12 let staré pneu -bezpečné???

Tlachání o všem - bez zaměření!
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

aczasa píše::oops: velebnosti... neexistuje zadne spojeni s tim, ze by stara pneumatika mela zavinit nehodu... ani zadne riziko... Jestli jsi opravdu takovy :oops: , ze to chces davat do souvislosti, tak prosim, ale zkus pouzit mozek ty :oops: nez neco takoveho napises....
Velebnosti, než někoho sprdnete, tak taky trochu popřemýšlejte :)

http://www.autembezpecne.cz/cz/s40/c146 ... -se-starim

Navíc si myslím, že za těch 12 let dost pokročily technologie a že to, co platí pro dnešní pneu (při dobrém skladování není problém použít i za 5 let od výroby) před 12 lety možná tak úplně neplatily...
TOYOTA AVENSIS COMBI 2,2 D-CAT 130 kW (12/2006)Obrázek
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

To prave bohuzel delam.. .Takze co podle tebe z toho clanku plyne? Opravdu chces, aby nam vsem diktovali takovi :oops: to, co a jak mame davat na auto jako obuti?
Ja nemam na aute nikdy starsi pneu nez 3 roky, ale :oops: nebudu preci nikomu narizovat!!!!!!!! NIKDY!!!!!!... Co a jake ma mit za pneu.... Veskera legislativni regulace je pouze myslenkovy pochod, ktery vetsinou skonci u totalni :oops: :oops: :oops: ...
Back in Czech.
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

Jo takhle. No já nevím, kde je hranice nařizovat nenařizovat... Na jednu stranu by byla další pakárna zakázat pneu starší jak já nevím, 5 let apod. to souhlas. Na druhou stranu, kdyby si každý mohl na auto dávat co chce a jak chce, tak by asi statistiky nehod a zraněných a zemřelých vypadaly úplně jinak. A kde je nějaká rozumná míra co ještě ano a co už ne, to nevím nejsem odborník.

Skok v bezpečnosti přichází u pětiletých a starších plášťů. Automobilové obutí od pátého roku začíná zaostávat významnou měrou za novými pneumatikami.

„Pneumatiky starší než 10 let měly podle očekávání v testech nejhorší hodnocení a propadly při zkouškách na mokré silnici,“ uvádí Friedrich Eppel.

Mě tohle docela stačí na to, abych šel a koupil nové pneu, na to nepotřebuju nařízení, mě by snad ježdění s takovýma pneu ani nebavilo, neustále myslet na to, jestli to někde kvůli nim nezapíchnu nebo jestli dobrzdím...
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Bohuzel.... cesta do PEKEL je vzdy dlazdena dobrym umyslem.... Takze nesvadej pneu a statistiky nehodovosti.... Nezapominj, ze mnoho lidi koupi totalni nove cinske sunty nebo sracky z hyper-mega-giga marketu, sice nove, ale casto velmi velmi horsi, nez stare pneu... ufff....
NIKDY.... NIKDY nedelej chybu v uvaze svedenou na potencialni bezpecnost, protoze se VZDY najde idi :oops: t, ktery te presveci o opaku.
Back in Czech.
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

Ale jasně že chyba bývá nejčastěji v tom zařízení, které točí volantem, které neumí předvídat, občas sechová jako kretén, dělá zkratkovité věci atd. Jenomže pak jsou tu další věci typu že i když jako řidič zareagujete dobře a správně, tak vás zradí to, v čem jedete. A o tom se snad teď bavíme ne?
Jde o to, že podle mě je prostě špatně, když se..me na to, co by mělo být samozřejmostí. A mezi ty samozřejmosti podle mě patří i to, že nebudu jezdit na gumách starých 12 let, protože prostě a jednoduše jsou to STARÉ gumy, které MOHOU být nebezpečné a MOHOU přispět k tomu, že se stane neštěstí. A testy, byť jim nemusíme věřit, prokazují, že takhle staré gumy prostě neobstojej proti tomu, co je v současnosti běžné. No logicky i kdyby byly fungl nové a ve 100% stavu, tak jak asi dopadnou ve srovnání s novými pneu? Asi jako moje stará 486 s 20MB diskem proti mé současné Core i7.
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

extremehany píše:
aczasa píše:Hanz a CiFo.. jsou dementi.... :-) Jako ze dementovali tvrzeni o tom, ze stara pneu muze mit vlastnosti nove.. :-)
konečně dnes první tvůj status, který jsem pochopil :D
tak to mas predo mnou naskok :)
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
hanz
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

aczsca - nikde som nepisal ze si ludia maju kupit cinske a hypermarketove gumy.

Starsia guma sa chova inak ako nova to je moja empiria dokonca som mal tu moznost obuvat ten isty model pneumatiky viackrat za sebou.

na ceste drzia dve tony kludnej vahy styri pneu o par cm2

ak niekto na nove gumy nema / chce usetrit tak to chapem pokial tomu prisposobi jazdu. ale pisat ze jazdim na 12 r "popraskanych" (tie uvodzovky tam su zamerne) gumach 180 mi pride zvlastne.

no nic - toto aj tak nevyriesime, na cestach bude stale kopa ludi jazdit vo vselijakych pleckach..
ex avensis T25 2AD-FTV 2008
ex avensis T25 2AD-FTV 2006
ex corolla E12 1CD-FTV
ex corolla E10 4E-FE
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

A opet....... NEDELEJTE to..... Nesudte.... opravdu nevidime lidem do hlavy... Takze naposledy.... klidne at maji lidi stare pneu, at maji auta v havarijnim stavu, at jezdi ridici opili, at je na silnich velike mnozstvi mrtvych a tezce zranenych.... Je to jen a ciste jejich (i moje a tvoje) vec.. Ale nesnazme se prosim narizovat co se ma a nema delat..... KAZDY mame svoje maslo na hlave....
Back in Czech.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Hlavně si všichni pamatujte, že nejhorší smrt je z vyděšení....! :D
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Jimmi... +100 bodu ode me.. :-)
Back in Czech.
Honza K.
Manager Týmu

Příspěvek od Honza K. »

aczasa píše:klidne at maji lidi stare pneu, at maji auta v havarijnim stavu, at jezdi ridici opili, at je na silnich velike mnozstvi mrtvych a tezce zranenych.... Je to jen a ciste jejich (i moje a tvoje) vec.. Ale nesnazme se prosim narizovat co se ma a nema delat.....
No a tady je jádro pudla. Můj názor je úplně jiný. NENÍ to jejich věc, protože neohrožují tím JENOM SEBE ale I OSTATNÍ !!! Co se vám asi bude honit v hlavě, až vás srazí nějaký kretén co jezdí na slickách 120 přes obec s plečkou co brzdí jenom silou vůle? A že se vám toho bude honit hodně až budete napojenej v nemocnici 3 měsíce na trubičkách s vědomím, že už třeba nikdy nebudete chodit. Nebo až vám takový kretén zabije dvě děti na chodníku.
Zákon tyhle kretény neeliminuje to je jasný, ale aspoň hrozba tvrdého postihu a následků za jejich kreténství sníží jejich počet na nezbytné minimum.
A dál se samozřejmě bavme o tom, kde je nějaká rozumná a všeobecně akceptovatelná hranice toho, kde má nějaké nařízení a zákaz smysl a kde už jde jenom o buzeraci.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Stalo se ti to? Me jo (nosil jsem bratra z jipky na neuro a zpet cele tri mesice co byl v komatu)..... takze vim o cem mluvim... Tak nebud zbytecne moc pruderni na ostatni.. .sam se take nechovas dle vsech predpisu, takze se nesnaz vychovavat jine...
Back in Czech.
Atreides6
Manager Týmu

Příspěvek od Atreides6 »

Mě překvapuje kde berete tu jistotu že 12 let staré pneu jsou nebezpečné. Jak už bylo zmíněno i tyto staré pneu mohou vykazovat lepší výsledky než pneu nové z obchodáku. Rovněž tu bylo zmíněno rozdíl brzdné dráhy že i 4 metry můžou zachránit život tak potom je debil každý ten kdo si koupí nové pneu s označením na štítku B, C atd protože tam je brzdná dráha delší. Proč je nezakážou jako nebezpečné???
Avensis 2.2 D-cat
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Copak B a C.. .ale i E a F... ale je to opet uplne jedno.. Neni to o pneu, neni to o aute........ neni to o tom, ze nekdo jezdi bez papiru, bez technicke, bez pojistky..... JE TO VZDY jen o tom clanku mezi plynem a volantem... :-)
Back in Czech.
extremehany
Věčnej rejpal

Příspěvek od extremehany »

Atreides6 píše:Mě překvapuje kde berete tu jistotu že 12 let staré pneu jsou nebezpečné. Jak už bylo zmíněno i tyto staré pneu mohou vykazovat lepší výsledky než pneu nové z obchodáku. Rovněž tu bylo zmíněno rozdíl brzdné dráhy že i 4 metry můžou zachránit život tak potom je debil každý ten kdo si koupí nové pneu s označením na štítku B, C atd protože tam je brzdná dráha delší. Proč je nezakážou jako nebezpečné???
však si tam ty gumy nech, jezdi se snima ale po poli, ať neohrožuješ nás ostatní...
Toyota Avensis Combi 2,2 D-4D 110 kW 2008
Toyota Auris TS 1,6 VVT-i M/T - 2018
Odpovědět

Zpět na „Pavlačová plenárka“