YARIS 2013
YARIS 2013
Mám dva problémy s novým Yarisem 1300, umí někdo poradit?
- při rychlosti mezi 100 až 130 km/h se auto rozkmitá
- připojení bluetooth nefunguje s telefonem NOKIA C5
- při rychlosti mezi 100 až 130 km/h se auto rozkmitá
- připojení bluetooth nefunguje s telefonem NOKIA C5
... my toho znesieme vela..aczasa píše: Ale musis byt neskutecny ****** kdyz tohle napises na forum Toyotaklubu.

A teraz k téme pre jiriprahu:
Ono neide ani o to,či to máš 14 alebo 140 dní ,...mohlo sa stať,že ti odpadlo závažie z kolesa.Stačí len jeden štvorček ked odpadne a už môžeš kmitať na ceste. Netrafil si náhodou nejakú jamu? Dnes ich je ako maku.
A nedá sa vylúčiť aj to,že môže byť vadná pneumatika-tiež je to len
Tak či onak-máš auto ešte horúce z linky,takže niet o čom premýšľať a ihned s tým leť do servisu a potom skôr TY - NÁS informuj, čím to bolo. Ani my nie sme vševedkovia a privítame veškeré skúsenosti a postrehy!!!!.
A ako si myslel toto:
"inak takový klumpr jako je ta TOYOTA jsem ještě neměl.
To i Olcit byl lepší."
To akože kvôli tomu,že ti kmitá auto ?
Môže to byť upplna blbosť. Takže skús najskôr ist s tým do servisu a potom skus ešte raz porovnať Oltcit s Toyotou Cool
Naposledy upravil(a) muco dne čtv 11.04.2013, 10:41, celkem upraveno 1 x.
Yaris
Zítra jde do servisu.
Jen pro úplnost výčet reklamovaných vad
- kmitání kol
- nejdou zavřít dveře kufru
- špatně se zavírají pravé přední dveře
- nejde zařadit 1° a všechny liché se řadí špatně
- na kostkách se klepou všechny plasty
- špatná kvalita laku
- vysvětlení k funkci indikace řazení - ve 130 požaduje řadit 5°
- mimo výčet - požaduji úpravu na trvalé svícení, Yaris nemá kontrolku světel a tak jezdím trvale bez světel
Jen pro úplnost výčet reklamovaných vad
- kmitání kol
- nejdou zavřít dveře kufru
- špatně se zavírají pravé přední dveře
- nejde zařadit 1° a všechny liché se řadí špatně
- na kostkách se klepou všechny plasty
- špatná kvalita laku
- vysvětlení k funkci indikace řazení - ve 130 požaduje řadit 5°
- mimo výčet - požaduji úpravu na trvalé svícení, Yaris nemá kontrolku světel a tak jezdím trvale bez světel
Re: Yaris
No vidíš
Potom sem hoď výsledky diagnozi a následnej opravy.
Teraz by ma zaujímala(možno aj iných) . Čo máš s lakom? Podla čoho si usúdil zlú kvalitu ?
poprípade-hoď sem fotky nech to vidíme -ak je to teda možné odfotiť

Potom sem hoď výsledky diagnozi a následnej opravy.
Teraz by ma zaujímala(možno aj iných) . Čo máš s lakom? Podla čoho si usúdil zlú kvalitu ?
poprípade-hoď sem fotky nech to vidíme -ak je to teda možné odfotiť

K tomu vyvážení:
- když kmitá celé auto, ale ne volant, je to zadní kolo
- když kmitá volant, je to přední kolo
Také mi onehdá v pneuservisu špatně vyvážili zadní kolo. Dokud jsem jezdil po městě, tak jsem to nepoznal. Při první jízdě po dálnici se mi auto rozklepalo jak blázen.
Když jsem to byl reklamovat, tak mi chtěli vysvětlovat, že mám asi něco s autem, ale jejich vyvážením to být nemůže. No, a stačilo vyvážit, a bylo to OK.
Onehdá jsem v zimě parkoval v hlubokém sněhu. Na dálnici mi začalo také šíleně kmitat celé auto. Tak jsem zastavil na nejbližším parkovišti, a v zadním ráfku byl kus přimrzlého sněhu. Stačilo vyndat a přestalo to.
- když kmitá celé auto, ale ne volant, je to zadní kolo
- když kmitá volant, je to přední kolo
Také mi onehdá v pneuservisu špatně vyvážili zadní kolo. Dokud jsem jezdil po městě, tak jsem to nepoznal. Při první jízdě po dálnici se mi auto rozklepalo jak blázen.
Když jsem to byl reklamovat, tak mi chtěli vysvětlovat, že mám asi něco s autem, ale jejich vyvážením to být nemůže. No, a stačilo vyvážit, a bylo to OK.
Onehdá jsem v zimě parkoval v hlubokém sněhu. Na dálnici mi začalo také šíleně kmitat celé auto. Tak jsem zastavil na nejbližším parkovišti, a v zadním ráfku byl kus přimrzlého sněhu. Stačilo vyndat a přestalo to.
No a to isté bude s dverami-treba možno doštelovať. Čo sa týka jednotky,pojazdi s tým po meste aspoň 500km - teda preraďuj ,podraďuj,a znova preraďuj ,podraďuj .Aj pri dojazde na križovatku-PODRAĎOVAŤ!!! .. s maximálne vyšliapnutou spojkou a musíš nájsť tie rýchlosti kde majú "cestičku" a tú treba "vyjazdiť" a prispôsobiť sa.Tým ho naučíš aj plynulo preraďovať. Ja už s novými autami mám kadejaké skusenosti.Totiž od r. 2007 do r. 2011 som vymenil 3 fungfláče- fiestu, yaris1.0 a naposledy tohto čo mám-s 1.33- kovým motorom) . Ale toto všetko píšem dúfam zbytočne,lebo predpokladám,že si si návod na použitie prečítal-okrem toho tu na fore je o tom popísaného romány...U nových aut je vela vecí čo neide ako po masle,no po čase sa to poddá. Ak by tak nebolo ,treba riešiť opäť veci cez servis. Máš na to času aaaž aaaž. Ak ťa to niekde nechá,tiež je o teba postarané,takže sa vôbec neboj!Peto píše:Ze sa nedaju dobre zatvorit dvere a kufor moze robit este nedosadnute tesnenie, kedze mas uplne nove. Alebo nech ti v servise dosteluju dverne zamky.
Samozrejme že Nie!!!!
Nemyslel som to tak, aby z prevodovky urobil kotlík na guláš !!!! . To by dopadlo....-snad tu nie sme dementi
Mal som na mysli to,že každé auto(myslím tým značku) má inú "dráhu" rýchlostí v prevodovke (niektorá kratšiu,iná dlhšiu) a keďže má problémy nielen s jednotkou (čo je bežná vec - ak by nevedeli niektorí páni ,-nemá jednotka synchron!!),tak proste musí prísť na to,kde má tá daná rýchlosť miesto- ale nie nasilu!!!! !! Ona tá rýchlosť skoro vždy zapadne sama ked s ňou človek správnym smerom pohne,no musí na to prísť vodič. Niekto na to príde bez toho,že by si to uvedomoval a niekto sa to musí naučiť.Potom si to treba len natrénovať hoci aj počas státia (ak by mu to prirodzenou cestou neišlo). Základ je dostať sa do neutrálu a nie vraziť trojku rovno z dvojky. Veď aj tá prevodovka sa musí "rozbehať" . Na novom predsalen často idú spočiatku ťažšie tie rýchlosti a preto treba mať o to väčší cit.
Mali často problemy niektorí zaradiť napr. trojku . A prečo to tak bolo?-Lebo sa snažili tú trojku vraziť medzi jednotkou a trojkou aniž by si to uvedomovali. Pri tom stačilo pusiť páku v neutrale a potlačiť ju dopredu.. a bolo po probléme. S päťkou bol zasa problém,že málo tlačili od seba a snažili sa ju narvať akurát medzi 3 a 5. Miesto toho,aby od seba viac odtlačili páku..Netvrdím,že je to u jiriprahu tento problém,-to musí už on vedieť.
Uvediem príklad:
Neviem kto tu mal problémy so zaradením dvojky a odporučil som mu (alebo jej??) aby napr. z jednotky do dvojky sa velmi nesnažil za každú cenu čo najbližšie k sebe ťahať páku,lebo tá dvojka je skoro presne oproti jednotke a plynulým ťahom tam pekne zapadne
(ale pri forde som to mal presne naopak ) No nie je to pravidlo. Poznám chlapíka,ktorý prešiel zo starej rachotiny do noveho auta(nepamätám značku) a tým,že bol zvyknutý radiť s "vyklepanou" starou pákou, tak nevedel pomaly ani jednu rýchlosť zaradiť v novom aute bez toho,aby mu to nechrastilo. No skusil som to ja a mne to išlo ... a divil sa, ako keby som prišiel z marsu... 
P.S. niekomu jednotka neide zaradiť, pokial auto nestojí uplne, ... No mne tam tá jednotka s trochou citu ide aj pri 30km rýchlosti -Nekecám. Treba mať C I T!!!
Išlo mi to zatial na všetkých autách,čo som do teraz mal (možno som mal šťastie)
Uff-ale som sa rozpísal.. sorry - to len aby ste moje "rady" nechápali zle
Nemyslel som to tak, aby z prevodovky urobil kotlík na guláš !!!! . To by dopadlo....-snad tu nie sme dementi

Mal som na mysli to,že každé auto(myslím tým značku) má inú "dráhu" rýchlostí v prevodovke (niektorá kratšiu,iná dlhšiu) a keďže má problémy nielen s jednotkou (čo je bežná vec - ak by nevedeli niektorí páni ,-nemá jednotka synchron!!),tak proste musí prísť na to,kde má tá daná rýchlosť miesto- ale nie nasilu!!!! !! Ona tá rýchlosť skoro vždy zapadne sama ked s ňou človek správnym smerom pohne,no musí na to prísť vodič. Niekto na to príde bez toho,že by si to uvedomoval a niekto sa to musí naučiť.Potom si to treba len natrénovať hoci aj počas státia (ak by mu to prirodzenou cestou neišlo). Základ je dostať sa do neutrálu a nie vraziť trojku rovno z dvojky. Veď aj tá prevodovka sa musí "rozbehať" . Na novom predsalen často idú spočiatku ťažšie tie rýchlosti a preto treba mať o to väčší cit.
Mali často problemy niektorí zaradiť napr. trojku . A prečo to tak bolo?-Lebo sa snažili tú trojku vraziť medzi jednotkou a trojkou aniž by si to uvedomovali. Pri tom stačilo pusiť páku v neutrale a potlačiť ju dopredu.. a bolo po probléme. S päťkou bol zasa problém,že málo tlačili od seba a snažili sa ju narvať akurát medzi 3 a 5. Miesto toho,aby od seba viac odtlačili páku..Netvrdím,že je to u jiriprahu tento problém,-to musí už on vedieť.
Uvediem príklad:
Neviem kto tu mal problémy so zaradením dvojky a odporučil som mu (alebo jej??) aby napr. z jednotky do dvojky sa velmi nesnažil za každú cenu čo najbližšie k sebe ťahať páku,lebo tá dvojka je skoro presne oproti jednotke a plynulým ťahom tam pekne zapadne

P.S. niekomu jednotka neide zaradiť, pokial auto nestojí uplne, ... No mne tam tá jednotka s trochou citu ide aj pri 30km rýchlosti -Nekecám. Treba mať C I T!!!
Išlo mi to zatial na všetkých autách,čo som do teraz mal (možno som mal šťastie)

Uff-ale som sa rozpísal.. sorry - to len aby ste moje "rady" nechápali zle

YARIS 2013
děkuji všem za názory.
Krátce- Yaris už má najeto 400 km, je po opravě v servisu a tak už řadí, vyšší rychlost jsem ještě nestačil. ostatní taky opravili.
Za 2000,- Kč mi upravili světla, takže už svítí i ve dne a neplatím pokuty.
Zítra jedu do Plzně a tak tam snad dojedu a zkusím jet rychleji.
Trochu mi zarazila spotřeba, ukazuje to 9,8 l/100 km. Nevím jak je přesný ukazatel.
K rádiu jsem si pořádně přečetl instrukční knížku a tam opravdu píšou, že nehraje v zástavbě a při průjezdu lesem. To mohu potvrdit, jen mi nenapadlo, že to je dobře.
Musím si prostě zvyknout na jinou kvalitu než má můj Fiátek.
Krátce- Yaris už má najeto 400 km, je po opravě v servisu a tak už řadí, vyšší rychlost jsem ještě nestačil. ostatní taky opravili.
Zítra jedu do Plzně a tak tam snad dojedu a zkusím jet rychleji.
Trochu mi zarazila spotřeba, ukazuje to 9,8 l/100 km. Nevím jak je přesný ukazatel.
K rádiu jsem si pořádně přečetl instrukční knížku a tam opravdu píšou, že nehraje v zástavbě a při průjezdu lesem. To mohu potvrdit, jen mi nenapadlo, že to je dobře.
Musím si prostě zvyknout na jinou kvalitu než má můj Fiátek.
Re: YARIS 2013
To u nás takýto špás stojí 130€........jiripraha píše:
.

-a s tou rýchlosťou to ešte nepreháňaj. Dnešné motory sa sice už "nezajíždej", ale nevypaluj mu ešte

a k tomu rádiu - v lese som ešte s ním nebol. Zatial mi na "to" slúži postel buď v obývačke alebo v spálni

- ukazatel priemernej (AVG) spotreby ukazuje asi o 3dcl menej ako je to v reále...žeby si mal 10L .?? to je dosť aj na nové auto