Kontrolka poruchy motoru

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
Cammii
Člen Týmu

Kontrolka poruchy motoru

Příspěvek od Cammii »

Chtěla bych vás moc poprosit o radu. Vlastním toyotu yaris r.v. 11/2006, 1.0 VVT-i, najeto cca 155 tis km. Cca před rokem se mi na autě objevila kontrolka poruchy motoru, na diagnostice v toyotě mi řekli, že je to snížená účinnost katalyzátoru a že je nutné katalyzátor vyměnit. Katalyzátor jsem vyměnila, ne však v autorizovaném servisu, ale u mého automechanika (nejedná se o katalyzátor originál). Po výměně se ikonka automaticky vymazala. Ovšem po 3 týdnech ježdění se mi opět rozsvítila a ukazovala stále stejnou chybu. Dala jsem to opět na opravu a mechanik mi vyměnil těsnění u katalyzátoru. Chvíli jsem jezdila a cca po 300 km se ikonka opět rozsvítila. Šla jsem na diagnostiku k mému mechanikovi a opět to hlásilo stejnou chybu. Stále to ukazuje na chybu katalyzátoru, přitom katalyzátor je nový. Už jsme zkoušeli, jestli to není lambda sonda, ale není. Auto jezdí beze změn, spotřeba stejná. Nemáte někdo podobnou zkušenost? předem děkuji za tipy
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Mas dva problemy... Neorigo katalyzator a mozna spatnou jednu lambda sondu.
Problem 1) neorigo katik - spociva v tom, ze tlakovy odpor neorigo katiku muze byt jiny nez origo a tak lambda dostava mene podnetu a dava nizky signal a rozsveci kontrolku motoru s chybou katu.
Problem 2) origo katik byl v pohode jen byla spatna labda sonda. :-) Dusledky jsou straslive. Doporucuji, pokud jiz neprobehlo, vymenit obe lambdy.
Back in Czech.
Kenne
Manager Týmu

Příspěvek od Kenne »

aczasa píše:Doporucuji, pokud jiz neprobehlo, vymenit obe lambdy.
a pokud mohu doplnit, tak vymenit jen za original znacku DENSO, jinak to zase muze zklouznout do dalsich rovin problemu
Celica ZZT230, 2000, black
Cammii
Člen Týmu

Příspěvek od Cammii »

Děkuji za rady. Mechanik právě zkoušel, jestli to je lambdou a to prý není. Taky říkal, že by to hlásilo jinou chybu....
Tak nevím...
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Tak mechanika zmlat.. :-) Protoze ty chyby jsou detekovany stejne alespon dle ECU. Protoze u toyoty lambda hlasi jen dve chyby a obe mohou byt jen o ni, nikoliv o katu. Kat jako takovy nema.. NEMA zadnou diagnostiku... Leda tlak pred a tlak za.
Back in Czech.
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

aczasa píše:Tak mechanika zmlat.. :-) .

Alebo sa s ním prestaň baviť o autách a auto daj do normálneho servisu. 8)
(viem, ... určite je servis drahší v toyote,ale keby si išla rovno do originalnych dielov,tak by si to mala lacnejšie,ako to budeš mať možno už teraz)
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

životnost katalyzátoru (oficiálně) je okolo těch 150 tis.km. Tohle je bohužel záležitost dnes prakticky u všech značek aut a řeší bud (dle příručky) origo novými díly, což je ranec. Anebo neorigo servisem, kdy stačí drtivou většinou výměna jedné lambdy ale pozor někdy musí být trochu jiná než tam byla. Chce to dát někomu, kdo už s tím někdy experimentoval nebo je k tomu ochotný. Výměna katu hned v první vlně byla asi chyba.
toyotak
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od toyotak »

je toto jeste aktualni ??? otakos@seznam.cz a zivotnost katalizatoru podstatne delsi zatim jsem u zadnyho auta katalizator po 150tis km nemenil za standartnich podminek ( ze vse na motoru je v poradku :)
Odpovědět

Zpět na „Yaris“