Yaris 2010 - baterie v dálkovém ovládání
Yaris 2010 - baterie v dálkovém ovládání
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak je to s výměnou baterie v klíčku. Kamarád říkal, že pokud ji vytáhnu a vyměním, stejně nebude fungovat, protože se prý musí do servisu aby klíček znovu nakódovali. Je to pravda? Taky jsem slyšel, že pokud vyměním baterii do 30 vteřin, tak vše zůstane zachováno a nebude žádný problém. A rovnou bych se taky rád zeptal jaká baterie do klíčku vlastně patří. Děkuji.
Toyota Yaris 1.0 2010
Stačí jen odšroubovat šroubeček potom nadzvednout krytku přímo u klíče a posunout dozadu směrem od něj. Je totiž vzadu takový zobáček. Potom jen stačí zatlačit na obě tlačítka a vnitřek vypadne. Je to pruhledná krabička a jedna strana je černá, ta je tam jen těsně nasunutá. Jsou po bokách drážky a díky nim vytlačíš černou krytku nahoru, stačil mi na to nehet. Baterka jde taky lehce vyloupnout směrem nahoru z jedné strany.
Toyota Yaris 1.0 2010
- flowerpower
- Navigátor
Ahoj všichni
Nechtělo se mi kvůli tomu zakládat nové vlákno, tak jsem to dal sem
Momentálně řeším problém s "bezklíčkovým" klíčem u Yarise - viz podpis.
Auto teď nějakou dobu nejezdilo a mezi tím se v obou klíčích záhadně vybily baterky.
Auto samozřejmě používat lze, ale je to vopruz, odemykat fyzicky klíčem a furt koukat na kontrolku imobilizéru a poslouchat to pískání pokaždé když člověk otevře dveře
Tak jsem nelenil, klíče otevřel a koupil nový knoflíkový baterky CR 1620 - podle těch co byly v klíčích ...
Vyměnil jsem nový za starý, kontrolka na klíčích začala konečně blikat, ale Yaris ty klíče statečně dál ignoruje
Tak jsem na Netu pohledal manuál v .pdf a tam jsem zjistil, že do klíčů patří CR 1632 ...
Může to mít vliv na funkci?
Teoreticky by nemělo, rozdíl je jen v tloušťce :
CR1620 - 16 x 2 mm 3V lithiová
CR1632 - 16 x 3,2 mm 3V lithiová
Neznáte někdo please způsob jak Yarise donutit aby přijal ty klíče?
Nějakej postup na spárování klíčů s autem, aby to zvládnul laik?
V manuálu to totiž nikde není
Nechce se mi kvůli tomu do servisu, když už jsem si vyměnil ty baterky
Předem díky za reakce ...

Nechtělo se mi kvůli tomu zakládat nové vlákno, tak jsem to dal sem

Momentálně řeším problém s "bezklíčkovým" klíčem u Yarise - viz podpis.
Auto teď nějakou dobu nejezdilo a mezi tím se v obou klíčích záhadně vybily baterky.
Auto samozřejmě používat lze, ale je to vopruz, odemykat fyzicky klíčem a furt koukat na kontrolku imobilizéru a poslouchat to pískání pokaždé když člověk otevře dveře

Tak jsem nelenil, klíče otevřel a koupil nový knoflíkový baterky CR 1620 - podle těch co byly v klíčích ...
Vyměnil jsem nový za starý, kontrolka na klíčích začala konečně blikat, ale Yaris ty klíče statečně dál ignoruje

Tak jsem na Netu pohledal manuál v .pdf a tam jsem zjistil, že do klíčů patří CR 1632 ...
Může to mít vliv na funkci?
Teoreticky by nemělo, rozdíl je jen v tloušťce :
CR1620 - 16 x 2 mm 3V lithiová
CR1632 - 16 x 3,2 mm 3V lithiová
Neznáte někdo please způsob jak Yarise donutit aby přijal ty klíče?
Nějakej postup na spárování klíčů s autem, aby to zvládnul laik?
V manuálu to totiž nikde není

Nechce se mi kvůli tomu do servisu, když už jsem si vyměnil ty baterky

Předem díky za reakce ...
2018 Auris TS E180 / 1,6 ValveMatic - 97kW / Active TREND+
EX 2007 Avensis Kombi T25 / 2,2 D4D - 110kW / Sol
EX 2006 Yaris XP9 / 1,3 VVT-i - 64kW / Sol
EX 1997 Corolla E11 / 1,4 - 63kW / Terra
JAPAN FOREVER 

- flowerpower
- Navigátor
No nic, tak si odpovím sám
Ačkoliv jsem tomu pověnoval dost času a brouzdal se i překladama na zahraničních fórech, přesto jsem na žádnej postup ani náznak nikde nenarazil
Tak jsem prostě vyzkoušel to nejlevnější a nejpřímočařejší řešení a to byla opětovná koupě baterek - tentokrát již těch správných - CR 1632
Světe div se, ale ono to pak hned začalo fungovat jako dřív
Sice to moc nechápu a hlava mi to nebere, protože jsem skutečně z obou klíčů fyzicky vyndal CR 1620, který tam předtím bez problémů fungovaly
Ale prostě ty nový CR 1620 tam fungovat nechtěly, tak už nikdy nedostanou druhou šanci

Ačkoliv jsem tomu pověnoval dost času a brouzdal se i překladama na zahraničních fórech, přesto jsem na žádnej postup ani náznak nikde nenarazil

Tak jsem prostě vyzkoušel to nejlevnější a nejpřímočařejší řešení a to byla opětovná koupě baterek - tentokrát již těch správných - CR 1632

Světe div se, ale ono to pak hned začalo fungovat jako dřív

Sice to moc nechápu a hlava mi to nebere, protože jsem skutečně z obou klíčů fyzicky vyndal CR 1620, který tam předtím bez problémů fungovaly

Ale prostě ty nový CR 1620 tam fungovat nechtěly, tak už nikdy nedostanou druhou šanci

2018 Auris TS E180 / 1,6 ValveMatic - 97kW / Active TREND+
JAPAN FOREVER 

Veľmi zaujímavé
Jedine ma napadá, že ti predali tie 1620 staré a tým pádom vyslaný signál bol slabý. Mal som podobný prípad, keď som menil batériu vo svojom ovládači - zamykať išlo, ale odomknúť nie. Po výmene batérie všetko šlapalo v pohode. Lebo ako si správne napísal, tie 1620 a 1632 sa líšia len hrúbkou a tým pádom aj kapacitou. Napätie tam je rovnaké. Hlavne keď pôvodne tam boli 1620.