ty rýhy okolo nejsou až takový problém objeví se na kotouři novém už po pár km ( samozřejme nemám porovnání velikosti ale na te fotce už to vypadá až moc tragicky ). Každopádne ty "ryhy" od kraje ke stredu jsou praskliny v kotouči a je jedno zda jsou cítit i na druhé strane nebo ne - ten kotouč co nejdříve vyhod a kup jiný, tenkhle je KO..muco píše:Vidíš to...?... To mi nenapadlo pozriem,pofotím.Ale čo ma štve je to,že takéto niečo nezbadali počas servisných prehliadok.Ved to by malo byť myslím súčasťou najdôležitejších "kontrol" na aute aj ked to v zozname kontrol nie je.![]()
![]()
No ak to bude na výmenu,tak pochopím,prečo sa to nekontroluje.Ved ho už mám po záruke,takže čo...nie je už problém vymeniť.![]()
Problém s brzd. kotúčmi
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
muco kua kolko mas na tom najazdene vsak si hovoril ze nejakych 20 tis.
a to mas taketo kotuce ? vsak to na 22 rocnom Fiate tipo nemam take kotuce
to si daj rychlo vymenit pokial sa ti to za jazdy neurve a to potom si nechcem ani predstavit
a to mas taketo kotuce ? vsak to na 22 rocnom Fiate tipo nemam take kotuce

to si daj rychlo vymenit pokial sa ti to za jazdy neurve a to potom si nechcem ani predstavit

Naposledy upravil(a) Henry33 dne stř 30.03.2011, 09:54, celkem upraveno 1 x.
dnes mám najazdených 22020km.........Henry33 píše:muco kua kolko mas na tom najazdene vsak si hovoril ze nejakych 20 tis.
a to mas taketo kotuce ? vsak to na 22 rocnom Fiate tipo nemam take kotuce![]()

No dnes som dal dole koleso a odfotil...
Ako som sa pozeral na to teraz dôkladnejšie,tie ryhy sa mi zdajú,že nie su ryhy ako také,ale su akokeby od platničiek zajebabrané...(hovorím akokeby,pretože su aj takého tvaru ako su okraje brzd.dostičiek a necítim teraz žiadny "pukanec" ked prejdem s prstami cez to-akokeby to bola len špina..No je pravda,že ako zrkadlo to nie sú...Ale nestrašte ma,lebo to nie je už v záruke,i ked mám len niečo málo cez 22 tis.km najazdených

Takže dúfam,že sa to dá nejako identifikovať a zdiagnostikovať

Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
KUA ale sa mi uľavilo
Fasa..dííík !!!!!
Idem si dať poldeci na ukludnenie napätých nervov (až ma začala z tohho žáha páliť...-to viete-brzdy su len brzdy a tie su u mňa až na prvom mieste)

Fasa..dííík !!!!!

Idem si dať poldeci na ukludnenie napätých nervov (až ma začala z tohho žáha páliť...-to viete-brzdy su len brzdy a tie su u mňa až na prvom mieste)
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Toyota Auris 1.8 hybtid
serus serus. Pre vsetkych, ktorych by to zaujimalo, tak tie vibracie (tj. povodny problem s ktorym som zalozil tuto diskusiu
) su uz prec - najprv mi vymenili stabilizacne tyce na prednych poloosach, lebo boli riadne znicene (nemyslim si, zeby to povodny majitel niekedy vymenil). To ale nepomohlo. Nepomohli ani asi 3 pneuservisy, kde mi prezuvali rozne disky a rozne pneu - auto furt vibrovalo. Nakoniec som dal urobit repas obidvoch poloos a je to konecne v poriadku - homokyneticky kloub bol vymlateny a este cosi dalsie, ale to uz neviem co bolo. Auto ide konecne dobre, tj. nevibruje.
Zhrniem to asi tak, ze ked sa vam v buducnosti zacne objavovat vibracia od cca 75 km/h a to IBA pri pridavani plynu (tj. pri tej istej rychlosti na neutrale sa nic nedeje) a zaroven vam vibracie nepojdu do volantu (alebo aspon mne nesli), tak to budu s velkou pravdepodobnostou poloosy.
Som rad, ze mam konecne auto v cajchu. Jo a vdaka za postrehy!

Zhrniem to asi tak, ze ked sa vam v buducnosti zacne objavovat vibracia od cca 75 km/h a to IBA pri pridavani plynu (tj. pri tej istej rychlosti na neutrale sa nic nedeje) a zaroven vam vibracie nepojdu do volantu (alebo aspon mne nesli), tak to budu s velkou pravdepodobnostou poloosy.
Som rad, ze mam konecne auto v cajchu. Jo a vdaka za postrehy!
Chlapi,chcel by som sa opýtať na toto: Všimol som si ,že pri plnom rejde napriklad pri zaparkovaní z cesty na parkovisko som započul zvuk,akokeby sa šúcahala platnička o kotúč. Nebol to šuchot ako pri brzdení-teda myslím tým to,že to šuchanie nie je dlhé neprerušované,ale práve naopak. Je to prerušovaný šuchot a nie je to pri brzdení : Zvuk je to asi taký-
šš-šš-šš-šš--až pokial sa volant nevráti asi do polovičky nazad. Ked idem rovno a zabáčam len jemne,tak je všetko OK.
Dnes som dal dole koleso a skúsil som roztočiť kotuč bez kolesa uchytením s prstami tých šrobov a vtedy som si všimol ešte jednu vec a to je to,že sa hýbu tie trčiace šroby.Nikdy som si nevšimol,žeby sa hýbali-mali vôľu tie 4 trčiace šroby z kotuča. Pri tom ako som skúšal rozhýbať kotúč dozadu a dopredu.Tie šroby majú vôlu v tých dierach a skor ako sa roztočí tanier(teda kotúč), tak samozrejme "buchnú" do kotúča.Takže ak skušam len vôlu a hýbem s nimi rýchlo dozadu a dopredu,tak to len buchoce o tie steny dier z čoho trčia. Je to normálne??
P.S. neviem či ste ma pochopili...
šš-šš-šš-šš--až pokial sa volant nevráti asi do polovičky nazad. Ked idem rovno a zabáčam len jemne,tak je všetko OK.
Dnes som dal dole koleso a skúsil som roztočiť kotuč bez kolesa uchytením s prstami tých šrobov a vtedy som si všimol ešte jednu vec a to je to,že sa hýbu tie trčiace šroby.Nikdy som si nevšimol,žeby sa hýbali-mali vôľu tie 4 trčiace šroby z kotuča. Pri tom ako som skúšal rozhýbať kotúč dozadu a dopredu.Tie šroby majú vôlu v tých dierach a skor ako sa roztočí tanier(teda kotúč), tak samozrejme "buchnú" do kotúča.Takže ak skušam len vôlu a hýbem s nimi rýchlo dozadu a dopredu,tak to len buchoce o tie steny dier z čoho trčia. Je to normálne??
P.S. neviem či ste ma pochopili...

Ty šrouby, co trčí ven, se česky jmenují štefty (typicky české slovo). Vsadím se, že slovensky to bude podobně
Štefty nejsou součástí brzdového kotouče, ale jsou zezadu nalisovány do náboje. Kotouč je na náboji jenom volně položen a není nijak připevněn. Tím pádem se může volně pootáčet, co mu díry pro štefty dovolí. Brzdový kotouč drží až přišroubované kolo, a při demontovaném kole samozřejmě destičky v brzdovém třmenu.

Štefty nejsou součástí brzdového kotouče, ale jsou zezadu nalisovány do náboje. Kotouč je na náboji jenom volně položen a není nijak připevněn. Tím pádem se může volně pootáčet, co mu díry pro štefty dovolí. Brzdový kotouč drží až přišroubované kolo, a při demontovaném kole samozřejmě destičky v brzdovém třmenu.
Ja viem, len som si nebol istý,či sú to štifty alebo štefty...Jimmi píše:Ty šrouby, co trčí ven, se česky jmenují štefty (typicky české slovo)
Ale po slovensky by to mali byť štifty...(teda asi)

A ínač- ďakujem

NO napadlo mi,že ked už som rozpísaný,spýtam vás na čistič brzd od sheronu... Ak mi brzdy fungujú-teda nie je nutné rozhýbať piestiky,stačí prečistiť brzdy s tým sprayom - nastriekať ho všade kde sa dá , nech pustí tú špinu ktorá by stiekla dole a potom utrieť kotuč handričkou?-ako je to teda písané v návode.?
Počul som,že v servise ako ošetrenie brzd po zime robia tiež týmto spôsobom-ak nie je iný problém,teda ak nepribrzdieva.
Mám ten spray a vyhodiť sa mi ho len tak nechce.