší se to výměnou vstřiků - samozřejmě zdarma v rámci garance. Když někdo přijede, že mu to toto dělá, tak se zdarma vymění vstřikovače a jede se dál.
To je oficiální zpráva z Toyota Motor Czech. Týká se to 3. generace, a údajně jen části produkce. Takže hurá na zteč servisů, než se něco doopravdy pos*re.
Zeman není můj prezident
tuzezlypes
Řidič

A máš k tomu nějaký dopis? Ráda bych to ukázala v mém servisu... kde tvrdí, že neví, oč jde.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Bylo by fajn se mrknout na toyota.cz do akci a svolavacek, jestli to bylo letos, melo by o tom byt videt pro dany typ auta. Dle VIN.
http://vinchecker.toyota.cz/
Back in Czech.
tuzezlypes
Řidič

To jsem si ověřovala už dříve, ne, na můj VIN se to nevztahuje. Ale závadu mám.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

OK, tak kontaktovat toyotu s timto v mysli a kdby se mi moc chtelo, tak za tri eura se da hodinu hledat ve vsech TSB (Technical service bulletin), kde jsou videt jak update FW do ECU, tak prave publikovane svolavacky, ale zatim se mi nechce, preci jen mam prius+ a popsanou vadu jsem nikdy nepozoroval.
Back in Czech.
tuzezlypes
Řidič

Ano, znova jsem kontaktovala technika ze svého servisu, tentokrát s nastíněním závady a návrhem opravy. Jsem zvědavá, jak se k tomu postaví.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

To vyhledávání funguje na svolávací akce. Toto je jiný případ, kdy výrobce neví, ve kterých sériích je ten postižený díl použit nebo je to závada sporadická nebo - těch důvodů může být celá řada. Pak se to řeší tím způsobem, že se informují servisy a pokud se tam objeví někdo s touto závadou, tak ji zdarma opraví, ale plošně svolávat všechny vozy vyrobené v rozmezí x - y kvůli tomu nebudou.
Např. kdysi měl VW problém s vložkami válců v některých svých motorech. Dodávali mu to 3 dodavatelé, ale jedna série od jednoho z těch dodavatelů byla vadná a motory se přidíraly. Oni nevěděli, ve kterých vozech jsou ty špatné vložky namontovány a tak se nedělala žádná plošná svolávací akce, ale pouze se informovaly servisy, že pokud se tam někdo s touto závadou objeví, tak zdarma opravit. Toto je tento případ. Pokusím se sehnat ten konkrétní oběžník...
Zeman není můj prezident
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

To je nesmysl a zcela proti logice Automotive AEC-Q200 ;-))) Vi se to naprosto naprosto presne. :-) Obzvlaste pokud je to vice dodavatelu. Navic je rozdil mezi pristupem, ktery prosazuje toyota a kterou z toho udelaji mistni borci... Svolavacky se delaji i na blbe upevneni textilnich koberecku, natoz na spatne fungujici vstrikovace...
Back in Czech.
udo
Manager Týmu

Příspěvek od udo »

Zase ale upevnění koberců jsou, byť komická, ale přece jen bezpečnostní záležitost. Studené starty ne, takže chápu, že se to třeba nesvolává preventivně.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Ne.... pristup nasich servisu je ..... laxni... v tomto pripade. Vsak jo, az nekdy prijedete na servis, tak s tim neco udelame.. .a podobne... :-)))
Back in Czech.
tuzezlypes
Řidič

slovo laxní je ještě hodně umírněné, našla bych i výstižnější.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

Tak jsem z importu číslo oběžníku nedostal, ale přes to je to ověřené a je to tak, jak jsem psal původně - závada se bezplatně opraví výměnou vstřikovačů, oběžník šel na jaře na všechny autorizované servisy. Trvejte na svém a požadujte, aby se na to informovali na Toyota Motor Czech.
S tou pípající zpátečkou to bylo podobné, několikrát tvrdili, že to nejde a když jsem jim pohrozil, tak to najednou šlo. Tvrdě do nich, jsou akorát líní!!!
Zeman není můj prezident
kubik111
Člen Týmu

Příspěvek od kubik111 »

to: tuzezlypes Sak im ukaz tu nahravku co som tu niekedy v minulosti vlozil a to maju to iste ako keby to je tvoj prius.
Dufam ze sa ti to podari vyriesit
Odpovědět

Zpět na „Prius“