Mám po GO nebo přestavbě motora Toyota - kde, kdo , jak ?

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Pssssstttt.... nezapomente, ze i k manualum se dodavaji opravy.... Jen velmi lehce jsem zkouknul toyotech a napriklad pro prius + je tam od pocaecniho vydani (3/2012) uz treti opravny list.. :-)))))) Takze tak..
Back in Czech.
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

přesně tak,k 2zz manuálu je 6stran opravných listu. Honzo u těchto šroubů - setrvačník,ojnice,hlavní uložení kliky,hlava,půleny blok atd. je jejich hlavní funkci ač se to nezdá,udržet namáhaný spoj bez vůle u sebe. Všechny tyto šrouby mají tvrzeny závit a hlavu a prostředek je nijak neupravený. Jsou vyrobeny z vysoce kvalitní crmo pružinové oceli,taky se ji někdy říká "aircraft steel" což je prostě hovadina. Žádná ocel nebyla nikdy vyrobena pouze pro letadla. Podívej se kde se ti všechny ty šrouby přetrhly. U jemných zavítu a tam kde jsou opravdu vysoké utahováci momenty a zvláště namáhané spoje se vždy stanoví nějaký nízký utahováci moment dosažitelný bez jakéhokoliv problému a potom jeden nebo dva dotahovaci uhly. Ty totiž zaručují vysokou opakovatelnou přesnost. Třeba ten hlavovy šroub. To co je tam předepsané odpovídá 120Nm. Jenže ty to zacneš utahovat,zavít může být blbě namazaný zkrátka cokoli a ty ten šroub zacneš v jeho středu natahovat. Tím samozřejmě dojde ke změně momentu a u hlavy kde je to dost důležité,u řadových 6 válců ještě víc,dojde po zahřátí ke kroucení bloku. Proto tady třeba všem opakovaně selhávají těsnění pod hlavou na suprach,bmw a dalších. Věc se má tak,jeden samozvaný takyinženýr na jednom fóru uveřejnil tabulku moment vs úhel. Odtam se to začlo kopírovat a šířit jak mor při epidemii a vznikla z toho úplně stejná "latina" jako že atmosférický motor potřebuje na výfuku protitlak. Tady opraváři nakoupí arp šrouby utáhnou hlavu na 120Nm a myslí si jak neudělali dobře. Přitom ve své vlastní nevědomosti udělají tu nejhorší věc co mohou.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
MATY 7g
Navigátor

1zz

Příspěvek od MATY 7g »

Libore jak je to s tím atmo... potřebuje odpor ve výfuku? Je pravda, že může ztratit nějaké koně, když je výfuk moc průchozí a nebo to je fáma? Jinak mám po go, Krosmen to zajel cca 1400km. Auto jsem převzal s tím, že je špatný kat (před go ovalita a motor žral strašně olej a tak to házelo chybu. Mluvil jsem s mechanikem který mi dělal pár věcí po tom co jsem auto koupil a snîženou funkci katu to hlásilo už tenkrát) a krosmenovi to hodilo při zajíždění chybu 3x cca po 150-200km. Vymazal mi ji a auto jsem odvezl. Už jsem najel cca 400km, ale nic se neobjevilo. Co to?? Před go jsem jezdil na 3 válce proto ta chyba katu. Je možné, že se po go kat "pročistil"? A nebo to zase hodí chybu?
MATY 7g
Navigátor

1zz

Příspěvek od MATY 7g »

A ještě...řešil se tady i olej. S Krosmenem jsme to probrali a padl CASTROL RACING 10W 60. Že je prý lepší při vyšších otáčkách. A celkově lepší. Ptám se proto, protože je to tady samej 5w 40. Tak jestli jsem udělal dobře. Koukal jsem i na jiné fóra..napři NISSAN 350z a také tam hodně používají 10w 60. Ale tady ani zmíňka :( Nebo je to kvůli ceně? ...jako že 5w 40 je super, 10w 60 je lepší ale zbytečně a stačî bohatě 5w 60?
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

to je to samé jako házet perly sviním. Motoru to neublíží,ale taky nijak neprospěje. 1zz neni ani přeplňovaný ani žádný vysokootáčkovy motor. To že ho jednou dvakrát do roka vytočís na 6000 ... netřeba komentář. Tebe by hlavně jako majitele vyvlozkovaneho open deck bloku měla z důvodu zhoršeného přenosu tepla zajímat hlavně chladicí kapalina. To že výrobce vložek Darton tam kde se používá typ "dry" vyžaduje použití buď teplovodivé pasty(podobná jako je na procesory jen s vyšší teplotní odolnosti) nebo evans coolant chladicí kapalinu,jinak se zříká jakékoli odpovědnosti. Ona ta pasta je dost drahá(na 1 blok 3500) a tak se to běžně nedává. Atmosférický motor protitlak nepotřebuje. Naopak,aby fungoval jak má a měl volumetriku na 100% což je ve většině případů jen zbožným přáním potřeboval by na straně výfuku podtlak. Problémem u efi motoru ovšem je že je naladěný už s katalyzátorem. Ty tu restrikcí odstranís a rázem se změní vyplach. Někdy k lepšímu někdy k horšímu. Jenže ecu to nikdo neřekl že je pryč katalyzátor a tak záleží na tom kolik korekčních map v sobě má a jestli je schopna vyrovnat se s událou změnou. Pokud ne,je třeba přizpůsobit ecu novému stavu. Ohledně tohoto stačí zadat do google "exhaust backpressure" a máš čtení na dlouhé bezesne noci až až.
MATY 7g
Navigátor

1zz

Příspěvek od MATY 7g »

A ten můj katík? Mohl se vzpamatovat?
cipajs
Navigátor

Příspěvek od cipajs »

Libore, můžeš nějak rozvést téma média Evans coolant? V jakém smyslu je hlavní přínos tohoto média oproti běžně používanému Ethylenglykolu? Jsou u obou kapalin tolik odlišné vlastnosti? (tepelná kapacita, tep. vodivost, viskozita, antikorozní vlastnosti…) Ovlivní/zlepší účinnost přenosu tepla? Myslíš, že problém výparu a lokálních horkých míst je u 1ZZ motorů tak výrazný? (nevložkovaný blok)
Obrázek
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

hlavní problém je blok jako takový,jeho samotná konstrukce. Je to daň za snížení nákladů výroby a váhy. Staré litinove bloky měly soustavu chladicích kanálů,zrovna tak jako vysoce výkonné dnešní motory. I koncern už upustil od tohoto řešení a přešel zpět k tradičnímu vedení kapaliny směrovými kanály. Problém vzniká tak. V hlavě je spousta drobných kanálu,kdežto blok je spousta volného místa. Chlazení se předpokládá na tom že tepla voda jde vzhůru do hlavy. Jenže cirkulace je tak mizerná že okolo válců dochází k lokálnímu přehřivaní. Pokud jste nezaregistrovali tak toyota v tichosti přešla u nových motoru na nezávislé chlazení pomocí elektrické pumpy. Tím zmenšila problém s přehříváním. Vezmi si přesný digitální teploměr a zjistís že pokud ji chvíli podržís v menších rychlostech ve větší zátěží poleze z motoru kapalina o teplotě 105-110st. Aby jsi nebyl zbytečně nervózní budík který na to v autě je,tyto stavy naprosto ignoruje. :) na válcich samozřejmě dochází k tomu samému jevu co na dně rychlovarné konvice. Tvora parních bublinek zhorší ještě více i tak mizerné chlazení. Pokud ten blok vyvlozkujes tak ať tu vložku udeláš co nejpřesnější stejně tam bude vzduchova vrstva. Proto když nechávám vložkovat blok objednávám tu teplovodivou pastu,aby se tohle co nejvíc eliminovalo. K chladicí kapaline evans coolant neni co dodat. Má jen sama plus. Bod varu 190st,nevytváří v systému přetlak,díky přenosu tepla oběma směry se nejen rychleji ohřeje - vypne dříve obohacení studeného startu,sníží se spotřeba - v průměru o 10% na manželčině dragsteru 1.2htp je motor i v -20 ohraty během 2-3 minut a spotřeba ji klesla podle ppc o 0.3l v horizontu měření 10k km. Kapalina je jednorázová,už nikdy nemenis. Chování motoru se v teplých měsících zlepší i při horší kvalitě paliva,protože se víceméně odstraní overheating který přispívá k tvorbě detonačního spalování na což ecu reaguje snížením předstihu. Jediným minusem je samotný vynálezce,který je nenažrany a svůj osobní prospěch upřednostňuje před prospěchem obecným. Takový typicky čech. Možná tam nějací předci z Čech budou. Má to patentované do roku 2027 a za prodej patentu požadoval tuším 300mega usd. Ale třeba Andy z nippon cars k tomu taky něco napíše.
zejdy
Manager Týmu

Příspěvek od zejdy »

MATY 7g > já jsem po problémech na emisích vyměnil kat - Magnaflow - a emise byly hluboko pod normami. Nicméně kontrolka motoru se mi rozsvěcí pro mne naprosto nepochopitelně - chyba P 420 - druhá LS. Jednou ujedu 50 km a svítí. Pak najedu 500 - 600 km než se rozsvítí. Pak zase třeba 150 - 250 km. To je pro mne záhadou: buď je něco špatně a ECU to vyhodnotí hned, ale takto nepravidelně, naprosto nechápu. Asi by to chtělo změřit LS, ale osciloskopem neoplývám, tak snad někdy v budoucnu.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Bohužel ne s každým katem ty lambdy "fungují" . ta druhá je kontrolní a má vracet signál v určitém rozpětí, takže ve vysledku moc "dobrý" kat ji spustí stejne jako špatný. to že ji rozsvítí nepravidelne muže sice zpusobovat vadná lambáda ale také muže být učinnost katiku na hranici limitu stanových jednotkou ( a to nejen tech spatných ale i tech dobrých ).
MATY 7g
Navigátor

Příspěvek od MATY 7g »

A když má ten katík sníženou účinost, co pak dělá ecu a nebo motor? Kamarád s tím už jezdí docela dlouho. Rozsvítí se mu kontrolka, pak zase zhasne, nebo chybu katu vymaže. Může to nějak ničit "motor". Libore, mám zájem o tu kapalinu Evanscoolant...kde a cca za kolik jí seženu?
ondrik
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondrik »

http://www.nipponcars.sk/category/183/e ... -kvapaliny
napriklad... verim ze s dodanim do CZ nebude problem
Prius 2012 hybrid + LPG... lacnejsie to uz nejde
Celica 96 2,0 GT 3S-GE
Ex-Celica 92 1,6 STi 4A-FE
Ex-Corolla 89 5dHB 1,6 GL 4A-F
Sutech
Řidič

Příspěvek od Sutech »

Blablabla...1ZFE...blalalalalalala....ooooohhhh...blalalal.Money,noney,money....blablabala......MONEY,,,,,,,,,,,,,,,,,,blabla.....hondatoyotamitsubisi....blabalbala.....FUCK...blabla....motor....---blabla...Toyota....blabla....MONEY....končm s diskuzí o motorech,protoože je plná lží a nesmyslů!!!!...začněte kurva používat mozek!!!!!!
gramo
Věčnej rejpal

Příspěvek od gramo »

micron hacknul Sutechův účet :shock: :?:
zejdy
Manager Týmu

Příspěvek od zejdy »

Sutech píše:Blablabla...1ZFE...blalalalalalala....ooooohhhh...blalalal.Money,noney,money....blablabala......MONEY,,,,,,,,,,,,,,,,,,blabla.....hondatoyotamitsubisi....blabalbala.....FUCK...blabla....motor....---blabla...Toyota....blabla....MONEY....končm s diskuzí o motorech,protoože je plná lží a nesmyslů!!!!...začněte kurva používat mozek!!!!!!
Můžeš to upřesnit? :?: :?:
Odpovědět

Zpět na „Celica“