Toyota AURIS 2013

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

Taky jsem dnes vyzkoušel nového aurise 1,6 s paketem Bussines a Comfort. Dle mého má starý Auris Valvematic poskládané převody lépe než nový. Kdyby byl v novém motor 1,8 2ZR-FAE bylo by to určitě lepší vzhledem k delším převodům ( V Japonsku se dávají v benzinu do Aurisu motory 1,5 a 1,8 ).Jinak je to hezky tiché auto a víceprvek je skutečně znát. Líbily se mně ostřejší brzdy nez jsou na starém Aurisu.Jinak pro mně, co jsem festovních rozměrů, vyhovují sedadla ve verzi Active líp než v paketu Sport. Závěr: počkám ještě 2-3 roky, to snáď bude facelift a vychytané předešlé chybky (napr. hodiny, malý sklon sedáků na zadních sedadlech, malý stěrač zadního okna...) a pak vyměním můj Auris za nový :D
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
whisper
Člen Týmu

test

Příspěvek od whisper »

Tak som bol aj ja vyskusat novy Auris v prevedeni Active Sport. Dojmy su v podstate vyborne. Ten viac prvok je citit podvozok to ma naladeny super. Co ma ale zarazilo su podbehy ktore su podstatne hlucnejsie ako na mojom Yarise 2008. Klasika Toyota clovek kocha dokonalostou a drb odrazu kybel studenej vody nejaka uplna blbost ktorej riesenie stoji dohromady nic a oni to neurobia. Tie podbehy su na prejazde cez sutre absolutny otras. Samozrejme kosolidovane kvalitny interier necakajte je to na urovni ale niektore detaily su ako s cinskej fabriky. Inac to auto sa da zhodnotit ze v podstate od Vas nic nechce som sa citil jak v mhd iba som sa drzal volantu a islo to ako tank. Dlhe prevody nekometujem to je problem skoro vsetkych novych aut na motor s tymi parametrami je to katastrofa. Potom sme boli skusit BMW 1 a asi som rozhodnuty ze Auris to nebude {povodne som chcel kupit Style}. To bol oproti Toyote zazitok takze asi pojdem do rocnej jazdenky z Nemecka a budem sa tesit na kazdu jazdu. Auris je velmi dobry dopravny prostriedok z bodu A do bodu B ale aj moj Yaris 1.3 je zabavnejsie soferovat len podvozok je rebrinak oproti Aurisu. A dovod pre ktory som kupoval Toyotu - spolahlivost aj tak neplati sere sa to ako ine auta este sa da povedat ze servis je na vyssej urovni ako ine automobilky a importer ich drzi na kratko.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

whisper: ano Aurisy se kazi vice, nez Toyoty z 90let, ale porad je tohle auto v TOP5 spolehlivosi, jak mezi 2-3letymi, tak mezi 4-5letymi. Coz se o BMW 1 rict neda. Navic BMW je premiove auto, vyssi kvality a uplne jinych financi.
Takze pokud srovnavas funglovku od Toyoty a ojete BMW, tak to jsou jabka a hrusky.
Nicmene musim rict, ze jsem zkousel projet X1 a X3 v ramci xdrive areny a dali jsme tomu zahul i v terenu a radost z jizdy je uzasna...zvlast ten 8mi stupnovy automat, kdyz se prepne do rezimu sport :)
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
Camry8
Člen Týmu

Auris Touring Sports

Příspěvek od Camry8 »

Začíná od 354.000,-. Je to 1,33 L, 6MT, výbava Power.
1,6L - 374.900,-
1.4D-4D 414.900,-
2.0D-4D 474.900,- Od výbavy Active
Hybrid 514.900,- - 1.8L(73kW)+el.motor=dohromady 100kW
Rav4 2006,
Camry 2007
cuba66
Manager Týmu

Auris 2013 nebo roční Avensis

Příspěvek od cuba66 »

Koukal jsem, za kolik se dá koupit Avensis kombi v základu (po faceliftu), najeto cca do 20 tis. s motorem 2.0 D4-D. A je to celkem akceptovatelných 399tisíc. Já vím, nic to nemá ve výbavě, ale je to pořád Avensis. Mlhovky si dodělám, automatickou klimu nutně nepotřebuju, švihadla vzadu přežiju, kapsy na zadních sedačkách taky. Volant nechám potáhnout kůží (profi práce www.volantech.cz), koženou řadičku seženu. Co mě dostává je, že vepředu je jen jeden držák na pití (druhý je pod loketkou=nepoužitelný) a vzadu nic. No aspoň se neposerou jako ty výsuvný v mém současném Aurisu (každý už měněný 2x a to je skoro nepoužívám).

Pořád nevím proč bych měl kupovat Aurise 2013, protože kombi bude určitě ještě o 30 tisíc dražší, když za ty prachy dostanu jen benzín s dlouhými převody. Ale líbí se mi, i když má korejský světla.

Ještě mám v hledáčku Verso 1,8 benzín, protože diesel je drahý a 1,6 nestačí.
daihatsu.materia
Člen Týmu

Test - Auris 2013

Příspěvek od daihatsu.materia »

kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

cuba66: A za 460tis mas funglovku Avensise 1,8 s vybavou, kterou popisujes + kamera, vyhrivany sedacky a samozatmavovaci zrcatko. Pravda, je to v Nemecku, takze si k tomu musis pricist tak 10tis za vydaje spojene s cestou apod.
RAV4 HSD FWD
cuba66
Manager Týmu

Příspěvek od cuba66 »

kadel píše:cuba66: A za 460tis mas funglovku Avensise 1,8 s vybavou, kterou popisujes + kamera, vyhrivany sedacky a samozatmavovaci zrcatko. Pravda, je to v Nemecku, takze si k tomu musis pricist tak 10tis za vydaje spojene s cestou apod.
Pošli odkaz, protože na www.toyota.de je základ za 19.290€ což je podle dnešního kurzu 503.469,- Kč
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

RAV4 HSD FWD
kalda10
Člen Týmu

Příspěvek od kalda10 »

Luke_Luke píše:Hmm zajimave hodnoceni, ale podle meho subjektivniho nazoru jde volant ve starsim Aurisu nastavit lepe a v zadu je vice mista.

Co se tyka motoru, je stejny jako v predchozim modelu...prevodovka je jen o zvyku...kdyz chces nechat motor bublat po meste pri 1500 otackach, das tam 5tku, nebo nad 80 6tku...neni problem. KDyz chces akcelerovat, je potreba se pohybovat v pasmu nad 3500+ otacek, coz znamena 2ka ve meste, 3/4ka na okresce. V cem je problem? Pokud si nezvyknes na jine odstupnovani prevodu, kup si automat.

Navic ten motor zacne byt vice pruzny tak od 10tis km

Musim rict, ze bych byl mnohem radsi za delsi prevody, diky tomu, ze mi na dalnici pri 130kmh toci na 5tku 4200ot a muzu na tu 5tku jezdi po meste 55kmh...klidne bych to i prodlouzil.
:D :D
ivanhrozny
Člen Týmu

Příspěvek od ivanhrozny »

Takze tu na forume je to sami majster sveta a v skutocnom zivote na ceste sama bieda...
Nechapem co riesite furt tie prevody a podvozok atd. Za 13k € by ste co chceli uz. Pouzivam viacej aut a v kazdom funguje vsetko inak a nikdy mi neprislo, ze budem vypichovat taketo blbosti niekomu. Ked si vyberiem nejake auto tak nikdy nie je dokonale, ale prisposobim sa mu a zvyknem si. Objednal som si pred 2ma tyzdnami Aurisa TS 1,6 active bussines po jednej jedinej skusobnej jazde a pravda je, ze som bol nadchnuty . Isiel som s tym normalne nie ako vacsina EGO honicov co tlacia plny plyn aby si nieco dokazali (potom iste vypisuju na fore ako najlepsie zabehnut auto) a jazda sa mi velmi pacila. Mam 187cm a isiel som s kolegom na striedacku. Obaja uplne rozcarovany a v pohode sme sa zmestili ako za volant tak aj dozadu. Bude to moja druha nova toyota v zivote a vybral som si ju na zaklade pocitov, aby dobre vyzeralo zvonka/zvnutra a aby som sa v tom dobre citil. Este dodam, ze 12 rokov jazdim bez rezervneho kolesa a nemal som s tym problem ci doma alebo v zahranici.
Odpovědět

Zpět na „Auris“