Nazdar, rad by som sa s vami poradil o probleme so startovanim Yarisu HSD (Style), ktory sa objavuje raz za par dni (z mojho pohladu nahodne). Po beznej jazde normalne zastavim, zaradim P, vypnem motor, odputam sa, otvorim dvere (volant sa zamkne), vystupim, zatvorim dvere a zamknem dialkovym. Nasledne, ci uz je to o hodinu alebo na druhy den, odomknem dialkovym, nasadnem, zatvorim dvere, priputam sa, stlacim brzdu, stlacim START a motor nenastartuje , volant sa neodomkne, ledka READY nesvieti, ledka klucik blika rychlo na zeleno. Opakovane pokusy (vypnutie cez START a zapnutie cez START) je neuspesne. Niekedy pomoze otvorit a zatvorit dvere, niekedy ani to nie a motor sa nastartuje do stavu READY az na niekolky krat (aj az okolo 10 pokusov).
Manual spomina nieco o probleme s imobilizerom, ze treba skusit prilozit kluc ku tlacidlu START. Nepomohlo.
Bol som v servise, zbehli diagnostiku (nic sa neukazalo), vymenili bateriu v kluci (aj ked neverili, ze to pomoze, ale ze na uvod). Nepomohlo, problem sa objavil znovu (nie u nich ale veria mi).
Teraz skusam druhy kluc. Zatial este kratko tak cakam ci sa to objavi.
Servis mi po novom vyskyte po vymene baterie v kluci volal, ze by mohol byt problem s odomknutim volantu (ze to vycitali v podrobnejsej dokumentacii). Ked sa problem znovu objavi tak mam skusit pohybat volantom a ak to nepomoze tak vypnut nekompletne zapnuty system, pohybat volantom a skusit znovu. Isiel som prevetrat auto, skusal som zaparkovat s vytocenymi kolesami uplne dolava a doprava a potom skusit nastartovat ale problem sa neobjavil. Podarilo sa mi ale zreprodukovat symptomy tym, ze som silnejsie podrzal volant aby sa nemohol odomknut. Takze nejaky suvis s odomykanim volantu tam asi bude ale to odomykanie je dost silne takze si myslim, ze problem nebude v sile motorceka ale niekde inde.
Prikladam video, kde su dva po sebe iduce neuspesne pokusy.
http://youtu.be/8zIJabcp9tw
Budem vdacny za reakcie.