Navazuji na predchozi otazku ke geometrii Yarise. Muzete prosim nekdo potvrdit, jestli je normalni, ze pri jizde v plnem rejdu auto jakoby poskakuje diky tomu, ze se smykaji gumy do strany, na snehu pak auto pri rejdu plave, klouze?
Da se na Yarisu seridit geometrie zadni napravy?
Diky za odpovedi
Yaris - jizda pri plnem rejdu
Re: Yaris - jizda pri plnem rejdu
Záleží na tom,aký je povrch vozovky pod snehom.Tým,že je sneh,samo sebou sa to klže,takže jazda to nebude taká istá ako na suchej vozovke - logické.
Takto je to ťažké posúdiť podla mňa ,lebo to musí človek vyskúšať. Na snehu je všetko možné... A k tejk geometrii-tá sa na zadnej náprave nerobí.je tam náprava "pevná" . Teda aspoň ja to viem tak. Poprípade-ma opravia chlapy.

Sorry, opravujem ...chlapi.

Takto je to ťažké posúdiť podla mňa ,lebo to musí človek vyskúšať. Na snehu je všetko možné... A k tejk geometrii-tá sa na zadnej náprave nerobí.je tam náprava "pevná" . Teda aspoň ja to viem tak. Poprípade-ma opravia chlapy.

Sorry, opravujem ...chlapi.

Naposledy upravil(a) muco dne čtv 17.01.2013, 15:06, celkem upraveno 1 x.
Hih, zalezi na cem jezdis (pneu). Protoze neni vubec normalni aby na silnici suche skakalo auto pri plnem rejdu. Ale co je to tvoje skakani? Nehledas neco nekde kde to neni? Natoc to na video, dej popis vseho, povrch, teplota, vitr, pneu, zatizeni auta, rychlost a muzeme se do toho pustit...
Nezapomen, ze zakony mechaniky neni uplne jednoduche pri provozu auta prekonat...
Nezapomen, ze zakony mechaniky neni uplne jednoduche pri provozu auta prekonat...
Back in Czech.
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Na suchu pri prechodu z rovne jizdy do plneho rejdu auto (asi jen jednou) poskoci, jako kdybych prejel nejakou nerovnost. Pri pomale jizde ke konci rejdu uz volant zataci sam, kdyz zrychlim cca na 20 km/h, tak se zacne vracet.muco píše:ivaneck sa mi zdá,že opisuje jazdu na snehu.. alebo nie? Ak nie, tak je to ovšem iný problém-ako tu píšu chlapi
Na snehu mam pocit, ze auto nedrzi stopu, ale plave v tom plnem rejdu.
Mám otázku...
Kedže mi ide o jazdu pri plnom "rejde" , tak ju hodím sem...
Všimol som si,že pri uplnom vytočení volantu mi ide taký istý zvuk od kolies ako ked vám šúchajú platničky o kotúče pri brzdení...
Proste- idem na parkovisko pred tescom a ked vchádzam do "boxu" pri úplnom vytočení volantu sa mi ozve ten šuchot. Musím ešte dodať,že pri tom nebrzdím! Dnes som vyskúšal na väčšom parkovisku jazdu v štýle "kolo-kolo mlynské" a počúval som, čo to môže byť. Výsledok bol asi taký,že sice ten šuchot nebol aaž tak počuteľný ako minule ,no stačilo,ked som vrátil volant nazad o necelé jedno otočenie volantom a bolo ticho.Znova som dal volant na doraz a ozval sa ten jemný šuchot. Nie je to sice žiadny extremný zvuk a dalo by sa to vyriešiť pustením radia,ale mám ešte auto v záruke asi 15 mesiacov a bolo by dobré to vyriešiť. Neviem ale,či na tento druh opravy platí 3 ročná zaruka,no ak by to bolo len na 24mesiacov,tak mám na to už len 3 mesiace.
takže otázka znie- pri plnom rejde sa môže ozvať jemný šuchot alebo nie?
Išiel by som s tým do servisu, ale som si na 99.9% istý, že oni nič počuť nebudú, alebo budú skalopevne tvrdiť,že to je vporiadku a tak to má byť - to už ich natolko poznám kedže tam chodím už nejakých 6 rokov.Ešte sa mi totiž nestalo, žeby som po návšteve servisu odišiel s jasnou diagnozou (ked do toho nerátam svoju z ich "jednania"
)
Kedže mi ide o jazdu pri plnom "rejde" , tak ju hodím sem...
Všimol som si,že pri uplnom vytočení volantu mi ide taký istý zvuk od kolies ako ked vám šúchajú platničky o kotúče pri brzdení...
Proste- idem na parkovisko pred tescom a ked vchádzam do "boxu" pri úplnom vytočení volantu sa mi ozve ten šuchot. Musím ešte dodať,že pri tom nebrzdím! Dnes som vyskúšal na väčšom parkovisku jazdu v štýle "kolo-kolo mlynské" a počúval som, čo to môže byť. Výsledok bol asi taký,že sice ten šuchot nebol aaž tak počuteľný ako minule ,no stačilo,ked som vrátil volant nazad o necelé jedno otočenie volantom a bolo ticho.Znova som dal volant na doraz a ozval sa ten jemný šuchot. Nie je to sice žiadny extremný zvuk a dalo by sa to vyriešiť pustením radia,ale mám ešte auto v záruke asi 15 mesiacov a bolo by dobré to vyriešiť. Neviem ale,či na tento druh opravy platí 3 ročná zaruka,no ak by to bolo len na 24mesiacov,tak mám na to už len 3 mesiace.
takže otázka znie- pri plnom rejde sa môže ozvať jemný šuchot alebo nie?
Išiel by som s tým do servisu, ale som si na 99.9% istý, že oni nič počuť nebudú, alebo budú skalopevne tvrdiť,že to je vporiadku a tak to má byť - to už ich natolko poznám kedže tam chodím už nejakých 6 rokov.Ešte sa mi totiž nestalo, žeby som po návšteve servisu odišiel s jasnou diagnozou (ked do toho nerátam svoju z ich "jednania"