Pocidadlo dojezdu

nová modelová řada - nástupce Corolly
RamzesII
Člen Týmu

Pocidadlo dojezdu

Příspěvek od RamzesII »

Zdravim,
koupil jsem si pred tydnem Aurise 1,6, 2010 a nemuzu se nejak dopocitat jak vyhodnocuje PP dojezd. Snazil jsme se to tady najit na foru, ale vetsina debat se toci kolem vypoctu spotreby ale ne dojezdu.
Kdyz jsem natankoval doplna, (coz mi po ukazani dojezdu 0km dovolilo naplnit cca48l), tak byl dojezd necelych 600km. Pri prumerne spotrebe 6,7l/100 to preci vychazi pres 700km dojezdu na tech 48l.
V koncernovych vozech se dojezd meni v zavislosti na spotrebe za poslednich par km. Tady jsme nezaznamenal zadne zmeny..odpocitava to km presne podle toho kolik jsem ujel a nezda se mi, ze by to korespondovalo s prumernou spotrebou. Zatim jsme tankoval jen jednou.
Vite nekdo podle ceho to pocita ten dojezd?
diky
Auris 1,6 Valvematic, 2010, LUNA
Corolla 1,6 VVTi, 2002, SOL
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

Dojezd to počítá do rezervy, tedy když svítí dojezd 0 km ještě zbývá rezerva konktrétně u mně to dělá cca 9 lt benálu co představuje cca 130 km. Když pípne na rovině rezerva vynuluji TRIP A a vím, že můžu bez tankování jet určitě ještě 100 km, víc bych neriskoval :D
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
RamzesII
Člen Týmu

Příspěvek od RamzesII »

Dik za info... to vim..
ale o to mi neslo..
spis proc neaktualizuje dojezd podle aktualni, reps prumerny spotreby..
preci kdyz mam spotrebu 8l dojedu podstatne min km nez kdyz 6,5.
A nemuze mi preci pri plne nadrzi napsat dojezd pod 600km
Znamenal oby to spotrebu 8l
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

A jak bys to teda pocital? Kazde nastartovani bys hned na zacatek vzal "papirovou prumernou kombinovanou spotrebu" a tou vydelil aktualni mnozstvi benzinu v nadrzi, pote jak casto bys aktualizoval a jakym zpusobem?
Treba kazdych 5 minut nebo kazdych 5 km? A udelal bys prumer obou a tim vydelil aktualni hladinu? Nebo bys to delal integraci z aktualnich hodnot? Nebo bys to delal pres aktualni prumernou spotrebu?
Je totiz temer nekonecne mnozstvi algoritmu jak vypocitat nesmyslne (s urcenym stupnem presnosti a univerzalnosti) cislo jako je spotreba a dojezd, ktere ukazuje PP.....
Back in Czech.
RamzesII
Člen Týmu

Příspěvek od RamzesII »

nooo...myslim, ze u koncernu to funguje optimalne.. Vyhodnocuje to kazdych 10 nebo 50 nebo 100 ..nevim to presne prumernou spotrebu a podle toh urcuje dojezd. Je to asi nejpresnejsi.. kdyz pojedes stylem ajko poslednich par km, tak mas dojezd tolik a tolik...ale kdyz pustis trochu nohu z plynu, tak se dojezd zvysi na tolik..
Jednoduche, intuintivni a vypovidajici :-)
Proto se ptam, jak to asi funguje tady.. jiste tam je nejaky algoritmus
:-) Nevyhodnocuji co je sptane nebo dobre.. chci jenom pochopit.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Holt vzdy je to spise o algoritmu nez o cemkoliv jinem.... A nezapomen, ze dvakrat zprumerovane hodnoty jsou jiste s mensim rozptylem nez jednou nebo nez dokonce aktualni.... Takze pokud chces znat presny algoritmus, musis si napsat do vyvoje toyoty a denso o aktualni pouzity vzorec v jejich ECU... :-)0))
Me napriklad sedi dobre toyota a jsem schopen velmi presne urcit kolik ma dojezd, byt by byl jiny nez zrovna na displayi a to hlavne tim, ze pri dojezdu nula je v nadrzi priblizne dalsich 100 km paliva....
Napriklad me nevyhovovalo pocitani u koncernu, protoze hrozne nadrzovalo prave te spoledni "prumerne" spotrebe a tim padem to bylo velmi zkreslene pri zakonceni jizdy stylem ujko chujko...
Back in Czech.
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Ja mam pocit, ze promenlivy je to i u Toyoty. Avensis mi nekdy odpocitava rychlejc nez je skutecnost a nekdy to jde pomalu. Teda aspon mam ten pocit, nikdy jsem to nemeril. Kazdopadne se ti bude dojezd menit podle spotreby pri tankovani plne nadrze, pokazdy ti bude ukazovat jinej dojezd i kdyz budes brat porad plnou
RAV4 HSD FWD
RamzesII
Člen Týmu

Příspěvek od RamzesII »

Diiky..
To mi staci jako odpoved.
Pokusim se to po pristim tankovani zmerit..a uvidime. :-)
xmirekp
Věčnej rejpal

Příspěvek od xmirekp »

souhlasim s kadelem :) Me taky vzdy ukaze cca 600 nebo 599 km at jezdim jak jezdim, ale potom to jde pomalu si nekdy dej kolik ti zbyva a pocitej si km, a kdyz pojedes pekne s lelhkou nohou tak ujedes treba 2 km ale odecte ti jen jeden. Je pravda ze nahoru se to nehybe pouze dolu, nekdy pomaleji nekdy rychleji.
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD

Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť

Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi

Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
tramin
Navigátor

Příspěvek od tramin »

No mě spíše štve,že když pípne rezerva,tak je palubní počítač v podstatě nepoužitelný,bez neustálého přepínání.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Jak to myslis nepouzitelnej? :-) Pracuje preci stale stejne jako predtim...
Back in Czech.
rewerz
Navigátor

Příspěvek od rewerz »

on to myslel tak, ze mu tam svieti hlaska LOW FUEL. ked chce zobrazit napr. aktualnu spotrebu tak musi prepinat. po par sekundach sa to automaticky zase prepne na hlasku LOW FUEL. je to dost otravne. tiez by ma zaujimalo ci sa to neda nejak vypnut. a myslim, ze hlaska LOW FUEL sa zobrazi este skor ako dojazd klesne na 0.
Toyota Auris 1.6 Valvematic Luna + VSC,TRC 08/2010
Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Ano a to je opet zcela v poradku. Nezapomen, ze pri vyjeti nadrze relativne do sucha muze byt veliky problem pro palivovy system se opet z toho vzpamatovat.. Je to proste ochrana produktu pred idiocii uzivatele... Takoveto "neduhy" jsou bohuzel dan za "amerikanizmus" v mysleni a chovani zakazniku...
Back in Czech.
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Příspěvek od Luke_Luke »

to je zase poctenicko :)

aczasa: muze/nemuze byt problem, vyjel jsem u Aurise nadrz do sucha, nalil z kanystru a chytlo to na prvni sup...to neni koncernacky diesel TDi, abys pri tom, kdyz Ti dojde palivo musel volat vrchniho mechanika pres TDi sracky.

RamzesII: prvnotni vypocet po natankovani je podle posledniho prumeru z nadrze...kdyz jezdim svizne, tak mam po plnem dotankovani jen 520km, pak to trva cca 10L nez se odlepi plovak od stropu nadrze a hodnota se aktualizuje vzdy, kdyz na displeji ubyde 1 carka, ta hodnota se potom cim dal tim vic zpresnuje a kdyz mas range 0, tak je v nadrzi cca 9-10l

tramin: souhlasim, stacilo by to odkliknout 1x ;-)
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Luke, ja to hodne smeroval k tomu, ze by se teoreticky nemelo stat, ze pri range 5 km bys nemel vubec zadny benzin v nadrzi. Aby potom neprisel nekdo z USA a nerekl.. ted vas zaluji, protoze to ukazovalo 5 a ja mel jiz suchou nadrz...
K tomu odkliknuti bych se priklonil taky.. to jsem kupodivu na jinych toyotach nezazil... :-((((
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Auris“