Yaris HSD

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
huli
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od huli »

ahoj. dost zaujimavy a specificky problem.

v toyote ti veria to je jedna vec. nenavrhli ti ze by si tam nechal par dni auto ci sa to naozaj aj im nestane?
ukazal si im toto video ?

dufam ze sa problem vyriesi.
Peugeot 206 1,4E
Toyota Yaris HSD Style, Senso 2012
Obrázek
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

ace960
na tvém videu bliká klíč na panelu přístrijů zeleně. Podívej se do příručky uživatele str. 578 a nasledně udělej to co je na str. 234 :D Pohýbej volantem půl stupně doleva a doprava, zámek by se mněl uvolnit. Já mám startování na aurisu klíčem a když mně nejde odemkout volant, taky pohýbu +- půl stupně a pak je to OK.
Naposledy upravil(a) Čepo dne pát 29.03.2013, 13:58, celkem upraveno 1 x.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Ty jo.. nejaka zaklinadla.... :-) manual? To je k cemu? auto se jiz musi obsluhovat jen podle manualu? WoW.. :-) Doufam, ze tam neni jen instrukce: Jestlize neumite cist, nejezdete autem.. :-)
Back in Czech.
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

aczasa
největší problém způsobuje to co je mezi volantem a pedály. Oplatí se číst návod na použití, nikdo učený z nebe nespadl.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Jako jo a ne.... Protoze na co neprijdes sam, to si dlouhodobe nezapamatujes. :-) A potom mam docela problem si vzpomenout jak to bylo a co se delo. Navic pokud uz bude tohle uplna a jasna nutnost, tak jsme na tom opravdu spatne, protoze technika a technologie prestihly lidske chapani a budou vznikat neskutecne problemy z nedorozumeni a nepochopeni...
Dnes jsem vizionar...
Back in Czech.
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Zkraceno.... Co si dokazu predstavit a dokonce i s tim, jak by to asi mohlo fungovat, to si jeste mohu koupit, dalsi uz ne, protoze to nezvladnu.. :-) Zcela obecne...
Back in Czech.
ace960
Navigátor

Příspěvek od ace960 »

huli: Zatial mi nenavrhli nechat tam auto na par dni na pozorovanie. To video som im poslal dodatocne lebo ked som tam bol tak som to este nemal natocene, potom som s nimi komunikoval len po telefone, ale hned na zaciatku vraveli, ze by bolo idealne keby sa to stalo u nich, zeby za toho stavu pustili diagnostiku apod.

Čepo: Dakujem za tip, poskusam ked sa to najblizsie stane (to iste mi odporucil technik zo servisu), v sluzobnom aute mam tiez startovanie na kluc a tiez musim niekedy pohybat volant aby som mohol otocit klucom, tam som to bral ako normalnu vec ale tu mi to pripada divne aj ked princip je ten isty.

==
Inak jedna vec je, ze je to uvedene v navode a druha vec je, ze ak sa to nestava inym tak to asi nebude normalny stav a mozem mat nejaky problem, nie?
ace960
Navigátor

Příspěvek od ace960 »

Inak ked to tu sledujem tak som rad, ze je tu hrstka ludi s tymto autom :-) Ja som ho bral primarne pre manzelku na mestske vozenie. Objednaval som 29.5.2012 a 27.7. som uz mal vybaveny technicak (auto prislo asi este o tyzden skor ale boli sme na dovolenke). Farbu mame modru ladovu metalizu, vybava Style bez dalsich doplnkov. Chcel som tempomat ale ako tu pisete, nie je standardne dodavany. Servis mi povedal, ze niektore taketo veci pre nich robi externa firma a je to autorizovany zasah. Tempomat pre Hybrid nevedel na 100% potvrdit ale ze v minulosti doplnali veci, kotre sa standardne nerobia a predpokladal, ze by to malo ist. Cenu vtedy nevedel upresnit, lebo ze Yaris Hybrid este nerobili.

Videl som tu vela prispevkov o tempomate aj o nezavislom kureni. Mate niekto nieco z toho nainstalovane? Pripadne doplnali ste niekto ci uz pri kupe alebo neskor ci uz v autorizovanom servise alebo svojpomocne nejake dalsie prislusenstvo? Rad by som si nechal poradit ak je nieco zaujimave o com mozno ani neviem.

A este mam jeden problem, ktorym sa chcem zaoberat asi az ked doriesim to startovanie. Radio mi naladila slecna/pani u predajcu. Ked auto stoji tak je vsetko OK ale za jazdy radio susti ako ked je trochu zle naladena stanica. Robia mi to vsetky stanice. Komplet som to preladil a sprava sa to rovnako, kym auto stoji tak OK, inak susti. Nestretol sa s tym niekto?
descent
Řidič

Příspěvek od descent »

Já teda s rádiem žádné problémy nemám, naopak příjem se mi zdá být dost dobrý, stanice co tam jsou jsem ani nikdy neviděl. Např v Ostravě ladím FUN radio 99,2 Žilina - Veľká lúka
descent
Řidič

MAX rychlost

Příspěvek od descent »

Tak jsem byl v německu a jak známo, limit na dálnici není, tak jsem to rozjel a jelo mi to 171, opravdových ne na tacháči.
huli
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od huli »

descent píše:Tak jsem byl v německu a jak známo, limit na dálnici není, tak jsem to rozjel a jelo mi to 171, opravdových ne na tacháči.
si to pekne prehnal.... tiez som siel cez nemecko v decembri aj v januari.... ale neskusal som maximalku...
ale ked som siel do vysokych tatier tak som siel 180. podla tachometra ale.... viac to nedalo
Peugeot 206 1,4E
Toyota Yaris HSD Style, Senso 2012
Obrázek
descent
Řidič

Příspěvek od descent »

Tož jsem zkusil no. Tež tam bylo 180 myslím a ručička výkonu byla na konci zeleného pole, dál to nešlo a spotřeba 10-11. Samozřejmě jsem tak nejel dlouho. Pak jsem se vracel přes celou ČR po sněhu, cesta na 12 hodin!
slaavko
Člen Týmu

Příspěvek od slaavko »

ahojte,
dostal som informaciu ohladom dodania mojho yarisu (objednavany na prelome november/december, dodacia doba maj), ze uz je vo vyrobe. mal by prist koncom aprila alebo na prelome april/maj... :D
DariaKE
Člen Týmu

Příspěvek od DariaKE »

slaavko, tak tvoj post ma potesil aj zarmutil zaroven :) Budem si musiet zajst na predajnu len co sa vratim zo sluzobky ci maju nejake informacie. Lebo teda uz by mali mat kedze sme objednavali zaciatkom novembra.
Ale na druhej strane sa tesim, lebo uz je to skoro tu :)

inak ake si objednaval? farbu, pakety a tak?
slaavko
Člen Týmu

Příspěvek od slaavko »

DariaKE píše:slaavko, tak tvoj post ma potesil aj zarmutil zaroven :) Budem si musiet zajst na predajnu len co sa vratim zo sluzobky ci maju nejake informacie. Lebo teda uz by mali mat kedze sme objednavali zaciatkom novembra.
Ale na druhej strane sa tesim, lebo uz je to skoro tu :)

inak ake si objednaval? farbu, pakety a tak?
ja mam objednanu modru ladovu a vybavu style + paket senso, navigaciu, predlzenu zaruku a paket hybrid :)

a ty? inak, ja ich otravujem telefonicky, osobne sa mi tam nechce chodit :)
Odpovědět

Zpět na „Yaris“